REWOLUCJONISTKA a nie terrorystka
Niby lewica.pl, a retoryka jak z GazWybu
Bezczelny przedruk z GW stąd i "terrorystka" się pojawiła.
adv a kto? bojowniczka?
*Terrorystka* wynika chyba z wymogów "prawnych". By się nie doczepili.
bez przesady, jaka rewolucjonistka?
A co do zbieżności treści z GW, to oni także korzystają z newsów agencyjnych. Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że GW przedrukowuje z Lewica.pl.
Data zamieszczenia na Gazeta.pl: 22 czerwca, godz. 3.08
Data zamieszczenia na Lewica.pl: 21 czerwca, godz. 23.53.
Z proletariackim pozdrowieniem!
na autobiografię tej działaczki.
Ja ze szczególnym zainteresowaniem przeczytam o finansowaniu RAF przez STASI i antysemityzmie w palestyńskich obozach szkoleniowych, gdzie ludzi RAF szkolono.
"antysemityzmie w palestyńskich obozach szkoleniowych, gdzie ludzi RAF szkolono. "
czegos glupiszego nawet u ciebie wczesniej nie czytalem.hehe antysemityzm w palestynskich obozach szkoleniowych hehehe
W socjalistycznych Niemczech Birigt będzie miała swój pomnik.
co jest poza nim w tych obozach? Bo szkolenie stricte militarne, sądząc po starciach w Libanie, na Zachodnim Brzegu i w Gazie - cieniutkie.
Z opublikowanych już wspomnień ludzi RAF można się dowiedzieć, że niektórzy z nich uciekali z obozow palestyńskich przed antysemityzmem.
ale życie sobie zmarnowała siedząc 18 lat w pudle. I to za co? Za trzech okupantów odpowiedziała jak za człowieka?;-)
Czy było warto? Taki długi czas w odosobnieniu na pewno zmienia bardzo człowieka i jedno jest pewne. Zapytana czy gdyby mogła cofnąć czas to zachowałaby sie tak samo? wątpie by to potwierdziła.
Była wtedy młodą kobietą, a teraz jest już... trochę podstarzałą, na krótko przed emeryturą... Być moze bez rodziny. W Niemczech i tak dostanie tamtejsze MDG, ale zastanawiam się jak w Polsce ma żyć człowiek zwolniony z więzienia, który siedział w nim tak długo, że nie miał szansy zarobić na emeryturę?
@sierp_i_młot życie na "wolności" w kapitalizmie to też zmarnowanie życia.
gdyby w ramach ,,Wojny z Terrorem'' któregoś dnia redaktorzy lewica.pl zostali uznani za terrorystów
zawsze można wyemigrować do zdeformowanego państwa robotniczego na Białorusi.
jakby Ci to powiedzieć mlm. I w kapitalizmie i socjaliźmie ludzie mają rodziny, przyjaciół, dzieci. Wiele rożnych drobnych i wielkich radości i smutków niezależnych od systemu, z czego składa się przecież życie. To miałem na myśli, że to straciła. I tego żal, bo w życiu restartu nie można zrobić.
"Bojowniczka"! Tak może być? Chociaż nie popieram metod RAF - które uważam za skazaną na klęskę donkiszoterię - to gdy rozwalali naziola czy żołnierza imperialnej armii amerykańskiej, moja sympatia jest po ich stronie i kategorycznie sprzeciwiam się takiemu deprecjonującemu ich określeniu. Szczególnie w okresie tzw. "wojny z terroryzmem" - która wcale nie dobiegła końca wraz z końcem tzw. "ery Busha" - wobec mojej odmowy ich (czy w każdym razie większości z nich) moralnego potępienia takie dyskursy są dla mnie na lewicowym portalu zdumiewające!
"dy rozwalali naziola czy żołnierza imperialnej armii amerykańskiej,"
A jak zareagowałbyś gdyby w czasach PRL ktoś w Polsce zaczął rozwalać żołnierzy stacjonującej w Polsce imperialnej Armii Czerwonej?
@ABCD świat potrzebuje rozwiązań globalnych, cały świat nie wyemigruje przecież do hipotetycznej socjalistycznej Białorusi. A zdeformowany może być tylko kapitalizm.
Nie osądzajmy więc zbyt pochopnie młodzieży, która bardzo emocjonalnie reaguje na codzienny fałsz życia w ustroju kapitalistycznym.
zabity żołnierz imperialnej armii w amerykańskiej bazie w Niemczech - zły żołnierz i dobrze, że zginął.
żołnierz imperialnej armii w Libii zabijający Libijczyków by odsunąć Kadafiego od władzy i przejąć ropę - dobry żołnierz i jego rakiety.
PMB
gdzie robił też wszystko co mógł, bez względu na koszty materialne i ludzkie, by dorwać bin Ladena?
POZOSTAJĄCY W DYLEMACIE PMB
- jak najemnik STASI zamordować żołnierz amerykański, dzięki ktoremu nie wszyscy, lecz tylko wschodni Niemcy byli w latach 1945-90 okupowani przez Zwiazunio, to Kali się to podobać
- a jak Gruzini nie pozwolić FSB i GRU zorganizowac proputinowski przewrót Gruzji, to Kali jojcze, że legalne władze w Tbilisi zabić jakiegoś demonstrant za moskiewskie pieniądze
Jak wy z obrzydzenia do hipokryzja Kali puścić paw, to Kali się nie dziwić.
Terroryzm to tylko metoda walki. Czy określenie np. "terrorysta PPS" dobrze oddaje sens tego co chcielibyśmy powiedzieć?
Portal lewica.pl nie powinien .............. nawet przez komentarze podżegać do ......... nienawiści oraz agresji.
Kamień węgielny moralności chrześcijańskiej, czyli Biblia zawiera przykazanie:
nie zabijaj, które jest też kamieniem moralności ogólnoludzkiej.
Pozdrawiam i sugeruję, aby ochłonąć. W przeciwnym wypadku lewica.pl może mieć kłopoty.........
Chyba, że niektóre posty powyżej mojego to prowokacja........ x służb.
jacekx socjalista naiwny
Jesteś tak samo wredny jak ci, którzy ustawiają krytyków Izraela pod pręgierzem jako rzekomych antysemitów, czy zoologiczni antykomuniści i makkartyści - podobnie jak oni imputujesz przeciwnikom poglądy, których oni nie wyrażają, po czym z tymi domniemanymi poglądami polemizujesz. Wyraźnie potępiałem i potępiam interwencję NATO w Libii (która moim zdaniem utrudnia, a nie ułatwia obalenie Kaddafiego) - tymczasem imputujesz mi stanowisko proimperialistyczne. Polemizujesz z tym, co mi imputujesz, gdyż próbując polemiki z moim RZECZYWISTYM stanowiskiem (podobnym czy wręcz fundamentalnie tożsamym ze stanowiskami GPR i Inicjatywy Stop Wojnie) leżałbyś i kwiczał.
Nie powiedziałem też: "zły żołnierz i dobrze, że zginął" (czy raczej byłoby: źli żołnierze). Wolałbym, gdyby zostali odesłani do domu żywi. Uważam po prostu, że za ich śmierć odpowiedzialność ponosi wiadome supermocarstwo imperialistyczne - które zamieniło ich w swoje psy (zimnej) wojny.
za_wielką_wodą,
Też w wielu sytuacjach bym to usprawiedliwił (mój stosunek do sprawcy uzależniony byłby od jego konkretnej politycznej motywacji). Za śmierć takiego żołnierza/takich żołnierzy odpowiadałaby z kolei "ojczyzna światowego proletariatu", której oficjalne elity pozostawały wrogami klasowymi światowego proletariatu.
"co jest poza nim w tych obozach? Bo szkolenie stricte militarne, sądząc po starciach w Libanie, na Zachodnim Brzegu i w Gazie - cieniutkie.
Z opublikowanych już wspomnień ludzi RAF można się dowiedzieć, że niektórzy z nich uciekali z obozow palestyńskich przed antysemityzmem. "
jestes coraz smieszniejszy.akurat w libanie w 82 roku jak i ostatniej wojny gdzie bataliony palestynskie w ramach hezbollah ladnie kosily israelczykow. palestynczycy pokazali sie z ladnej strony z ich uzbrojeniem,brakiem srodkow lacznosci itd...w gazie czy na zach brzegu policjanci palestynscy tez sie bronili np. w ramallah bardzo dobrze.o gazie nawet nie wspomne.wracajac do obozow to chrzanisz niemilosiernie.w obozach fatah wogole nie bylo zadnej propagandy a w obozach lfwp byly pogadanki o systemach politycznych.ich antysojonizmu czy antyisraelskosci nie trzeba uczyc.wiekszosc to rekrutuje sie z obozow uchodcow a ci pluja nienawiscia.z antysemityzmem sie nie spotkalem :)jak bym sie spotkal to dopiero bylbym zdziwiony :)))
ty chyba nie wiesz co to semityzm i zwiazany z nim anty.
Mętnie to tłumaczysz. Byłbyś skłonny usprawiedliwić zabójstwo sowieckiego sołdata w Polsce? A winą za to obarczyłbyś Kreml?
o całkowitym zinfiltrowaniu RAF przez westgermańskie tajne służby (BND), którym "komunistyczni terroryści" byli jak najbardziej na rękę.
A tak prywatnie powiem że ta baba powinna oglądać świat w kratkę do końca życia. Leczyć się może w więziennym szpitalu. No chyba że Szwaby uznali że po prostu się to nie kalkuluje.
a co z mackami Watykanu w RAF?
ja bym na randke się z nią nie umówił ;-)
Ale jako inteligentnemu inaczej, mogę ci wybaczyć.