Sytuacja autentycznej lewicy przypomina tą z lat 1914-1916. Mimikra w opozycji do nie tylko całego świata pochłoniętego kolejnymi imperialistycznymi wojnami ale i w opozycji wobec 99% reszty tzw. lewicy.
Chyba rozgryzłem naszego emelemka - to naziol, i to niezbyt dobrze się maskujący. ;)
Przesłanki: 1) wściekłe ataki wobec "99% reszty tzw. lewicy" (nie mam tu na myśli bynajmniej siebie ale np. PMB, tyvodara czy altstettinera), 2) jawna pochwała elitaryzmu (pod tekstem Drozdy o futbolu)i totalitaryzmu, 3) utożsamianie się z imperialistycznym Centrum przeciw krajom peryferyjnym (dyskusje dot. Libii i Estonii), 4) liczne akcenty rasistowskie ("sto lat za murzynami") i antysemickie (to nie tylko stosunek do Izraela ale też wtręty o "żydowskich bankierach" - 2010-07-18 godz. 15:56:44), 5) negowanie nowoczesnej sztuki jako "dekadenckiej", 6) potępianie zbrojnej walki z nazizmem (np. Powstanie Warszawskie), 7) chorobliwa, podszyta rasizmem nienawiść do Polaków i polskości, 8) antykatolicyzm podobny do NS Zadruga ("azjatycka ideologia"), 9) popieranie Kadafiego na wzór Nacjonalista.pl (choć zdaję sobie sprawę, że są też autentycznie lewicowi zwolennicy Kadafiego), 10) pseudosocjalistyczna demagogia połączona z ignorancją wobec podstaw marksizmu.
Witamy import z Blood & Honour - Combat 18. :)
Jak zwykle - bez odbioru.
PS. Charakterystyczne, że nasz mlm/c18 powołuje się na nacjonalbolszewika Bruna http://www.nowakrytyka.pl/spip.php?article446 i nacjonalistę Brzozowskiego http://www.instytut_brzozowskiego.republika.pl/7.nacjonalbolszewizm/7.Nacjonalizm%20proletariacki%20S.%20Brzozowskiego.htm ;)
Ma prawo do innych poglądów niż Ty ......
Jego charakterystyka stworzona przez Ciebie ...... jest naciągana ......
np. dla mnie też wydarzenia w Libii są ...... dziwne i ta tzw.
zwycięska demokracja ......dziwna jak i dziwna jest rola Unii,
Nato i szeroko rozumianej Europy w tych wydarzeniach ni mówiąc już o USA ......
Nie dostrzegam w nim ...... nazisty ..... np może trochę narodowca......
jacekx socjalista naiwny
Ps. By zachęcić Ciebie do powściągliwości w ocenach innych
powiem Ci w szczerze, że Ty pachniesz np....... bolszewickim komisarzem ludowym.
Co Ty ..... na To :) ?
Cóż, każdy ma swoje "obsesje" jak to ująłes w innym miejscu :-). Czy Ty aby trochę nie przeginasz z tym mlm? Ja osobiście lubię to jego perelowskie przegięcie, choćby dlatrgo, że na codzień spotykam się z czymś odwrotnym.
A poza tym co do punktu dotyczącego Kadafiego. Są też tacy którzy przypadku Libii nie rozpartują tylko przez pryzmat osoby Kadafiego ale są zdecydowanymi przeciwnikami imperialistycznych krucjat. Mnie Kadafi jest obojętny. Ja byłem za suwerenną Libią przeciw rebeliantom sprzymierzonym z NATO, a jeśli w danej chwili suwerenną Libię reprezentował Kadafi to mam to w d... ;-) Nie będę przeciwko Interesom społeczeństwa Libii tylko z tego powodu, że czele Libii stał Kadafi. Obrona przed imperializmem jest najważniejsza. Kadafi to wewnętrzna sprawa Libii.
Ale naziści to byli wasi watykańscy przyjaciele, obrońcy cywilizacji przed komunizmem. Co na tą krytykę powie teraz twój biskup?
:)
Brunner, przyjaciółmi nazistów byli także kapitaliści.
Podobnie es-el-de-u-pe zaprzyjaźniło się z BCC.
Jest jeszcze (co najmniej) jedno podobieństwo, mianowicie uczucie jakie żywi eseldesant wobec katolików przypomina stosunek nazistów do żydów. Zamiast spisków żydowskich i ich tajnej władzy nad światem, mamy "okupację watykańską" i tajemną władzę polityczną Kościoła, którego nauki są w dodatku źródłem wszelkich nieszczęść trapiących Świat.
Znajdziemy tu też paneuropejski nacjonalizm, a także nadczłowieka, czyli odpowiednio UE i Uniopejczyka, jako pozytywny wzór, przeciwstawny "obskuranckiemu" nacjonalizmowi lokalnemu (tu. państwowemu), a przede wszystkim tym "zaściankowym", które trzeba wyplenić.
Na koniec warto wspomnieć o rasistowskiej postawie wobec imigrantów, którzy, jeśli mają przyzwolenie na wstęp do Raju, to tylko po to, by stanowić "tanią siłę roboczą" wszędzie tam, gdzie Rasie Panów pracować już nie wypada, przy okazji zbawiennie wpływając na "rynek pracy".
Cóż, podobieństwo może być uderzające, a może też być czysto przypadkowe. Wiadomo jednak, że to nie szata zdobi człowieka, zatem nie dajmy się zwieść temu, że zamiast agresywnego krzykacza, na czoło wysuwany jest dobrze ułożony fircyk. No pasaran! :-)))
oficjalną przystawką Kłamczora? Ale Misu Pysiu, żeby to zrobić nie wystarczy wylewać antyeseldowskie frustracje na forum, trzeba jeszcze 5x przekroczyć waszą magiczną barierę 1%.
Brunner, prosię, nie przesadzaj. Swoimi krótkimi nóżkami, takimi akurat na przystawkę dla Kłamczora Donalda, najbardziej przebiera właśnie SLDUP.
Nie myl, mój drogi, pogardy dla prawackich zaprzańców z frustracją. A zamiast mnożyć progi przez pięć, lepiej podziel się wrażeniami nt. paktu SLD i BCC, albo udziału w przedwyborczym kongresie esel-de-upe takich indywiduów jak Miller, czy Kwaśniewski.
Jeszcze jedno, chciałbym abyś Ty również - podobnie jak prosiłem Andrzeja, który miast odpowiedzieć udał się najpewniej do wód - podał jeden bardzo dobry powód dlaczego piszesz do mnie o "ziętkowcach".
Być ziętkowcem to może nie grzech, ale na pewno wstyd. Dlatego posypuję głowę popiołem i oficjalnie PRZEPRASZAM CIĘ ZA NAZWANIE ZIĘTKOWCEM. Tak mi się to po prostu z Twoją osobą skojarzyło...
że wybuduje 1 milion mieszkań.
http://biznes.onet.pl/ppp-sierpien80-milion-mieszkan-w-piec-lat,18496,4845552,1,news-detal
Bał się widać przelicytować Kłamczora. Głosując na PPPiS, głosujesz już więc na 4 miliony tanich mieszkań. Peron im. Gosia dla tej nowej metropolii już jest.
tacy przewidywalni?
To źle, źe Gosiewski chciał żeby w mniejszym ośrodku (zwłaszcza z regionu, z którego był posłem, więc dla niego miał pracować) też była potrzebna infrastruktura (prawdopodobnie potrzebna, spytaj Burego, bo on chyba zna te okolice)?
Według was i koalicjantów z PO mają się rozwijać tylko "wielkie miasta" (hehe, "wielkie" miasta w Polsce:)), a na "prowincji" ma być bieda i trzeba mobilnie stamtąd wyjeżdźać?
Można im mnówstwo rzeczy zarzucić, ale to akurat chyba nie było złe i drwienie z tego jest nudne.
Oszolomienie zachodem zdominowalo Polske i polakow. A pod ta przykrywka uksztaltowal sie system w ktorym nie wiecej niz 1000 osob pasozytuje na 38 milionach.
To zarzady glownie bankow. W czym problem ? Na Balance Sheet kazdego banku(raporcie majatkowym) widac to wyraznie. Kontrybucja akcjonariuszy z reguly nie przekracza 1% kapitalu ktorym banki zarzadzaja. Reszta nalezy do klientow czyli wszystkich polakow i instytucji ktore maja konta. Na poziomie kraju, 99% kapitalu ktorym banki zarzadzaja nalezy wiec do wszystkich obywateli.
Ale zarzady bankow zarzadzaja tym kapitalem z punktu widzenia wlasnego interesu. Co nie koniecznie pokrywa sie z intersem kraju. W Polsce 90% sektora finasowego znajduje sie pod kontola zagranicy. Kapital wypracowany przez polakow jest wiec do dyspozycji zagranicy.
To jest jdna z glownych przyczyn braku rzeczywistego rozwoju kraju. Bo zauwazmy, jezeli PKB wznasta o 4% a dlug publiczny wzrasta o 14% to zaden rozwoj. Wzrasta rowniez poziom zadluzenia indywidualnych osob. Ten trend istnieje juz przez 22 lata.
bronić głupoty ludzi Kłamczora zawsze wyskakuje Getzz, który jak wiemy z sektą nie ma "nic wspólnego"? :D
Drogi Getzz, o włoszczowskim peronie napisano już chyba wszystko. Ja tylko sypnę kilkoma faktami. Po pierwsze peron znajduje się na głębokich obrzeżach 11 tyś. miasteczka, samo miasto ma własną stacje kolejową. Jak jest z połączeniami lokalnymi we Włoszczowej - pewnie tak jak wszędzie. I tu było wielkie pole do POPiSu dla Gosia, ale oczywiście nie tak spektakularne no i nikt by zdjęć nie przyjechał robić... Peron jest przystankiem na Centralnej Magistrali Kolejowej, której geometria torów już dziś pozwala osiągać prędkość 250km/h. Zatrzymuje się tam tylko jeden ekspres, z którego korzysta całych kilku pasażerów... tygodniowo. Po okresie pierwszego "boomu", kiedy pasażerów było nawet w porywach do kilkudziesięciu na tydzień, połączenie niestety straciło na atrakcyjności. Koszt wybudowania tego samego peronu to 900tyś zł. Ale jak się dobuduje dookoła te 4 miliony mieszkań inwestycja nabierze sensu i będę pierwszym, który będzie się tu kajał na forum i posypywał głowę popiołem.
jako "mniejsze zło", ale chociaż warto dla przeciwwagi ich czasem bronić, bo jest nudno, zawsze tak samo z tym najeżdżaniem na nich.
Jeśli wszystkie błędy Kaczyńskiego i jego środowiska, to tylko to że mały, że nie umie się ubrać, że peron, "wstyd nam przynosi na arenie międzynarodowej" (hehe), "zagrożenie liberalnej demokracji", "chamy na salonach" (!) to dlaczego odbierany jest jako najgorsze środowisko polityczne po 89?
Naprawdę tak wiele gorsi byli od tragedii Buzka i aferałów Millera? Od lat nie rządził nikt przyzwoity, Kaczyński wacale nie gorszy, ale zrobiło się modnie ponajeżdżać na nich (sam tak głupio kiedyś robiłem, bez argumentów, zwłaszcza argumentów lewicowych), za to od razu awansujesz do klasy średniej i młody zdolny się staniesz.
Trochę wstyd dać się tak zmanipulować głupim (bo jeszcze jakby były mądrzejsze...) mediom.
Sytuacji we Włoszczowej nie znam, nie byłem, wydawało mi się że to dobra inicjatywa Gosiewskiego, ale jak wiesz lepiej to ok...
Właśnie w tym całym antykaczyzmie eseldowskim (i nie tylko, ale tym zwłaszcza) jest nudny brak argumentów (to, że ma stare buty nie uznaję za argument) i taka przewidywalność.
Od razu wiesz co napiszą, Mikke też jest taki przewidywalny w tych swoich felietonach.
Nawet kiedyś jak miałem czas, przy okazji sobie przejrzałem felietony jednego z czołowych antykaczystów, Jerzego Urbana, bo panuje taka opinia, że choć to zły człowiek (więc z ideami lewicowymi nie ma nic wspólnego, w ogóle z żadnymi nie ma nic wspólnego, poza wygodnym życiem i "żeby mieć piniondze"... chociaż to właściwie taka zwulgaryzowana prawica) to strasznie inteligentny i świetnie obserwuje rzeczywistość. I co tam dostałem? Obsesja antykaczkowa (i to taka raczej pod publiczkę, bardziej udawana), żadnej refleksji, ani jakiegoś krytycznego spojrzenia na całe to zjawisko, nieśmieszne żarty powtarzane po tysiąc razy, puszczanie oka do z jednej strony "młodych zdolnych", z drugiej do "emerytów mundurowych", ale najgorsze te straszne banały, frazesy, nic odkrywczego tylko wszystko to co można przeczytać w liberalno-prawicowym mejnstrimie. Nawet to nie jest obrazoburcze, po prostu nuda. I to ma być ten celnie opisujacy rzeczywistość felietonista?
Właśnie to jest problem z tym antykaczyzmem.
po prostu warto skrytykować Kaczyńskiego z solidnych lewicowych pozycji (a zdarza się też taka krytyka), a nie internetowo-"hipsterskich" (dowiedziałem się co to jest, nie to co myślałem na początku).
"Sytuacji we Włoszczowej nie znam, nie byłem, wydawało mi się że to dobra inicjatywa Gosiewskiego, ale jak wiesz lepiej to ok..."
Czy na każdą krytykę Kłamczora i jego sekty reagujesz alergicznie z pozycji "nie znam ale wydawało mi się..."? Gdyby Gosiu wywalczył jakieś nowe lokalne połączenia kolejowe (czyli te którymi zwykli ludzie jeżdżą do pracy, do szkoły itp.) w swoim regionie byłbym pierwszym bijącym brawo.
http://www.youtube.com/watch?v=tFkDWHXfl4s&NR=1
wie jedno: gdyby ludzie obozu Kaczyńskich codziennie dawali każdemu obywatelowi Polski po złotym jajku na głowę, on by krzyczal, ze "Kłamczor" jest podły, bo ma takich jajek dużo więcej, ale nie chce dać.
Według dokładnie takiego schematu hate-speech "demaskuje" on potrzebną i udaną inwestycję we Włoszczowej.
kilka zostało Zychu. Ale rozdaje je wyłącznie członkom zakonu PC. Ty się tak na to śliniłeś i klops.
tak...
Proponuję ci:
Dawa Dayamata
Santi Santi Santi
(if you know what I mean).
Hermann, nie potrzebuję przeprosin. Pytałem o powód, ale jak widać Ty dalej pleciesz co Ci się "skojarzy", a Twoje "myśli" nie mają żadnego pokrycia w argumentach.
To nawet dobrze, bo jeszcze byś jakimś cudem udowodnił, że esel-de-upe to lewica, a wtedy ja musiałbym Ciebie przepraszać ;-)
Trzymaj się dzielnie, pozdrów wuja Kłamczora Donalda i kolegów z BCC.