Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Stop seksistowskim reklamom - pierwszy pozew sądowy

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Bartosz Węglarczyk

człowiek który popiera tortury stosowane przez Stany Zjednoczone na wiezniach. Ciekawe towarzystwo

autor: Fred_BB, data nadania: 2011-10-01 00:08:16, suma postów tego autora: 676

Widzę że kącik "postępowego" humoru na lewica.pl się wzbogaca

Tak trzymać, towarzysze i towarzyszki.

autor: west, data nadania: 2011-10-01 00:35:50, suma postów tego autora: 6717

problemu nie będzie, gdy kobiety nie będą pozować do takich zdjęć

jeżeli to robią, to znaczy, że im to nie przeszkadza. Brakiem pieniędzy nie wszystko da się wytłumaczyć. W ogóle nie wiem, jak miało by to wyglądać, by zmusić mężczyzn do szanowania kobiet. Szacunek jest to według mnie coś, czego wymusić się nie da - ustawą też nie, lecz trzeba nań zasłużyć swoim postępowaniem.

autor: nana, data nadania: 2011-10-01 19:38:18, suma postów tego autora: 4653

nana

Wytłumacz to feministkom.

autor: o. Tempora O'Mores, data nadania: 2011-10-01 19:49:49, suma postów tego autora: 327

nie chodzi o to czy przeszkadza kobietom...

....chodzi o to by nie tolerować chamstwa w przestrzeni publicznej.

autor: syndykalista, data nadania: 2011-10-01 21:02:55, suma postów tego autora: 181

sekunde ale czy

na tym plakacie nie jest kobieta ?? a jesli niektorym kobietom podobaja sie takie reklamy ?? nie probujmy uszczesliwiac na sile i wszystkie kobiety generalizowac do feministek bo tak nie jest jest duzo kobiet ktore nie lubia i sie smieja z feministek.i duzo burakow jako feministki niestety ale gronkiewich walc,zyta gilowska ,kopacz to w pewnym sensie tez feministki idealny przyklad na to ze kobiety nie powiny sie jednak pchac do polityki.

autor: Feniks, data nadania: 2011-10-02 00:16:59, suma postów tego autora: 274

ps

bardzo prosze podajcie mi antyprzyklady do podanych przykladow ??

autor: Feniks, data nadania: 2011-10-02 00:20:21, suma postów tego autora: 274

"dajemy za darmo"

Hasełko dość prostackie. Czy obraża godność kobiety nie wiem, kobietą nie jestem. Faktem natomiast jest, że czasownik "dać", "dawać", w pewnych kręgach używany dla opisu "tych spraw", o jakoś szczególnie wyrafinowanym smaku nie świadczy.

autor: Bury, data nadania: 2011-10-02 14:08:52, suma postów tego autora: 5751

Brak pieniędzy nie wszystko da się wytłumaczyć

ale brak jedzenia wszystko da się wytłumaczyć.

autor: ajde, data nadania: 2011-10-02 16:17:12, suma postów tego autora: 291

ajde, głód faktycznie może do niejednego zmusić

jednak wyjaśnij mi, dlaczego faceci wolą przelecieć prostytutkę (lub żądać innych "usług seksualnych") wiedząc, że ona zarabia ciałem na chleb, a nie dadzą jej pieniędzy po prostu "za nic", nie bezczeszcząc jej i tak zużytego ciała. Sam widzisz, że tzw. płcie muszą na nowo nauczyć się razem żyć na tym świecie. Może uda nam się dostrzegać w sobie nawzajem przede wszystkim CZŁOWIEKA?

autor: nana, data nadania: 2011-10-03 17:38:45, suma postów tego autora: 4653

Dodaj komentarz