Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Pod patronatem Lewica.pl: Debata Gadzinowski-Palikot

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Złoto

wróciło do złota.
Ikonowicz, dwukadencyjny posel Millerowskiego SLD, prowadzi debatę między swoim klubowym kolegą Gadzinowskim oraz Palikotem, którego związki z formacją postkomunistyczną są - na pierwszy rzut oka mniej oczywiste, ale jak najbardziej realne.
CZy ktoś jeszcze wierzy w niezależność i radykalną lewicowość Ikonowicza?
Hasło tego "lewicowego polityka": p...dolę nie głosuję, ale Gadzinowskiego i Palikota reklamuję.

autor: ABCD, data nadania: 2011-10-01 10:50:24, suma postów tego autora: 20871

Zmierzch i upadek

Palikot jest na lewicy od 5 minut.
Ikonowicz buduje radykalną lewicę od 25 lat.
I jak może zaistnieć? Robiąc wywiad z Palikotem.

autor: ABCD, data nadania: 2011-10-01 11:00:01, suma postów tego autora: 20871

...

Wstyd.

autor: Marek, data nadania: 2011-10-01 11:07:13, suma postów tego autora: 1715

a jest transmisja w necie

?

autor: AntykapitalistA, data nadania: 2011-10-01 11:19:18, suma postów tego autora: 306

ekhm

Ten "news" to chyba jakaś "prowokacja"... oby:)

autor: Saint-Simon, data nadania: 2011-10-01 11:37:41, suma postów tego autora: 26

>>>> (5) Niestety rozmowa Palikot vs Gadzinowski

Była już w tv. I tak jak Gadzine nawet trochę lubie to powiem szczerze, że wypadł po prostu beznadziejnie, jak kompletny ekonomiczny ignorant.
To ma być rewanż?

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-10-01 11:59:10, suma postów tego autora: 6205

Śmieszne

To nie wolno poprowadzić debaty Ikonowiczowi dlatego, że jest Ikonowiczem. A nawet jakby prowadził debatę Tuska z Jarkaczem to co. Ikonowicz jest zawodowo dziennikarzem i publicystą, taka jego robota. Debaty prowadzą dziennikarze. Jak umawiające się strony zażyczą sobie Semkę czy Rolickiego to co? Też im nie wolno. Ikonowicz tu pasuje bo obydwaj sobie roszczą prawo do reprezentowania lewicy, więc niech ich solidnie przepyta.

autor: red spider 666, data nadania: 2011-10-01 12:18:33, suma postów tego autora: 1549

była już próbka w faktach po faktach

Palikot zmiażdżył Gadzinowskiego

autor: Dominik Kaczmarski, data nadania: 2011-10-01 12:57:49, suma postów tego autora: 62

Co tam przepyta...

poprowadzi. A oni jak te owieczki będą za nim podążać.
Nie ma to jak prawdziwy baran.

autor: BB, data nadania: 2011-10-01 13:26:37, suma postów tego autora: 4605

POLECAM DEBATĘ

http://ria.ru/go/20110929/445375617.html

autor: BB, data nadania: 2011-10-01 13:36:33, suma postów tego autora: 4605

Ikonowicz

nie jest zawodowym dziennikarzem ani publicystą.
Jaki wydział dziennikarski ukończył?
Jakie pisma redagował?
Jakie reportaże, śledztwa dziennikarskie publikował?
I gdzie?
Zaden, żadne, nigdzie.
Zabierał sporadycznie głos w mediach jako zawodowy polityk. Dokładniej - zawodowy poseł, którym zresztą przestał być w roku 2001, kiedy SLD zrezygnował z jego dalszych usług parlamentarnych. Od tego czasu próbuje zostać posłem czegokolwiek (m.in.Samoobrony, ostatnio - przypuszczam - ruchu Palikota).
Gadzinowskiego i Palikota nie przepyta solidnie, bo trudno przypuścić, że zadawał kłopotliwe pytania politykom, od których może zależeć wystawienie go na liście w bliższej lub dalszej przyszłości.

autor: ABCD, data nadania: 2011-10-01 13:49:16, suma postów tego autora: 20871

>>> (6) ABCD

Mógłbym być nawet skłonny przyznać Ci trochę racji gdy zarzucasz Ikonowiczowi politykierstwo, gdyby nie to, że równocześnie siejesz tu ordynarną propagandę Kaczyńskiego, który poza partyjniactwem, jak zresztą cała ta hołota, niczym się przecież nie zajmuje. Dlatego Twój głos jest niewiarygodny, bo podszyty własnymi partyjnymi interesami.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-10-01 14:04:48, suma postów tego autora: 6205

>>> (6) Red spider ma racje

Taka jest rola dziennikarza. I nie da się tego porównać do tego co robią partyjni karierowicze. Już choćby mając na uwadze cel jaki chcą osiągnąć. Ikonowicz ma prawo prowadzić każdą debate. Na tej samej zasadzie jak mój przyjaciel prowadził kluby dyskusyjne Trybuny Robotniczej... I to przecież z różnymi typami nawet z tym oszołomem Ziętkiem. Na tej samej zasadzie wrocławski PPS prowadzi, czy może kontynuuje te kluby pod inną nazwą, na które zaprasza nie tylko ludzi od Palikota ale i z Kongresu Nowej Prawicy. I bardzo dobrze. Dyskusja wymaga konfrontacji. Mam nadzieję, że iIkonowicz, który pierd...i a nie głosuje, przynajmniej spróbuje ich ośmieszyć.
ABCD jak chcesz psa uderzyć to najpierw znajdź dobry kij, bo to nawet witka nie jest.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-10-01 13:52:52, suma postów tego autora: 6205

Czy

"dziennikarz" Ikonowicz zapytał działaczy - wystawiającego go na swoich listach do Sejmu - SLD o wypowiedź premiera mianowanego przez tę partię o powodzianach: kto się nie ubezpieczył, jest sam sobie winien?
Nie.
Czy zapytał kolejnego z mecenasów swojego politykierstwa, Leppera, o sens jego pytania: To prostytutkę można zgwałcić?
Nie.
Tak samo odważnie będzie pytał Gadzinowskiego i Palikota.

autor: ABCD, data nadania: 2011-10-01 15:19:48, suma postów tego autora: 20871

Sierpie,

ty też jesteś niewiarygodny, bo taką rybę jak ty łatwo zlowić. Wystarczy zajojczeć, że za peereli było lepiej, biedni lokatorzy giną przez "solidurnych" i "czarnych" reprywatyzatorów, a Wujek Samo Zło zabił bin Ladena.
A jak już jesteś na haczyku, to można cię zaprowadzić do Gadzinowskiego i Palikota.
Rozumiesz już, po co były PPS i Nowa Lewica, a jest KSS?

autor: ABCD, data nadania: 2011-10-01 15:52:33, suma postów tego autora: 20871

szkoda Ikonowicza

Że też chce mu się babrać w tym szambie. Co za czasy.

autor: anakonda , data nadania: 2011-10-01 15:58:11, suma postów tego autora: 126

Godzina 15:00 w poniedziałek

Czy wolno mi zapytać, który inteligent wybrał termin debaty? No chyba że od początku było założenie takie, żeby nikt na tą debatę ma nie przyjść...

autor: CHErwona Wolność, data nadania: 2011-10-01 16:00:32, suma postów tego autora: 387

Palikot walczy o to, by Grzesio Napieralski mógł przez następne 4 lata siedzieć na kanapie

i turlać jabłuszka.

Jakże pięknie podzieliło się pseudolewicowe oszołomstwo ...

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2011-10-01 18:12:45, suma postów tego autora: 6199

A kiedy towarzysz Ikonowicz poprowadzi Studio Lotto?

Z konferansjerki da się w tym kraju wyżyć, zwłaszcza gdy ma się zapewnioną michę u kuchennej rewolucjonistki La Wieśnionarii.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2011-10-01 18:26:06, suma postów tego autora: 6199

Sumienie

Wtedy, kiedy Aniołki Prezesa wystąpią w sesji rozbieranej w Playboyu.

autor: szerszeń, data nadania: 2011-10-01 19:49:25, suma postów tego autora: 1073

ABCD

Czyli można się nie ubezpieczać, a dobry wujek podatnik zapłaci za wszystko? I ty deklarujesz się jako kaczysta? Przecież kaczyzm to neoliberalizm gospodarczy - każdy martwi się o siebie. O co więc chodzi?

Lepiej wyprzeć się honoru niż w JarKaczu szukać wzoru!

autor: szerszeń, data nadania: 2011-10-01 19:54:41, suma postów tego autora: 1073

Abecadło

A czy na łamach NTP, Dziś lub któregoś innego pisma byłych komunistów skrytykowałeś Lecha K. za grożenie Olejnikowej, za "spieprzaj dziadu"!, za małpę w czerwonym?

Odpowiedź: nie, gdyż zimny Lech, w przeciwieństwie do Millera, nie pobierał nauk w akademiach NKWD. I trzeba wybaczyć mu genetyczny brak ogłady.

Lepiej dać się wykastrować niż na Jarka zagłosować!

autor: szerszeń, data nadania: 2011-10-01 19:57:36, suma postów tego autora: 1073

szerszeniu,

o tym, że wobec klęski żywiołowej zawiesza się standardowe reguły rachunku ekonomicznego, wiedzą nawet neoliberałowie Komorowski i Tusk.
Koledzy Piotra Ikonowicz z "lewicowego" SLD tego nie wiedzieli.

autor: ABCD, data nadania: 2011-10-01 20:02:24, suma postów tego autora: 20871

ABCD

Czyli mogę się nie ubezpieczać, a następnie żądać pomocy od państwa, czyli od podatnika?

autor: szerszeń, data nadania: 2011-10-01 20:41:17, suma postów tego autora: 1073

>>>(7) Abcd

Ja nie muszę byc wiarygodny w takim sensie jakim Ty tego oczekujesz. W takim sensie w jakim musi być wiarygodny każdy z tych bandytów, który chce nas zniwalać. Bo ja drogi Abcd ani nie startuję w wyborach ani nikogo nie namawiam na głosowanie na kogokolwiek z tych łobuzów. To Ty powinieneś być "wiarygodny" ale to właśnie Ty publicysto Rakowskiego jesteś niewiarygodny w swojej propisowskiej propagandzie.
Ja möwię tylko - nie daj się kolejny raz oszukać tym bandytom! A Ty próbujesz ludzi kołowa. By zagłosowali na Twojego obecnego guru.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-10-01 20:50:10, suma postów tego autora: 6205

szerszeniu,

a masz co ubezpieczyć?

autor: ABCD, data nadania: 2011-10-01 20:55:08, suma postów tego autora: 20871

sierpie,

po prostu twój świat się skończył po upadku Związunia.
Bo aż do układów bialowieskich chyba wierzyłeś, że przyjedzie Janajew na czołgu z czerwoną gwiazdą i zniszczy "solimarność".
Więc się nie dziwię, że nie glosujesZ.

autor: ABCD, data nadania: 2011-10-01 20:57:23, suma postów tego autora: 20871

>>> (7)

Ja mam w dupie i Związunio i PRL i II i III i IV RP, bo jestem wrogiem narodu polskiego :-))) he he. Ty naPrawdę nie zauważyłeś, że ja PRL wykorzystuje wyłącznie dla krytyki tego okrągłostołowego bękarta? III czy IV RP. że mamw dupie bolszewię i nienawidzę każdej władzy, bo władza należy do mnie!!! ... No w jakimś tam procencie oczywiście.
Po prostu zupełnie innych rzeczy oczekuję od polityki niż Ty. Nie dał mi tego ani związunio ani peerela ani demokratura. A co było od czego gorsze to już mniej isotne. Wszystko powinno skończyć w kloacznym dole. A wszystkie te smiecie na stryczku.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-10-01 21:14:48, suma postów tego autora: 6205

A

czego oczekujesz od polityki, sierpie?

autor: ABCD, data nadania: 2011-10-01 21:21:04, suma postów tego autora: 20871

szerszeń - prędzej doczekamy się diabełków premiera tylko kto chciałby oglądać

Krzywonos i Piterę na rozkładówce?

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2011-10-01 21:51:21, suma postów tego autora: 6199

Dupa sierpa z pewnością nie zmieściłaby się na czterech rozkładówkach skoro gości w niej

Związunio.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2011-10-01 21:54:00, suma postów tego autora: 6199

.

Proszę mnie tu nie obrażać.

autor: Związunio, data nadania: 2011-10-01 22:33:19, suma postów tego autora: 5

wreszcie!

Nie byłam na ostatnich wyborach; bo nie chciałam wybierać między cholerą (PO) a dżumą (PiS); ale teraz idę!
Palikot; RACJA Polskiej Lewicy; tow. Piotr Ikonowicz! "Fakty i Mity" ; Zieloni; Geje i lesbijki! PRAWDZIWA LEWICA a nie to skatoliczałe SLD!

Niech Oleksy pełza w Cześtochowie na kolanach; a Kwaśniewski niech biega za wózkiem Wojtyły; na Okęciu; jak pies za rowerem.... rzygać mi się chcę jak sobie to przypomnę.... prezydent? Dupa a nie prezydent! Prezydent ma mieć godność!

Toż to radość oddać głos na taką koalicję!
I do tego nie będzie to głos bez znaczenia; bo Ruch Palikota wchodzi do sejmu jak jasna cholera - nie mam wątpliwości.

Dziś wstałam o 5-tej rano; wydrukowałam ulotki; potem porozwieszałam; przed mszą świntą....

Ay! Carmela!
Człowiek rodzi się ateistą; serce ma po LEWEJ stronie a kolor krwi CZERWONY!
Niech żyje wolność i socjalizm!

Pozdrawiam www.lewica.pl !
PS. Ja wiem; że Palikot to nie jest ideał..... wiem.... ale ideałów nie ma; GŁOSUJMY na PALIKOTA! Całym sercem!

autor: abangel666, data nadania: 2011-10-02 10:00:03, suma postów tego autora: 411

Sumie

Są różne zboczenia. Ty i twój prezes jesteście tego najlepszym przykładem. Ja tam wolałbym Aniołki JarKacza. Oczywiście na rozkładówce. W Sejmie... a w zasadzie czemu nie? Kłopot w tym, że po wyborach znikną, jak w swoim czasie Jego Wysokość Paweł oraz Jej Wierność Joanna. Wróci za to kwiat rycerstwa: Antek de la Świr, Jacek von Cynik, sir Zbych Zero.

A przyszłość Ługowskiej jest, niestety, w PO - kwestia bardzo krótkiego czasu.

autor: szerszeń, data nadania: 2011-10-02 11:12:12, suma postów tego autora: 1073

Ave Szmatan!

Na dupę Vrangsinna ( http://www.flashglamtrash.com/post.php?id=5964 ), niech żyje Srocjalizm 666 sodomized by Palikot!

Rewolucjoniści na wybory! (-:

autor: Miś_Bucharin, data nadania: 2011-10-02 11:37:46, suma postów tego autora: 3566

zabolało?

Ruch Palikota wchodzi do sejmu; a wraz z nim ponad stu ludzi z Racji Polskiej Lewicy! Geje, lesbijki; Zieloni; zwolennicy legalizacji maryśki.

Zabolało! Co? Cholerny prawicowy katolu?!]
Zabolało?

Kurde; jak ja nianawidzę katolictwa! i prawicy!

Ave Satan!
Niech żyje wolność i komunizm!

ab.666

autor: abangel666, data nadania: 2011-10-02 12:11:33, suma postów tego autora: 411

szerszeń, cieszę się, że zmieniłeś zdanie

co do aniołków. W głowie może i masz niewiele, ale podstawowe odruchy w normie. Musimy tylko zwalczyć problem moczenia się ze strachu na widok Kaczora i Maciory i będziesz zdrów jak ryba. Może nawet przestaniesz kochać Niesiołowskiego i Gowina, kto wie?

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2011-10-02 13:03:13, suma postów tego autora: 6199

"To jeszcze jest głupota, czy już zdrada?"

Abrysiu, w gruncie rzeczy jest mi obojętne kto się dostanie do koryta na Wiejskiej, a kto nie, bo nie uważam, by ośrodek władzy w burżuazyjnej demokraturze znajdował się właśnie tam i tylko czekał na przejęcie przez socjaldemokratycznych "przegłosowywaczy kapitalistów".

A Palikot najprawdopodobniej będzie jednak miał możliwość zameldować Prezesowi i jego mocodawcom wykonanie zadania, tj. ogłupienia popkulturowo lewicującej grupki ateistników, co tylko ułatwi dalszą prywatyzację, "komercjalizację" resztek państwowej służby zdrowia, cięcia "rozdętego socjalu" i tak dalej, co jest właściwym i jedynym realnym programem tego prawackiego oszołoma. To z pewnością będzie niesamowity triumf rewolucyjnego komunizmu!

Cóż, ale to akurat nie mnie boli, gdzie wchodzi śmiało ChXj Palikota. Vrangsinn (znasz takiego, czy pentagram wolisz rysować w mutacji z serduszkiem? ;-))) miał jednak większe aspiracje, było nie było nawet Szpetny - pustynny demon to coś więcej, niż jakiś prawacki pajac, dziś ekscentrycznie postępawy, a jeszcze wczoraj leczący z lewactwa "Ozonem". Gdy już minie czas ere.., elekcyjnych uniesień, pozostanie tylko kac moralny, że się tak łatwo dało ciała byle prawicowej świnii.

I to ja niby jestem tym "katolem", Abrysiu? Cóż, nawet by mi to pochlebiało, bo jeśli przyrównać ją do ultraliberalnych, skrajnie egoistycznych konfabulacji magika cyrkowego Leveya, tzw. nauka społeczna Kościoła jest o rzut beretem od "wolności i komunizmu".

autor: Miś_Bucharin, data nadania: 2011-10-02 15:09:44, suma postów tego autora: 3566

Sumienie

Żałuję, ale jednak dają u ciebie znać kłopoty ze zrozumieniem tekstu czytanego. Cóż, widocznie, podobnie jak czołowy partyzant lewicy.pl dr ABCD, w ramach sprzeciwu wobec systemu, bojkotowałeś naukę w szkole podstawowej. Spróbujmy zatem jeszcze raz: nie mam najmniejszego powodu zmieniać zdania co do Gowina i Niesiołowskiego. I jeden, i drugi jest w moich oczach kompletnym osłem, choć nie aż takim jak JarKacz, a przede wszystkim jego dworzanie. (Inna sprawa, że o to akurat ciężko.)
O aniołkach mam od początku bardzo klarowną opinię: są tanią przynętą dla niektórych niezdecydowanych - niewyżytych. Szkoda ich, ale cóż, nikt przecież do niczego nie zmuszał. Za miesiąc nikt nie będzie pamiętał, kto to jest Ługowska i okazja na zaistnienie w świecie celebrytów przepadnie. A na politykę i za ładna, i za głupiutka.

autor: szerszeń, data nadania: 2011-10-02 15:33:35, suma postów tego autora: 1073

...

... a także kolejna porcja ultraliberałów gospodarczych!
Do komunizmu przez płatne studia!

autor: Ostap_Bender, data nadania: 2011-10-02 15:56:11, suma postów tego autora: 1002

Wątpię w to czy Palikot wejdzie do sejmu

Ostatecznie głosuje się konkretnych ludzi. A rozpoznawalnych ludzi na listach Palikota nie ma.

autor: west, data nadania: 2011-10-02 18:25:25, suma postów tego autora: 6717

Krytykę Cimoszewicza

najcelniej przeprowadził autor artykułu pt. "Fenomen Cimoszewicza". Formą miażdżącej krytyki było też rozwodzenie się nad autentyczną wrażliwością delikwenta.

autor: bolo, data nadania: 2011-10-02 21:53:31, suma postów tego autora: 4522

no

Jakiekolwiek kolaboracje z grupą Palikota to kompromitacja. Swoją drogą musi być bardzo źle, a grupa ludzi mieniąca się `lewicą` musi być bardzo zdegenerowana, skoro wchodzi w sojusze z prymitywnym kapitalistą - neoliberałem. To najgorsze ogłupienie lat ostatnich.

autor: 1234, data nadania: 2011-10-03 10:31:39, suma postów tego autora: 873

szerszeń, no cóż kaczofobia rzuca się czasem na mózg i oczy

Ja cieszę się tylko z tego, że doceniłeś aniołki, które pierwotnie potraktowałeś jak typowy męski szowinista.

Jasnowidzenie pozostaw specjalistom - twoje wizje z Ługowską w roli głównej są Twoją prywatną sprawą a czytelników tego portalu mało interesuje Twój autoerotyzm.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2011-10-03 12:09:31, suma postów tego autora: 6199

Przez ostatnie dni

widzę w mendiach zmasowany atak na Palikota. Tak samo z innych konkurencyjnych band nadchodzi wołanie o niegłosowanie na Palikota.
Przypomina mi to ataki na Tymińskiego w 1990. To oczywiscie też nie był człowiek nie z mojej bajki ale juz wtedy można było sobie wyrobić zdanie na temat polskiej tzw. tfu! demokracji.
Tu się nic nie zmieniło. I choc sam w wyborach nie wezmę udziału, to ucieszy mnie to jeśli wysoki wynik uzyska Palikot.
Moze nawet ten zmasowany atak tej k...j demokracji, pomoze mu w jeszcze lepszym wyniku?
Jakos tak stojąc z boku, w sposób naturalny budzi się u mnie lekka sympatia wobec tych, których boją się mendia i polityczny establishment.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-10-03 14:56:21, suma postów tego autora: 6205

Na odwrót:

me(r)dia agresywnie reklamują ruch Palikota, żeby tego ewentualnego koalicjanta Platformy przepchać do Sejmu.

autor: ABCD, data nadania: 2011-10-03 17:39:52, suma postów tego autora: 20871

Sumiku

Jeśli określenie aniołków jako głupiutkie uważasz za docenienie ich, to masz, chłopie, nieźle. Pomijając, że ich nie cenię, to nawet ich nie szanuję. Bo niby za co? Nowa taktyka PiS na pozyskanie wyborcy: oddają mocz na naszą twarz - mówimy, że ciepły deszcz pada, panowie.

autor: szerszeń, data nadania: 2011-10-03 18:35:26, suma postów tego autora: 1073

Palikot do Sejmu nie wejdzie, ale około 4-4,5% urwie w sumie PO i SLD

Właśnie tyle głosów oszołomstwa pójdzie do kosza.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2011-10-03 18:56:59, suma postów tego autora: 6199

Takich naiwnych nie ma ?

Przecież ani jedna osoba mająca jakie takie rozeznanie w polityce nie uwierzy Palikotowi, że reprezentuje lewicę. Ruch Palikota to prowokacja polityczna lub żart.

autor: janszyna, data nadania: 2011-10-03 18:59:36, suma postów tego autora: 2

szerszeń - przecież sam stwierdziłeś, że na rozkładówce wolałbyś aniołki prezesa, niż diabełki Tuska

Czyżbyś nie ogarniał tego co sam napisałeś?

Nie musisz się teraz z tego wycofywać - jak już stwierdziłem docenienie walorów wizualnych aniołków to zdrowy męski odruch.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2011-10-03 19:20:22, suma postów tego autora: 6199

Sumienie

Oczywiście, że bym wolał. Ale jeśli to na tym polega polityka a la PiS... Ok, mastre, wasza sprawa! Bawcie się dobrze! :-)

autor: szerszeń, data nadania: 2011-10-03 22:15:20, suma postów tego autora: 1073

:---)))

"Przecież ani jedna osoba mająca jakie takie rozeznanie w polityce nie uwierzy Palikotowi, że reprezentuje lewicę."

No i co z tego? Jeśli ktoś poszukuje lewicy w tych wyborach to musi podjąć taką decyzje jak ja, czyli "pier...ć" nie głosowac.
Jesli tym stwierdzeniem nie nawołujesz do bojkotu, a tylko do niegłosowania na Palikota, to w takim razie chcesz powiedzieć, ze do tego sejmu startuje jakaś lewica janszyno? Kogo chcesz tu nam wcisnąć jako "lewicowy" kit???
Gdzie do jasnej ciasnej ta lewica????
Na Palikota ludzie o lewicowych pogladach nie zagłosuja dlatego, ze uważaja go za lewicę (bo w tym wypadku jak ja muszą zostać w domu, to logiczne... albo oddac głos niewazny). Głosują dlatego, ze uważaja go za mniejsze zło. Tak inni ludzie o lewicowych pogladach bedą uważać, że mniejszym złem jest PiS, SLD czy nawet PPP.
Ale na litość diabelską, skończcie z tymi zarzutami, że ktoś nie jest lewica, jeśli równocześnie nie nawołujecie do bojkotu tego cyrku. Bo to jakaś schizofrenia jest!

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-10-03 22:17:58, suma postów tego autora: 6205

szerszeń, dzięki za to przyznanie do docenienia

Jak widać ponowna lektura wpisów bardzo Ci pomogła :)

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2011-10-03 23:29:04, suma postów tego autora: 6199

Sumie

Powtarzam, jeśli określenie aniołków jako głupiutkie uważasz za docenienie ich, to masz, chłopie, nieźle.

I daj już spokój tym nieszczęsnym dziwczęciom.

autor: szerszeń, data nadania: 2011-10-04 20:18:28, suma postów tego autora: 1073

Debata:Gadzinowski ,Palikot

Dlaczego mam oddać głos na Palikota? 1/bo robi wódkę ,2/ bo chce uwolnić "maryche" 3/bo pokazał ryj z wibratorem 4/bo udaje czerwonego w garniturze od (Armani ?) 5/ bo chce teraz walczyć z KK 6/ bo lubi lesbijki i gejów 7/ bo płaci za swoją reklamę ,za swoje pieniądze ?.. może to SA WAŻNE powody, ale dla mnie na pewno NIE.. Bo nie chcę aby rządził mną ktoś, kto nie ma odwagi ujawnić swoich prawdziwych przekonań, ps. najlepiej niech robi wódę...chyba naprawdę jest niefałszowana.

autor: bambosz0, data nadania: 2011-10-05 22:56:18, suma postów tego autora: 1835

Dodaj komentarz