Już wiadomo, jakim cudem PiS przebił SLD w liczbie uzbieranych podpisów. A zmarłych czasem nie powpisywali?
.
A co zrobilo LSD w tej sprawie. Guwno. Jeszcze dolacza sie do PO. Tak uwlaszcza sie stara eSBecka nomenklatura.
Z tego co wiem skrócony podpis był uważany za "parafkę" i nie był kwalifikowany, jako prawidłowy. W ten sposób to 3/4 list na wybory byłoby odrzucanych.
to popularna i wpływowa partia, więc trudno ją przebić w ilości zbieranych podpisów:)))
Palikot ich wyprzedzi i marzenia o byciu PO-wską przystawką odejdą w siną dal ...
Motłoch myśli, że byliśmy przeciw, a SPEC - jak Pan Bóg przykazał - będzie prywatny. Jarku, jesteś geniuszem!
ZYTA
chociaż próbował zablokować prywatyzację.
Tymczasem SLD zlekceważył problem, a lewica bardziej radykalna działała w tej kwestii tak konspiracyjnie, że nie dało się tego zauważyć.
Po co być przeciwko prywatyzacji skoro twoja siostrzenica i siostrzeniec są zadowoleni z życia! Kupią sobie usługi medyczne (za dobrą kasę, którą zarabiają) i będzie wszystko w porządku!
lepiej palić drewnem albo w palce chuchać niż się grzać ciepłem elektrowni z PRL.
SLD też "próbował". Nie połączyli sił i pewnie obie te "prospołeczne" partie odetchnęły teraz z ulgą.
To chwalebna porażka PiSu czy też zwycięski remis?
"Dziś miałem - niestety nie tak częstą jak kiedyś - możliwość długiej rozmowy z panią profesor. Rozmawialiśmy o bardzo różnych sprawach, znaczna część rozmowy była poświęcona sprawą ekonomicznym. O tym pani profesor wie naprawdę bardzo dużo. Być może nie ma w Polsce drugiej osoby, która wie równie dużo - powiedział po zakończeniu spotkania z Zytą Gilowską prezes PiS Jarosław Kaczyński."
"Tajemnicza był też sama pani profesor. - Rozmawialiśmy jak ludzie, którzy się dobrze znają i rozumieją. Ja zawsze wspierałam pana prezesa Kaczyńskiego. Odchodząc z polityki powiedziałam, że bardzo dobrze się pracowało z premierem Jarosławem Kaczyńskim i że będę wspierała pana premiera w każdej formie i okolicznościach. Podobnie jak powiedziałam publicznie, że będę wspierała prezydenta Leszka Kaczyńskiego. Zawsze to mówiła, i to zdanie podtrzymuje - podkreśliła Gilowska."
Zyta pomagała ludziom obrotnym i zaradnym czyli Panom Przedsiębiorcom. Czy nie jesteś w stanie pojąć tego prostego faktu???
Oczywiście chodzi o sprywatyzowane usługi energetyczne na które z pewnością stać będzie dobrze sytuowanych siostrzeńców i siostrzenice abecede :-))
to ewidentne działanie na zlecenie PO. Jak musieli "trzepać podpisy" żeby się dopatrzeć 40 tysięcy złych podpisów? Przecież to musiała być praca sztabu ludzi w ciągu powyżej tygodnia. Taką ekipą nie do końca może pochwalić się PKW co dopiero UMSt Warszawy!
Jak zaopatrzyć rynek bez przedsiębiorców?
w drużynie JarKacza, jak w Manchester United, potrafi się wykorzystac każdego zawodnika.
Może i prezes umie wykorzystać każdego, łącznie ze swoim kotem. To sprawa pomiędzy wami członkami. Ale Liga Mistrzów to wam w związku z tym nie grozi.
Koalicja SLD-BCC ma szansę wygrać wybory :)
jak wykorzystano zawodnika G. w poprzedniej kadencji.
Powrót tego zawodnika przekonuje mnie do oddania głosu na PiS. Uważam, że stawka 32% to zdecydowanie za dużo.
BARDZIEJ ZARADNY
I co - radość panuje, że PO uniemożliwiło referendum obywatelskie, które miało ratować przed prywatyzacją usługi publiczne w stolicy? SLD też próbowało ratować, ale jakoś nie widziałem żadnej pomocy dla referendum ze strony tych, którzy mienią się obrońcami społeczeństwa z radykalnej (prawdziwej) lewicy. Prawdziwa lewica olała sprawę, pozwalając na wyprzedaż majątku społecznego. Nie zorganizowała kompletnie nic. To pokazuje jej zapaść i brak znaczenia. Oraz skuteczne sparaliżowanie przez służby, które kierują jej resztki aktywności w nieważne dla ogółu działania. Stary sprawdzony numer dla nijakich grupek.
Jak mawiał klasyk w społeczeństwie burżuazyjnym "ci, co w nim pracują nie dorabiają się niczego, ci zaś, co się dorabiają, nie pracują". Bez tzw. pracodawców lud roboczy mógłby się spokojnie obejść. No ale, rozumiem, ze bardziej zaradni, bardziej wykształceni i mądrzejsi muszą jednak trzymać pod pańskim butem mniej zaradnych, mniej mobilnych i mniej ambitnych żeby wszystko było "po normalnemu". Hierarchia społeczna musi być, a my musimy pomagać tym, którzy wytwarzają "bogactwo narodów".
ZYTA, która jest prawdziwszym liberałem niż Goliszewski...
Czekamy na jakieś nazwiska prawdziwych Polaków :)