Sztuka eufemizmu... Kalita napisał na twitterze, że Biedroń ma zarzuty karne za napaść na policjanta. Chamstwo i swołocz, a nie lewica.
przez Nowicką "jedynkę" w Warszawie ma PierwsZy Żałobnik, Spiskowy Wizjoner i mściciel Blidy, R.Kalisz.
"Nie można tak niepoważnie traktować służby publicznej, targując się o miejsca na liście - komentował Marek Wikiński, wiceszef klubu SLD. - Jestem tak taktowny wobec pana Biedronia, że aż się obawiam, żebym nie stał się obiektem adoracji z jego strony."
Po prostu żenujący.
To chyba nawet bliżej ich poglądów.
- to były raczej nadzieje, że partia otaczająca kultem Jaruzelskiego i Kiszczaka, promotorów obyczajowości skrajnie patriarchalnej i organizatorów antygejowskiej akcji Hiacynt, a w perspektywie aktualnej nastanowiona jedynie na korzyści pragmatyczne i wprost finansowe, potraktuje hasła profeministyczne i progejowskie inaczej niż koniunkturalnie.
"Widocznie przerosłem ich intelektualnie i ideologicznie." - podzielił się opinią z Polsatem były kandydat na posła.
- tego u moich spadkobierców się nie leczy.
CZESŁAW HIACYNT KISZCZAK
ukrytego geja, Biedroń miejsce na listach ma zapewnione? :D
Dokładnie na odwrót. To były kalkulacje, że SLD zechce gejów i feministki koniunkturalnie wykorzystać z obopólną korzyścią. Ale na to by musieli mieć krztynę rozumu.
zdystansował Wikińskiego, najnowszą inkarnację Dyducha :)
walkę o trzecie miejsce na liscie Nowicka nie przegrała z facetem ale z inną kobietą. Więc co mają do tego parytety? Kobieta wygryzła kobietę. Czy te parytety to jeszcze dla Nowickiej za mało? Chciałby mieć jeszcze parytet w parytecie?
poście fana SLD, Stirlitza, wychodzę na jaw jak przysłowiowe szydło.
POSTKOMUNISTYCZNA HOMOFOBIA
Biedroń miał sensowne poglądy polityczne i ekonomiczno-socjalne, w PiS nikt by go o preferencje seksualne nie pytał.
Między Niesiołowskim i Radziszewską.
ABCD - racja, nikt by go nie pytał, ale sam by o nich wrzeszczał :)
Dużo mi można zarzucić, ale na pewno nie homofobię. Słowo gej nie ma dla mnie żadnego negatywnego wydźwięku. Wiem, że takie rzeczy zrozumieć prawakowi z katolickiej sekty politycznej zrozumieć jest ciężko, ale spróbój.
Ale tego że pisowcy wezmą w obronę Biedronia się nie spodziewałem. Tylko czekać, aż Biedroń znajdzie się na liście pomiędzy Sobecką a Górskim.
a Wielebny Gowin pobłogosławi. Wot, liberały ...
Pis nie popiera nowolewicowej Political Correctness, ale jest za tolerancją i przeciw np. molestowaniu seksualnemu.
W kwestii pierwszej, stanowisko PiS oddaje wiersz Norwida Żydowie polscy: Bo kiedy herbem z wami szlachetny się łamał/krzyż był w przełomie tym i on nie kłamał".
To nie przypadek, że PiS odważył się wystawić kandydaturę polskiego Żyda, Czeslawa Bieleckiego, na prezydenta Watrszawy. W mieście postjaruzelskiej i postmoczarowskiej nomenklatury! Wprawdzie elektorat tej nomenklatury się zmobilizował i podreptał do urn blokować Bieleckiego, ale i tak zdobył on dwa i pół raza więcej głosów niż kandydat partii z innej epoki: Wojciech Olejniczak.
Wtajemniczeni twierdzą, że żaden polityk z pierwszej ligi nie zareagował ostrzej na seksaferę niż JarKacz. Chociaż ta reakcja przyniosła niekorzystne skutki dla jego własnego rządu.
I wreszcie JarKacz, prezentując program PiS w kwestii kobiecej, sformułował zasadę: zero tolerancji dla celebrytów uwikłanych w molestowanie seksualne.
Jedni (SLD) o tolerancji i emancypacji koniunkturalnie plotą. Inni (PiS) o nią walczą i ją realizują.
rozczarowałeś mnie.
Liczyłem, że wyartykułujesz do końca waszą SLD-owską prawdę, ktorą rozpowszechniacie wśród swojego żelaznego elektoratu: Kaczyńscy - to przecież Żydzi na usługach Sanhedrynu, którzy sprzedali Polskę masonerii, podpisując traktat lizboński.
Przecież każdy antypisowski nienawistnik z waszych szeregów od dawna to "wie".
:D