Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Grecja: 15 tysięcy demonstrowało przed parlamentem w Atenach

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

"pierwszy większy niepolityczny wiec"

Please, Jarku, z całą sympatią osobistą, przestań sadzić takie teksty! To Grecy są w masowej śpiączce czy masowo powędrowali na cmentarz?

Przeczytaj ten wywiad - i to uważnie:
http://lewica.pl/index.php?id=22074

To wszystko, co mam do powiedzenia.

autor: PMB, data nadania: 2011-05-25 23:38:34, suma postów tego autora: 1628

Suwerenność -

oznacza dzisiaj tyle, że kraj rozwiązuje swoje problemy nie wedle woli swego narodu lecz w zgodzie z wymaganiami międzynarodowych instytucji. Właśnie Grecja to przerabia. To samo czeka Libię, Egipt, Tunezję, Algierię ... Oczywiście Polskę też. Tylko Białoruś dzielnie się broni. O wielkich i bogatych nie mówię, bo im nikt nie podskoczy bez narażenia samego siebie. Czy po to usuwerenniały się te małe kraiki?

autor: steff, data nadania: 2011-05-26 09:54:03, suma postów tego autora: 6626

...

A reżim Saakaszwilego krwawo dziś w nocy stłumił demonstrację, zginęły 2 osoby.

autor: Marek, data nadania: 2011-05-26 10:04:35, suma postów tego autora: 1715

Saakaszwili?

To ten dobry ziomal guru "lewicy patriotycznej" Kaczyńskiego?

Nie może być. Takie numery to przecież tylko LiliPutin i Tuskarak wycinają. Pewnikiem te protesty są przez nich inspirowane, a na ulicach w Tbilisi dymią przebrani agenci Kremla i PO zrzuceni na Gruzję z ojczystych krajów. I niech nikogo nie zmylą zdjęcia: te czarne, gęste kręcone brody i czupryny są podoklejane, orle nosy to atrapy z plastiku, a ciemniejsza karnacja jest zasługą kremów opalających. Zychu poświadczy. Zychu zdążył już rozgryźć tę intrygę rok temu z okładem, ale walka z reżimem PO i Moskwy o krzyże, namiot i "prawdę smoleńską" za bardzo go pochłonęła, więc nie zdążył sprawy upublicznić.

autor: Shoo, data nadania: 2011-05-26 13:03:19, suma postów tego autora: 266

Ci

Grecy - to też jacyś oszołomi.
Nie wiedzą, że radykalna działalność antysystemowa - to dziś harcerskie akcje pomocy dla lokatorów?
Tylko podnoszą populistyczne hasło: "Złodzieje!" przeciwko demokratycznie wybranym władzon, ktore na pewno są mniejszym złem w stosunku do ekstremalnie prawicowych populistów?
Panie Redaktorze Sewku!
Zablokujmy faszyzm w Grecji!

autor: ABCD, data nadania: 2011-05-26 13:38:04, suma postów tego autora: 20871

Towarzyszu Shoo,

kiedy demo na Rozbracie pod hasłem:
"Cała Gruzja dla Putina!"!?

autor: ABCD, data nadania: 2011-05-26 13:39:22, suma postów tego autora: 20871

Nie spodziewałbym się

takiego dema. Już prędzej pod hasłem "Saakaszwili, Putin, Kaczyński, Tusk - jedna i ta sama neoliberalna mafia".

autor: Shoo, data nadania: 2011-05-26 14:32:03, suma postów tego autora: 266

Byłoby

to demo - wbrew pozorom - "rządomyślne".

autor: ABCD, data nadania: 2011-05-26 15:18:24, suma postów tego autora: 20871

BCD

Proponuje wycieczkę do "gruzińskich terenów okupowanych", w celu przekonania Abchazów i Osetyńczyków, że tak na prawdę są Gruzinami. Na pewno zerwiesz im klapki ruskiej propagandy z oczu.

autor: Stirlitz, data nadania: 2011-05-26 15:28:20, suma postów tego autora: 1578

Przypomnij, Stirlitz,

jak na ludzi z narodów kaukaskich mówi się w stolicy pułkownika Putina? (Choć to określenia może zbyt ordynarne, żeby je przytaczać).
I jak tych ludzi - według zasady odpowiedzialności zbiorowej - wielokrotnie traktował sam płk W.W.P.

autor: ABCD, data nadania: 2011-05-26 15:37:24, suma postów tego autora: 20871

ABCD

Grecy rzeczywiście potrafią walczyć o swoje. Nie tak jak Polacy, walczący o sprowadzenie kawałków blachy z Rosji.

autor: Pikos, data nadania: 2011-05-26 16:09:24, suma postów tego autora: 876

W

tych kawałkach blachy może być wyjaśnienie powodów śmierci SLD-owskiego kandydata na prezydenta.
Ale ja wiem, że komuniści, jak Moskwa robiła im kuku, kiwali głowami i mowili: naczalstwu widnieje.
Teraz postkomuniści są już neoliberalnymi pachołkami wielkich korporacji, ale tyle dekad niewolnictwa zostawia ślady.

autor: ABCD, data nadania: 2011-05-26 16:35:41, suma postów tego autora: 20871

BCD

A co ma piernik do wiatraka? Neofaszyści tak samo mówią na przybyszów z Kaukazu w Moskwie jak i w Warszawie. Różnica jest tylko w skali zjawiska. Co nie zmienia faktu, że po raz kolejny gdy nie masz już nic na obronę swoich bzdurnych teorii, zaczynasz pieprzyć o czymś innym, ni to z gruchy ni z pietruchy. Napisz jeszcze coś o goszystach, generale tra la la la i Blumsztajnie.

autor: Stirlitz, data nadania: 2011-05-26 19:06:46, suma postów tego autora: 1578

To ma piernik do wiatraka,

że wiatrak miele mąkę, z której się wyrabia piernik. Tyle to i idzieci wiedzą.
"Neofaszystowska" - jak słusznie ją nazywasz - nienawiść do narodów kaukaskich należy do fundamentów dyktatury pułkownika Putina.

autor: ABCD, data nadania: 2011-05-27 13:31:32, suma postów tego autora: 20871

a ja zadam raz jeszcze pytanie

Co moją w obecnej sytuacji zrobić Grecy?

Nie przyjąć pomocy? Bankructwo
Przyjmować? Trzeba się dostosować do warunków.

Które rozwiązanie jest lepsze?

autor: tymas, data nadania: 2011-05-27 14:34:14, suma postów tego autora: 330

tymas, oni bankrutami już są

problem polegać może na tym, że to, co im zrobią, gdy nie przyjmą POMOCY, będzie gorsze niż samo bankructwo.

autor: nana, data nadania: 2011-05-28 08:51:15, suma postów tego autora: 4653

Dodaj komentarz