analiza.
Warto zwrocić uwagę, że opozycja przeciw reżimowi Tuska precyzyjnie łączy aksjologię "wolnych Polaków" z żądaniem "Chcemy prawdy!" i apelem do społeczeństwa o uświadomienie sobie swojej sytuacji "Przebudźcie się!".
Powstaje tu synteza poznania, wartościowania i preskrypcji, faktu, normy i postulatu. A nawet Lukacsowskich kategorii świadomości empirycznej i potencjalnej.
Wspomniany tu Lukacs móglby powiedzieć, ze przywodca dzialający w skali powszechnohistorycznej swoją praktyką rozcina gordyjskie węzły teorii.
Goethe ująłby to ładniej:
Grau sind alle Theorien,
Und gruen des JarKacz`s golden Baum.
Psychoza.
czy 4 litery podrzuca te swoje "hymny" idolowi? ze idol kocha pochlebstwa to wiadomo ale nawet saddam zbyt namolnych pochlebcow rozwalal :)
to jak ci się udało przetrwać czasy Saddama?
w wiekszosci za granica od 78 roku.koniec wojny z iranem i kuwejt w wojsku ale jego wladza juz slabla.powstanie w szpitalu a pozniej byla umowa pomiedzy moja rodzina a jego bezpieka w basrze ze sie nie widzimy nawzajem.wtedy juz byl slabiutki,bezpieka go nawet olewala jak i wojsko.
4 litery nie porownoj mnie z toba.ja sie nikomu nachalnie i sliniac nie przypochlebiam.mam szacunek do paru osob ale od szacunku do prymitywnego pochlebstwa jest daleka bardzo daleka droga.ja nie posiadam duszy niewolnika z potrzeba lizania butow wodza.
cześc odwadze.
Saddam u władzy, ty - na ogół za granicą:)))
Taki Hitler to dopiero swoją praktyką rozciął gordyjskie węzły teorii!
ze masz ppkam to wiedza wszyscy na tym portalu.zes stachanowiec tez wiekszosc zauwazyla.roznica pomiedzy nami jest taka ze ja do partii nie nalezalem ,legitymacja jak flaga sie nie zaslanialem i nie ucieklem nigdy jak szczur z tonacego okretu z obrotowa wg wiatru zmiennoscia pogladow.walczylem za swoj kraj a nie pieprzylem na forach i w kawiarniach o blake'u,arystotelesie i platonie zeby komiczniej w kwesti aborcji.
szczur 4 litery zawsze szczurem zostanie jak widac na twoim przykladzie.
gdzie walczyłeś za swój kraj, skoro byłeś za granicą?
W internecie, tak jak ty :)
pazghul wyzwala Irak w internecie polskim, a ja na irackich forach dyskusyjnych się nie loguję.
Mają szczęście Irakijczycy.
z kim byś, Marku, polemizował, gdyby nie istniał ABCD?
przeczytaj uwaznie (nie zaslaniaj sie ppkam) co napisalem.kiedy bylem za granica a kiedy nie.eksterminowalem wiecej basistow niz ty widziales kotow.
ilu?
niech ci bedzie.w okresie 90-91 okolo 30.od 2001-2003 osobiscie
3(2 sedziow i prokuratora) w czasie wojny w 2003 powyzej 200 kiedy w basrze byl zamach wojskowy i cale kierownictwo partii z bezpieka zebrali sie w bunkrze pod palacem gubernatora.ani jeden zywy nie wyszedl :)najsmieszniejsze ze gumozuje zbombardowali zgliszcza palacu po 3 dniach i sie chwalili ze to ich robota.smiechu bylo w basrze z nich co niemiara.
z ciekawosci ile ty czolgow i transporterow spaliles w czasie stanu wojennego?a ilu ubekow wykonczyles wojowniku?
tak, wiem, że Arabowie mają olbrzymi talent do baśniowej gawędy.
ty bojowniku o wolnosc i demokracje :)))z legitymacja partyjna.jak na razie najwiekszym gawedziarzem na tym portalu to ty jestes patrzac po liczniku twoich wpisow.bajkopisarzem tez niezgorszym czytajac twooje pienia i pochlebstwa sla zbyt ambitnego kurdupla ktory zreszta jakby mial wladze taka jak saddam to bylby jeszcze gorszy od niego.jako glupszy i z brakiem zasad.
iż nie upierasz się przy swoich zasługach bojowych.