Please, Jarku, z całą sympatią osobistą, przestań sadzić takie teksty! To Grecy są w masowej śpiączce czy masowo powędrowali na cmentarz?
Przeczytaj ten wywiad - i to uważnie:
http://lewica.pl/index.php?id=22074
To wszystko, co mam do powiedzenia.
oznacza dzisiaj tyle, że kraj rozwiązuje swoje problemy nie wedle woli swego narodu lecz w zgodzie z wymaganiami międzynarodowych instytucji. Właśnie Grecja to przerabia. To samo czeka Libię, Egipt, Tunezję, Algierię ... Oczywiście Polskę też. Tylko Białoruś dzielnie się broni. O wielkich i bogatych nie mówię, bo im nikt nie podskoczy bez narażenia samego siebie. Czy po to usuwerenniały się te małe kraiki?
A reżim Saakaszwilego krwawo dziś w nocy stłumił demonstrację, zginęły 2 osoby.
To ten dobry ziomal guru "lewicy patriotycznej" Kaczyńskiego?
Nie może być. Takie numery to przecież tylko LiliPutin i Tuskarak wycinają. Pewnikiem te protesty są przez nich inspirowane, a na ulicach w Tbilisi dymią przebrani agenci Kremla i PO zrzuceni na Gruzję z ojczystych krajów. I niech nikogo nie zmylą zdjęcia: te czarne, gęste kręcone brody i czupryny są podoklejane, orle nosy to atrapy z plastiku, a ciemniejsza karnacja jest zasługą kremów opalających. Zychu poświadczy. Zychu zdążył już rozgryźć tę intrygę rok temu z okładem, ale walka z reżimem PO i Moskwy o krzyże, namiot i "prawdę smoleńską" za bardzo go pochłonęła, więc nie zdążył sprawy upublicznić.
Grecy - to też jacyś oszołomi.
Nie wiedzą, że radykalna działalność antysystemowa - to dziś harcerskie akcje pomocy dla lokatorów?
Tylko podnoszą populistyczne hasło: "Złodzieje!" przeciwko demokratycznie wybranym władzon, ktore na pewno są mniejszym złem w stosunku do ekstremalnie prawicowych populistów?
Panie Redaktorze Sewku!
Zablokujmy faszyzm w Grecji!
kiedy demo na Rozbracie pod hasłem:
"Cała Gruzja dla Putina!"!?
takiego dema. Już prędzej pod hasłem "Saakaszwili, Putin, Kaczyński, Tusk - jedna i ta sama neoliberalna mafia".
to demo - wbrew pozorom - "rządomyślne".
Proponuje wycieczkę do "gruzińskich terenów okupowanych", w celu przekonania Abchazów i Osetyńczyków, że tak na prawdę są Gruzinami. Na pewno zerwiesz im klapki ruskiej propagandy z oczu.
jak na ludzi z narodów kaukaskich mówi się w stolicy pułkownika Putina? (Choć to określenia może zbyt ordynarne, żeby je przytaczać).
I jak tych ludzi - według zasady odpowiedzialności zbiorowej - wielokrotnie traktował sam płk W.W.P.
Grecy rzeczywiście potrafią walczyć o swoje. Nie tak jak Polacy, walczący o sprowadzenie kawałków blachy z Rosji.
tych kawałkach blachy może być wyjaśnienie powodów śmierci SLD-owskiego kandydata na prezydenta.
Ale ja wiem, że komuniści, jak Moskwa robiła im kuku, kiwali głowami i mowili: naczalstwu widnieje.
Teraz postkomuniści są już neoliberalnymi pachołkami wielkich korporacji, ale tyle dekad niewolnictwa zostawia ślady.
A co ma piernik do wiatraka? Neofaszyści tak samo mówią na przybyszów z Kaukazu w Moskwie jak i w Warszawie. Różnica jest tylko w skali zjawiska. Co nie zmienia faktu, że po raz kolejny gdy nie masz już nic na obronę swoich bzdurnych teorii, zaczynasz pieprzyć o czymś innym, ni to z gruchy ni z pietruchy. Napisz jeszcze coś o goszystach, generale tra la la la i Blumsztajnie.
że wiatrak miele mąkę, z której się wyrabia piernik. Tyle to i idzieci wiedzą.
"Neofaszystowska" - jak słusznie ją nazywasz - nienawiść do narodów kaukaskich należy do fundamentów dyktatury pułkownika Putina.
Co moją w obecnej sytuacji zrobić Grecy?
Nie przyjąć pomocy? Bankructwo
Przyjmować? Trzeba się dostosować do warunków.
Które rozwiązanie jest lepsze?
problem polegać może na tym, że to, co im zrobią, gdy nie przyjmą POMOCY, będzie gorsze niż samo bankructwo.