Ja też wiem, należy, niezależnie od przynależności organizacyjnej, zagłosować na PiS, partia ta dobrze "rozkminia" ten problem w swoim programie.
bo tematu nie ma a forum tu nie istnieje.
http://www.psz.pl/tekst-39093/Lukaszenka-chce-okraglego-stolu-na-Bialorusi
Wszystkim nam się okrągły stół raczej źle kojarzy. Więc ja się zastanawiam, czy to początek drogi do zniszczenia Białorusi? Czy coś innego?
Bo ja jak słyszę - okrągły stół, do którego zaprasza się nikogo niereprezentującą opozycję (vide 1989 r w Polsce), by pod pozorem demokratyzacji dokonać wspólnej grabieży majątku narodowego, to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera. Czy białoruska nomenklatura już dojrzała do uwłaszczenia i podzielenia się majątkiem z Zachodem i rodzimymi pachołkami zachodu?
dotyczących funkcjonowania gospodarki i pracownika na rynku pracy, sygnatariusze będą na garnuszku rodziców jeszcze długo. Niektórzy zapewne do emerytury.
http://www.krytykapolityczna.pl/Opinie/BendykToidziemlodosc/menuid-1.html
Postulujemy:
Zwiększenie progresji podatkowej oraz zwiększenie podatków dla najbogatszych.
Aktywną rolę państwa w gospodarce oraz tworzenie nowych miejsc pracy przez państwo.
-Uzależnienie stawek podatkowych od wysokości osiąganych dochodów, a nie od rodzaju wykonywanej działalności.
Zrównanie kosztów zatrudnienia na tzw. „umowach śmieciowych” z kosztami zatrudnienia na umowę o pracę, tak żeby pracodawcom nie opłacało się oszukiwanie państwa i wyzyskiwanie pracowników.
Skrócenie tygodniowego czasu pracy zgodnie z hasłem „Mniej pracy, pracują wszyscy”.
Podniesienie płacy minimalnej do poziomu co najmniej 68 % przeciętnego wynagrodzenia, odniesienie jej do stawki godzinowej oraz objęcie jej obowiązywaniem umów zlecenia.
Wzmocnienie i dofinansowanie Państwowej Inspekcji Pracy oraz skuteczne egzekwowanie i podniesienie kar dla pracodawców za łamanie praw pracowniczych.
Otoczenie pracownic i pracowników wykonujących swoją pracę na podstawie umów cywilnoprawnych prawem koalicji związkowej i wynikającą z niego ochroną związkową.
Wprowadzenie ustawowego zakazu bezpłatnych praktyk i staży oraz obowiązkowej odpłatności za staże w wysokości co najmniej płacy minimalnej.
Zwiększenie roli kształcenia zawodowego.
Wprowadzenie do szkół średnich i zawodowych nauki prawa pracy, polityki społecznej i spółdzielczości oraz wykorzystywanie w procesie edukacji zapomnianej formy nauczania poprzez pracę w grupach.
Wprowadzenie bezpłatnej edukacji na wszystkich etapach nauki. Studia dzienne, zaoczne i wieczorowe powinny być bezpłatne.
DZS - to mutant Jaruzelskiego Zrzeszenia Studentów Polskich?
Gdyby kadry ZSP nie rządziły po roku óńę byłoby problemu straconych pokoleń.
do władzy wrócą Napieralski i Miller, a z nimi prędzej czy później Czarzasty i Rywin, to można oczekiwać 17 mln dolarów dla każdego... skorumpowanego aparatczyka SLD.
...gdyby kadry ZSP nie rządziły po roku 1989...
ale to nie szkodzi, bo jak zwykle ma rację.
DZS nie ma NIC wspólnego z ZSP i postkomuną, młodszą czy starszą.
to sorry.
obrzucić błotem, zawsze coś przylgnie
przeciez ZSP nadal istnieje.
Ale ja i tak mysle ze wszystkie organizacje studenckie poza NZS to Jaruzelowcy:P
Oplułem na wszelki wypadek. Taki nawyk...
LEWICOWY PATRIOTA
Rządzący też wiedzą, być może nawet lepiej niż DZS. Nie po to jednak zatracali to (i praktycznie każde inne) pokolenie, by teraz je odzyskiwać.
Młodych można odzyskać POprzez legalizację mientkich narkotyków. Jeżeli Pan tego nie zrobi przed końcem mijającej kadencji, to więcej na Pana nie zagłosuję!