człowiek który popiera tortury stosowane przez Stany Zjednoczone na wiezniach. Ciekawe towarzystwo
Tak trzymać, towarzysze i towarzyszki.
jeżeli to robią, to znaczy, że im to nie przeszkadza. Brakiem pieniędzy nie wszystko da się wytłumaczyć. W ogóle nie wiem, jak miało by to wyglądać, by zmusić mężczyzn do szanowania kobiet. Szacunek jest to według mnie coś, czego wymusić się nie da - ustawą też nie, lecz trzeba nań zasłużyć swoim postępowaniem.
Wytłumacz to feministkom.
....chodzi o to by nie tolerować chamstwa w przestrzeni publicznej.
na tym plakacie nie jest kobieta ?? a jesli niektorym kobietom podobaja sie takie reklamy ?? nie probujmy uszczesliwiac na sile i wszystkie kobiety generalizowac do feministek bo tak nie jest jest duzo kobiet ktore nie lubia i sie smieja z feministek.i duzo burakow jako feministki niestety ale gronkiewich walc,zyta gilowska ,kopacz to w pewnym sensie tez feministki idealny przyklad na to ze kobiety nie powiny sie jednak pchac do polityki.
bardzo prosze podajcie mi antyprzyklady do podanych przykladow ??
Hasełko dość prostackie. Czy obraża godność kobiety nie wiem, kobietą nie jestem. Faktem natomiast jest, że czasownik "dać", "dawać", w pewnych kręgach używany dla opisu "tych spraw", o jakoś szczególnie wyrafinowanym smaku nie świadczy.
ale brak jedzenia wszystko da się wytłumaczyć.
jednak wyjaśnij mi, dlaczego faceci wolą przelecieć prostytutkę (lub żądać innych "usług seksualnych") wiedząc, że ona zarabia ciałem na chleb, a nie dadzą jej pieniędzy po prostu "za nic", nie bezczeszcząc jej i tak zużytego ciała. Sam widzisz, że tzw. płcie muszą na nowo nauczyć się razem żyć na tym świecie. Może uda nam się dostrzegać w sobie nawzajem przede wszystkim CZŁOWIEKA?