Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Młoda lewica europejska w sprawie terroru w Norwegii

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

oczekiwanie zaangażowania od autorytetów

no ledwo obroniły Polskę przed widmem dyktatury IV RP ( czytaj : przed rządami Polaków w Polsce ) a już znów muszą się zrywać do obrony demokracji. Ciężki kawałek chleba ma taki autorytet ( moralny ).

Nie Płakałem Po Socjalistach Z Norwegi
Cud2

autor: Cud2, data nadania: 2011-07-31 09:29:58, suma postów tego autora: 3207

A

co z ideologią komunistyczną, która uznaje przemoc za narzędzie rozwiązywania problemów społecznych?
Przypomnijmy opinie jednego z twórców tej ideologii, Lenina:
Państwo (do którego obalenia przemocą wzywają komuniści) "jest pewnego rodzaju grubą pałką".
Dyktatura proletariatu (którą komuniści chcą wprowadzić) "to - według naukowej definicji - przemoc nieskrępowana żadnym prawem".

autor: ABCD, data nadania: 2011-07-31 10:48:18, suma postów tego autora: 20871

O hoho

Tak tak... ta młodzieżówka to byli czystej krwi bolszewicy i każdy nad łóżkiem pewnie Feliksa miał.... takich yntelektialistów jak wyżej to ja nie już nie mam siły komentować.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10035257,Le_Pen_po_zamachach_o_naiwnosci_wladz_Norwegii.html
To Wam się spodoba.

autor: Saint-Simon, data nadania: 2011-07-31 12:40:26, suma postów tego autora: 26

ABC

Jak przyjdzie pora to się zastosuje, w każdym systemie.

autor: Margo, data nadania: 2011-07-31 13:32:01, suma postów tego autora: 627

"prawicowy szaleniec"

podoba mi się to określenie. zawsze uważałem terrorystów za szaleńców...

autor: tyvodar legocki, data nadania: 2011-07-31 14:32:45, suma postów tego autora: 849

...

Nie Płakałem Po Socjalistach Z Norwegi
Cud2

Po tobie też nikt prostaku płakać nie będzie.

autor: Marek, data nadania: 2011-07-31 16:34:09, suma postów tego autora: 1715

+

Cud2 - obrzydliwe.

autor: Angka Leu, data nadania: 2011-07-31 20:40:14, suma postów tego autora: 3102

Nie płakałem po Kaczyńskim

Po "zamachu" smoleńskim nie zapaliłem ani jednego znicza na Krakowskim Przedmieściu. Pijąc wódkę w Przekąskach Zakąskach, rechotałem jak bóbr z miasteczka namiotowego pod pałacem. Zgadzam się z raportem MAK. Poza tym codziennie rano piję kawę bez mleka, ale za to z cukrem.
Do dzisiaj myślałem, że nie ma powodu, żeby o tym pisać na jakimkolwiek forum.

autor: szerszeń, data nadania: 2011-08-01 08:59:42, suma postów tego autora: 1073

cudaku i szerszeniu

cudak: doprawdy, po swoich wielokrotnych zapewnieniach opuszczenia tego forum powinieneś od redakcji dostać bana i tyle, a twoja deklaracja o "niepłakaniu" conajmniej niesmaczna.

szerszeniu: ręce opadają. ponad setka ludzi rożnych opcji politycznych (w tym dość pozytywnie, moim zdaniem, wyróżniające się na tle reszty Jaruga-Nowacka i Anna Walentynowicz)ginie w wypadku lotniczym, pod pałacem prezydenckim zbierają sie ludzie którzy czegoś chccą, coś krytykują, do czegoś dążą, a ty pijesz wódę i rehoczesz - naprawdę słabe.

nie jestem zwolennikiem pisu ani solidarnych 2010, ale hasłem bodajże Czerwonych Brygad było "lepszy bałagan na ulicy niż porządek w rządzie" - i pod tym się podpisuję.

autor: tyvodar legocki, data nadania: 2011-08-01 11:20:02, suma postów tego autora: 849

...

Tyvodar - goszysta, który nie szydzi ze śmierci LechKacza, nie może być...

autor: Marek, data nadania: 2011-08-01 14:16:16, suma postów tego autora: 1715

tyvodar und Marek

1. Nie jestem goszystą i nie szydzę z niczyjej śmierci. Fakt, że nie płakałem po prezydencie Kaczyńskim - chyba nie było takiego obowiązku, prawda? - nie oznacza, że 10 kwietnia 2010 roku był najszczęśliwszym w moim życiu.
2. "pod pałacem prezydenckim zbierają się ludzie którzy czegoś chcą, coś krytykują, do czegoś dążą"... I co z tego? Słyszałeś jakie latają tam postulaty i co wygaduje się w tym nieszczęsnym miasteczku? Czy muszę pochylać się ze zrozumieniem nad ludzką głupotą? Sorry, ale chyba jednak nie. I nie interesuje mnie, że ta bezmyślność i agresja oklejone są zdjęciami pary prezydenckiej.

autor: szerszeń, data nadania: 2011-08-01 15:37:08, suma postów tego autora: 1073

Marku

No bo i z czego tu szydzić, że samolot się rozbił? Szydzić można z czyjegoś postępowania, a nie z czegoś czego osoba była biernym uczestnikiem, to raz. Po lekturach komentarzy na wyborczej i onecie jakichkolwiek szyderstw mi sie odechciewa, to dwa. A trzy, w wyszydzaniu eLKacza od "goszystów" zawsze lepsi byli liberałowie...

autor: tyvodar legocki, data nadania: 2011-08-01 16:04:45, suma postów tego autora: 849

Ten

komentarz Cuda i w ogóle jego komentarza rajcują mnie mocno tak sobie.
Zauważmy jednak, że Cud jedynie stwierdził, iż nie obchodzi żałoby po zabitych socjalistach z Norwegii (a prawa do wolnego wyboru w tej materii trudno mu odmawiać).
Tymczasem od ponad roku zawodowi agitatorzy SLD i luksemburgistowscy lewacy, przy ogłuszającym aplauzie moherowych beretów PRL, urządzają tu orgie nienawiści wobec ofiar tzw. katastrofy smoleńskiej.
Protestów wobec tego procederu nie zauważyłem.

autor: ABCD, data nadania: 2011-08-01 17:35:26, suma postów tego autora: 20871

Oj,

coś mi się zdaje, że lewic radykalną przyda się wyczyścić z 2 towarzyszy...
LAURENTY

autor: ABCD, data nadania: 2011-08-01 18:28:18, suma postów tego autora: 20871

szerszeniu

nie przyglądałem i nie przysłuchiwałem się osobiście ludziom zgromadzonym pod pałacem prezydenckim. ich wypowiedzi znam tylko z mediów, zarówno tych "pro" jak i "anty". tłum zgromadzony pod pałacem prezydenckim stanowił pewna rysę na hurra-platformerskim wizerunku tego miasta - tylko tyle i aż tyle. podobało mi się, że "coś" się dzieje i że wśród całej propagandy sukcesu są ludzie którym coś się nie podoba.

autor: tyvodar legocki, data nadania: 2011-08-01 18:30:59, suma postów tego autora: 849

suplement

"Nie Płakałem Po Socjalistach Z Norwegi
Cud2"
No i zapewne ABCD.

autor: bolo, data nadania: 2011-08-01 19:11:53, suma postów tego autora: 4522

tyvodar

Ja też nie cierpię retoryki PO i ich piarowskich sztuczek. I bardzo głęboko ubolewam, że blisko połowa głosujących łapie się na ich tandetne bzdety. Ale obrońcy krzyża, prezes K. czy Solidarni 2010 nie są żadną alternatywą.

autor: szerszeń, data nadania: 2011-08-01 20:07:56, suma postów tego autora: 1073

smieszne

koles pelen kompleksow chcial zaistniec medialnie.wszyscy go potepiaja ale dzialaja na korzysc jego skrzywionego ego.bezsens.

autor: pazghul, data nadania: 2011-08-02 01:14:16, suma postów tego autora: 1489

Pazghul

Gdyby "koleś pełen kompleksów chciał zaistnieć medialnie", to poszedłby do jakiegoś Big Brothera albo ściągnął spodnie przed kamerą, bo za to się nie siedzi, zamiast zabijać kilkadziesiąt osób i to wybranych nieprzypadkowo. Nie było tak, że otworzył ogień do dowolnej grupy ludzi, ale do członków młodzieżowej organizacji lewicowej. I jego manifest wyjaśnia, dlaczego akurat oni stali się ofiarami.

autor: Pikos, data nadania: 2011-08-02 12:36:19, suma postów tego autora: 876

Dodaj komentarz