Uczestnictwo ramię w ramię z członkami Ruchu Palikota to doskonały pomysł, wróżący świetlaną przyszłość tej organizacji.
A teraz pewna skromna rada, wydajcie w tej sprawie oświadczenie, a za miesiąc napiszcie kolejne, w którym dojdziecie do wniosku, że wcześniej się myliliście.
już po gramie można dostać schizy;-)
Szkoda, że w Krakowie w żadne organizacje lewicowe nie włączyły się w marsz. W Szczecinie było lepiej, widziałem jedną flagę anarchistów.
I pójdę się domagać legalizacji trawy, jak zostana załatwione takie może i głupie przyziemne problemy typu:
Jak wykarmić rodzinę za 1126 zł
Co zrobić, żeby ludzie mieli szanse na mieszkanie w przyzwoitych warukach?
Jak przywrócić godność pracownikom najemnym?
Cholera, ja już o rewolucji nie wspominam.
To nie prawda, ze ignoruję problem może i wolnościowy. Ja na to nie mam po prostu czasu, naprawdę nędza jest straszna. Ludzie, to trzeba zobaczyć!!! Jak zobaczy się to wszystko, to naprawdę przestaje wrażliwy człowiek mysleć jak sobie dogodzić.
On też lubił sobie jointa zajarać
Ale jak sobie zajarasz to już tego nie widzisz i jest ci wszystko jedno. I o to chodzi!;-)
"Zerwać okowy iluzji" najbardziej marksistowska książka E. Fromma. Jest na początku motto. "Pozbyć się złudzeń co do sytuacji, to pozbyć się sytuacji, która bez złudzeń obejść się nie może". Jest też cytat który mówi, że krytyka nie ma za zadanie umaić kajdanów, które noszą ludzie, lecz zerwać kajdany i rwać kwiaty żywe. Sorry BB. Nie chodziłem do szkółek niedzielnych studiować na pamięć.
jest takim opium dla ateistów i uzywką dla tych, którzy ja lubią.
Ma spełniać to samo zadanie co religia według Marksa. Łagodzić ból istnienia. W zasadzie to nie wiem dlaczego nie chcą jej zalegalizować te matoły? Otumanieni religią czy innym opium obywatele są przecież mniej niebezpieczni.
pod warunkiem tłoczenia na zimno, tradycyjną metodą. Dawniej podobnie jak olej lniany, używany był powszechnie m.in. w rodzimej kuchni. Ktoś jest przeciw zdrowej żywności?
Dla jednych tak, inni mogą mieć odmienne powody. Może służyć jako inspiracja zarówno artystom, jak i naukowcą (patrz: np. Carl Sagan, który zresztą nie przyznał się do tego za życia; a ilu używało psychodelików i marihuany, a nigdy nikt się o tym nie dowiedział?). Wreszcie jako lek lub środek łagodzący ból (bynajmniej nie istnienia) w ciężkich chorobach, a ze względów ideologicznych nawet w takich sytuacjach jej użycie nie jest dopuszczalne.
Nie wiem, czemu sądzisz, że ludzie palący marihuanę są poza społeczeństwem, znieczuleni i niezainteresowani tym, co się w nim dzieje. To są ludzie tacy jak inni, tyle że potrzebujący czasem jakiejś odmienności.
Ale nawet jeśli ktoś pali, żeby łagodzić ból istnienia - co z tego? Czy to zły powód? Myślisz, że jak zacznie walczyć z kapitalizmem, to ból zniknie? Albo że ludzie nie będą nieszczęśliwi, jeśli zmieni się system gospodarczy/społeczny? Część ludzi zawsze będzie się borykała z "bólem istnienia" i zasługują na prawo do łagodzenia go, choćby używkami.
Na temat polityki narkotykowej w "Polityce" ukazał się dobry tekst Artura Domosławskiego:
http://www.polityka.pl/swiat/analizy/1516750,1,jak-walczyc-z-narkotykami.read
o współpracy ..............MS z organizatorami to ........... powiem
socjalistycznie szczerze ............. porąbało MS :)
Ta legalizacji używania tzw. Marychy ........ to temat, który jest Polakom obcy i raczej ich głosicielom wśród Polaków przysporzy wrogów......
Uważam takie podejście Polaków do tematu za zdrowe .........
Oznacza to , że Polacy jeszcze do końca nie zdurnieli jak niektóre narody w UE ...... :)
jacekx socjalista naiwny
Ps. Kapitalistom w to graj ......... cóż ..... tzw. opium dla ludu :), :) ........
Tak w ogóle dziwię się trochę niektórym działaniom MS z którymi kiedyś, co prawda krótko ale współpracowałem :(
Temat legalizacji używania tzw. Marychy ........ to temat, który jest Polakom obcy i raczej ich głosicielom wśród Polaków przysporzy wrogów......
jacekx socjalista naiwny
Oczywiście miało być "naukowcom" w moim komentarzu...
Nie idźcie tą drogą... mawiał ktoś kiedyś... Warto posłuchać, bo z Młodych Socjalistów powstaną Młodzi... Liberałowie...
W składzie komitetu organizacyjnego były tylko Wolne Konopie, Warmińska Biblioteka Wolnościowa i Młodzi Socjaliści. Nie było żadnego sojuszu z Ruchem Palikota, który pojawił się na marszu bez wiedzy i zgody wszystkich organizacji.
Heh, jeden z niewielu punktów co do których lewica i prawica się zgadzają. Należy zalegalizować marihuanę. To znaczy, w ogóle należy znieść zakaz posiadania jakiejkolwiek substancji poza może najbardziej toksycznymi czy promieniotwórczymi jak np. U235.
Czy MS to socjaliści ............. ?
Czy grupa rządna władzy ............. :), :)
jacekx socjalista naiwny