moja ukochana akurat przedwczoraj poleciala do londynu na jakas idiotyczna konferencje.prosze i juz zamieszki.lepsza jest niz bron nuklearna.musze pomyslec jak ja podeslac do waszyngtonu :)
Dla zainteresowanych felieton "Nie dla lewicowej wielokulturowosci" http://krzysztofmroz.blog.onet.pl/NIE-dla-lewicowej-multikulturo,2,ID432939364,n
Nowe, czarnoskóre, "zamordowane" przez policję sacrum dla lewicy.
policja w uk stosuje "stop and search" wobec kolorowych, praktycznie wcale wobec białych, najczęściej wobec ludzi, którzy nigdy nie złamali prawa. znam przypadek studenta zatrzymanego w drodze z akademika na wydział (200 metrów) zatrzymanego i przeszukanego przez policję, studiował medycynę i miał przy sobie skalpel - zamiast na ćwiczenia poszedł na dołek
Noszenie noży na ulicy jest w UK zabronione i jeśli twój znajomy student spacerował ze skalpelem to jak najbardziej słusznie spędził noc na dołku. Uczelnie w UK są dobrze wyposażone, studenci nie muszą przynosić narzędzi chirurgicznych ze sobą.
to nie był jego tylko uczelniany i miał dobry powód żeby go mieć przy sobie:)
nikt mi nie wmówi że nie polityka zatrzymać i przeszukać stosowana na chybił trafił względem czarnych zapobiega przestępstwom - zabić można gazetą jak sie uprzeć
policja kryminalizuje mniejszości w uk
zamieszany w różne sprawy... ciekawe
Te zamieszki robili zamieszani a nie wyzyskiwani. Ot i cała lewicowość opisu tych wydarzeń.
rewolucję francuską i wojnę o niepodległość usa i trzy powstania w XIXw i trzy powstania śląskie i zamieszki we wszystkich większych miastach francji i protesty w egipcie tunezji i libii też wywołali zamieszani
tylko my sprawiedliwi grzecznie w domach siedzimy...
Bo sa tez brytyjskie gazety (Evening Standart i Daily Telegraph) ktore twierdza ze przed zabiciem Duggana doszlo do wymiany ognia pomiedzy nim a policja? Jesli tak to jak moglby on nie stosowac przemocy?
Inna sprawa ze morderstwo ohydne bo koles ponoc dostal smiertelny strzal jak lezal na ulicy na glebie.
pamiętam jak w 2005 gdy w ramach polowań na odpowiedzialnych za zamach bombowy w Londynie policja zastrzeliła w metrze brazylijskiego imigranta brukowce odtrąbiły wielki sukces w walce z terroryzmem. potem okazało się, że facet po prostu jechał sobie metrem, a na stacji biegł bo się spieszył.
Jeżeli była wymiana ognia to trudno mieć pretensję to którejś ze stron, że strzeliła skuteczniej. jeżeli wymiany ognia nie było, to można mówić o morderstwie niezależnie od tego czy zastrzelony był bohaterem walk klasowych, działaczem na rzecz imigrantów, członkiem kółka różańcowego czy kryminalistą.
Duggan, czlonek gangu posiadajacy bron palna wdal sie w strzelanine z policjantami na Tottenhamie. Po tym jak sie poddal zostal zastrzelony na glebie. Byl to pewnie jakis odwet bo o malo co nie zabil jednego z policjantow (koles mial kule na radiu policyjnym ktorzy policjanci w UK nosza na ramieniu). Jesli tak jest to:
- zachowanie policji ohydne i zbrodnicze,
ale i:
- z ofiary nie ma co robic baranka.
A ja znam przypadek Polaka zatrzymanego bez powodu w Londynie, bo wyglądał jak irlandzki ektremista.
Pamiętam ówczesny tytuł, bodajże "Suna": "One down, three to go!".
jestem w mniejszości, domagam się tolerancji, bo takie są wasze zasady.
Gdy jestem w przewadze, likwiduję tolerancję, bo takie są moje zasady.
FUNDAMENTALISTA
protestują fundamentaliści.
dokładnie, "the sun" - "one put down, three to go", pmiętam ten sam nagłówek.
a strzelanie do kogoś kto się poddał i leży na glebie faktycznie mało honorowe nawet jeżeli facet był zwykłym kryminalistą.
"to nie był jego tylko uczelniany i miał dobry powód żeby go mieć przy sobie:)"
Nie dosc ze posiadal skalpel co juz jest nielegalne to jeszcze skalpel byl ukradziony z uczelni
Ale dla nikyty to jawny dowod dyskryminacji i ze nawet w UK bija czarnych.
Upss, zapomnialem ze wg nikyty "miał dobry powód żeby go mieć przy sobie" Co tam prawo, powod wystarczy
więc "stop & earch" warto było stosować na widok kolorowych (białych to prawie nie spotyka), skoro tak groźni studenci wracający na wydział ze skalpelem wpadają w sidła...
ze bialych stop i search nie obowiazuje. Policja stosuje to wg. ubranych hip-hopowo mlodych. W dzielnicach gdzie biali stanowia wiekszosc stanowia tez wiekszosc przeszukiwanych.
Jak by nie bylo dzieki s&s zlapano zlodzieja
W USA nazywa sie to "profilling". Oczywiscie nie jest to w 100% pewne ale wystaczajace do wylapania duzej ilosci przestepcow