i nich działa z pożytkiem nie tylko dla swego narodu. dzięki niemu świat się zmienia a szerokie masy podnoszą się z kolan.
może to taka choroba, jak kiedyś u Bieruta?
Castro idzie na reformy neoliberalne, więc nie wiem, czy lekarze kubańscy najlepiej zadbają o Chaveza.
kościoły pełne ludzi modlących się łzami o zdrowie dla Chaveza. ABCD lepiej byś zamilkł.
ja nie muszę oglądać euroniusa, żeby widzieć ludzi modlących się ze łzami w oczach za swojego prezydenta. Niestety, już nie za jego zdrowie, bo to niemożliwe.
Przynajmniej ci co się modlą powinni w to wierzyć.
co się modlą, wierzyli, że upadnie reżim, który zapowiadał wytępienie religii.
I mieli rację.
się śmieje, kto się ostatni śmieje.
Co zostało z antyreligijnych satyr pisma "Krokodił"?
Całe szczęście że jest egzemplarz zapasowy.
Każdy ma prawo do marzeń. Ty też, nawet gdy są bardzo dalekie od rzeczywistości. Natomiast Chavez rzeczywiście, dzięki kubańskim medyką,wraca do zdrowia, co modlący się, mogą uznać, że zostali wysłuchani.
Streicher i Paukert byli jeszcze bardziej dowcipni.
Pierwszemu z jego kunszt nie podziękowali jednak alianci w Norymberdze. Drugi - zdenerwował w końcu Stalina, którego zabawiał.
Warto z tej lekcji wyciągnąć wnioski.
- gdyby Chavez leczył się w USA - i, odpukać, zdarzyłoby mu się coś niedobrego, "lewicowi radykałowie" uwierzyliby w hipotezę "wypadku z winy lekarskiej załogi"?
Bo ja myślę, że jeśliby Obama w takiej sytuacji nie powolał natychmiast komisji międzynarodowej i nie oddał jej wszystkich dowodów, to fani Chaveza z całego świata nie daliby mu żyć.
emerytury specjalne?
PS Pauker, a nie Paukert.
tak, weście: nic w historii nie jest wieczne. Nawet rządy Platformy, gwarantującej bezpieczeństwo neoliberalnym postkomunistom.
Może przyjść taki dzień, kiedy neoliberalni postkomuniści będą zazdrościć Blidzie. Bo oni dostanę się do piekła szlakiem znacznie mniej przyjemnym.
Ale Chavez ich zawiedzie - mam nadzieję.
I da jeszcze przykłady postępowej polityki - tak jak ostatnio, gdy poparł tych, którzy w jego kraju rozumieją, że demokracja to także demokracja w zakładach pracy.
A może również naprawi niektóre swoje błędy.
"- gdyby Chavez leczył się w USA - i, odpukać, zdarzyłoby mu się coś niedobrego, "lewicowi radykałowie" uwierzyliby w hipotezę "wypadku z winy lekarskiej załogi"?
Bo ja myślę, że jeśliby Obama w takiej sytuacji nie powolał natychmiast komisji międzynarodowej i nie oddał jej wszystkich dowodów, to fani Chaveza z całego świata nie daliby mu żyć. "
Chaveza zastąp sobie Kaczyńskim, USA Rosją, Obamę Putinem, lewice prawicą, a leczenie wypadkiem lotniczym i masz wypisz-wymaluj swoje spiskowe teorie o Smoleńsku :)
Z czasem nawet wyznawcy Zimnego ochłoną i zrozumieją, ile czasu byli robieni przez prezesa w bambuko. Nie zazdroszczę wtedy aktywistom PiS. Kto wie, może nawet będą musieli się wziąć do uczciwej pracy.
a zarzuty, za które Lepper dostaje kolejne wyroki?
Też sa spiskowe?
Tzn za jakie dostaje wyroki? Ostatnio mu cofnięto sprawę, ale może masz jakieś inne informacje :) Za to na pewno spiskiem będzie postawienie dwóch "cieplaków" Ziobry i Kaczyńskiego przed TS prawda? :)
A czy ktokolwiek dostał zarzuty za katastrofę smoleńską? Jak jesteś taki legalista, to może bądź w tym konsekwentny.
nie dostal, to dostanie.
A kto?
Tusk, Komorowski, Klich, Janicki, Arabski - to na poczatek.
Trudniej będzie dobrać się do szefa Krasnokutskiego, Pliuskina i Ryżenki, ale Zwiazunio też nie od razu Zlikwidowano.
Ja bym postawił pod sąd za co innego, np. za antyspołeczną politykę. Ale niech będzie z Alem Capone - jeżeli mają być posadzeni za głupstwa (albo nawet wyimaginowane działania), to niech będą, bo zasłużyli. Lecha Kaczyńskiego z oczywistych względów na tej ławie zabraknie. Ale może dosiądzie się Jarosław? Albo Karski, ten od rozbijania meleksów po pijaku.
antyspołeczną politykę to najpierw warto poczesać Don Leo Millerone i jego czerwoną rodzinę.
W końcu wydał zgodę na Zamach. Nic dziwnego, USA specjalizują się w gonieniu lokalnych hitlerków.