no ledwo obroniły Polskę przed widmem dyktatury IV RP ( czytaj : przed rządami Polaków w Polsce ) a już znów muszą się zrywać do obrony demokracji. Ciężki kawałek chleba ma taki autorytet ( moralny ).
Nie Płakałem Po Socjalistach Z Norwegi
Cud2
co z ideologią komunistyczną, która uznaje przemoc za narzędzie rozwiązywania problemów społecznych?
Przypomnijmy opinie jednego z twórców tej ideologii, Lenina:
Państwo (do którego obalenia przemocą wzywają komuniści) "jest pewnego rodzaju grubą pałką".
Dyktatura proletariatu (którą komuniści chcą wprowadzić) "to - według naukowej definicji - przemoc nieskrępowana żadnym prawem".
Tak tak... ta młodzieżówka to byli czystej krwi bolszewicy i każdy nad łóżkiem pewnie Feliksa miał.... takich yntelektialistów jak wyżej to ja nie już nie mam siły komentować.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10035257,Le_Pen_po_zamachach_o_naiwnosci_wladz_Norwegii.html
To Wam się spodoba.
Jak przyjdzie pora to się zastosuje, w każdym systemie.
podoba mi się to określenie. zawsze uważałem terrorystów za szaleńców...
Nie Płakałem Po Socjalistach Z Norwegi
Cud2
Po tobie też nikt prostaku płakać nie będzie.
Cud2 - obrzydliwe.
Po "zamachu" smoleńskim nie zapaliłem ani jednego znicza na Krakowskim Przedmieściu. Pijąc wódkę w Przekąskach Zakąskach, rechotałem jak bóbr z miasteczka namiotowego pod pałacem. Zgadzam się z raportem MAK. Poza tym codziennie rano piję kawę bez mleka, ale za to z cukrem.
Do dzisiaj myślałem, że nie ma powodu, żeby o tym pisać na jakimkolwiek forum.
cudak: doprawdy, po swoich wielokrotnych zapewnieniach opuszczenia tego forum powinieneś od redakcji dostać bana i tyle, a twoja deklaracja o "niepłakaniu" conajmniej niesmaczna.
szerszeniu: ręce opadają. ponad setka ludzi rożnych opcji politycznych (w tym dość pozytywnie, moim zdaniem, wyróżniające się na tle reszty Jaruga-Nowacka i Anna Walentynowicz)ginie w wypadku lotniczym, pod pałacem prezydenckim zbierają sie ludzie którzy czegoś chccą, coś krytykują, do czegoś dążą, a ty pijesz wódę i rehoczesz - naprawdę słabe.
nie jestem zwolennikiem pisu ani solidarnych 2010, ale hasłem bodajże Czerwonych Brygad było "lepszy bałagan na ulicy niż porządek w rządzie" - i pod tym się podpisuję.
Tyvodar - goszysta, który nie szydzi ze śmierci LechKacza, nie może być...
1. Nie jestem goszystą i nie szydzę z niczyjej śmierci. Fakt, że nie płakałem po prezydencie Kaczyńskim - chyba nie było takiego obowiązku, prawda? - nie oznacza, że 10 kwietnia 2010 roku był najszczęśliwszym w moim życiu.
2. "pod pałacem prezydenckim zbierają się ludzie którzy czegoś chcą, coś krytykują, do czegoś dążą"... I co z tego? Słyszałeś jakie latają tam postulaty i co wygaduje się w tym nieszczęsnym miasteczku? Czy muszę pochylać się ze zrozumieniem nad ludzką głupotą? Sorry, ale chyba jednak nie. I nie interesuje mnie, że ta bezmyślność i agresja oklejone są zdjęciami pary prezydenckiej.
No bo i z czego tu szydzić, że samolot się rozbił? Szydzić można z czyjegoś postępowania, a nie z czegoś czego osoba była biernym uczestnikiem, to raz. Po lekturach komentarzy na wyborczej i onecie jakichkolwiek szyderstw mi sie odechciewa, to dwa. A trzy, w wyszydzaniu eLKacza od "goszystów" zawsze lepsi byli liberałowie...
komentarz Cuda i w ogóle jego komentarza rajcują mnie mocno tak sobie.
Zauważmy jednak, że Cud jedynie stwierdził, iż nie obchodzi żałoby po zabitych socjalistach z Norwegii (a prawa do wolnego wyboru w tej materii trudno mu odmawiać).
Tymczasem od ponad roku zawodowi agitatorzy SLD i luksemburgistowscy lewacy, przy ogłuszającym aplauzie moherowych beretów PRL, urządzają tu orgie nienawiści wobec ofiar tzw. katastrofy smoleńskiej.
Protestów wobec tego procederu nie zauważyłem.
coś mi się zdaje, że lewic radykalną przyda się wyczyścić z 2 towarzyszy...
LAURENTY
nie przyglądałem i nie przysłuchiwałem się osobiście ludziom zgromadzonym pod pałacem prezydenckim. ich wypowiedzi znam tylko z mediów, zarówno tych "pro" jak i "anty". tłum zgromadzony pod pałacem prezydenckim stanowił pewna rysę na hurra-platformerskim wizerunku tego miasta - tylko tyle i aż tyle. podobało mi się, że "coś" się dzieje i że wśród całej propagandy sukcesu są ludzie którym coś się nie podoba.
"Nie Płakałem Po Socjalistach Z Norwegi
Cud2"
No i zapewne ABCD.
Ja też nie cierpię retoryki PO i ich piarowskich sztuczek. I bardzo głęboko ubolewam, że blisko połowa głosujących łapie się na ich tandetne bzdety. Ale obrońcy krzyża, prezes K. czy Solidarni 2010 nie są żadną alternatywą.
koles pelen kompleksow chcial zaistniec medialnie.wszyscy go potepiaja ale dzialaja na korzysc jego skrzywionego ego.bezsens.
Gdyby "koleś pełen kompleksów chciał zaistnieć medialnie", to poszedłby do jakiegoś Big Brothera albo ściągnął spodnie przed kamerą, bo za to się nie siedzi, zamiast zabijać kilkadziesiąt osób i to wybranych nieprzypadkowo. Nie było tak, że otworzył ogień do dowolnej grupy ludzi, ale do członków młodzieżowej organizacji lewicowej. I jego manifest wyjaśnia, dlaczego akurat oni stali się ofiarami.