Powinien złożyć mandat jak Palikot w VI kadencji Sejmu.
do złota:)
SLD zamieni się w jednoosobowy "Ruch Millera".
Wypina się na tych, którzy dali mandat, i podciera tych, którzy go nie dali. Czy nie lepiej więc nie brać w tym udziału?
Byl w ubieglej kadencji w SLD taki posel ktory podobno otrzymal z Komisji Majątkowej dokument w ktorym byla podana, w starych i nowych zlotych, wartosc majatku przekazanego kosciolowi katolickiemu przez komisje majatkowa. Podobno to podliczyl jak leci i wyszly mu potezne kwoty. Czy pan S. Kopyciński nie jest przypadkiem tym poslem? Oczywiscie moge sie mylic dlatego Was pytam.
To bardzo ciekawe, że do RP przechodzi akurat facet, który jest uosobieniem aparatu.
Widziałem tego gościa na plakacie ulicznym.
najpierw go słyszałam, Bury (*_*)
Ciekawe dokąd pójdzie, kiedy Paligłup wysiądzie z polityki? Młody, zdolny, wykształcony jest - da radę.
.
Miller zarzuca Kopycińskiemu brak honoru. Żałuje jego wyborców, którzy nie sądzili, że głosując na kandydata SLD, tak naprawdę poparli Ruch Palikota.
Gdyby były premier SLD miał choć minimum honoru, zadałby sobie pytanie, czy w 2001 roku wyborcy SLD wiedzieli, że poprą:
- wojnę z Irakiem,
- obozy CIA w Polsce,
- rozrzutność komisji przekazującej majątek kościołowi katolickiemu,
- podatek liniowy (który co prawda nie został wprowadzony, ale Miller chciał i się przymierzał).
"(...)że nie widzi szans na tworzenie realnej siły lewicowej przez SLD." - dlatego postanowił działać na rzecz skrajnej prawicy Palikota.
"Kolejna strata SLD? "Senyszyn mnie nie zdziwi"
dzisiaj, 00:01 JS / TVN24
- Jak Joanna Senyszyn się odda Palikotowi, to mnie to nie zdziwi. Ona jest przykładem polityka, który ma duża dynamikę i chęć zmian - przyznał, pytany o kolejne transfery z SLD, były premier Józef Oleksy. W programie "Kropka nad i" na antenie TVN24 stwierdził również, że europosłanka SLD "ma duże umiejętności przemieniania siebie". - Nie zachwalam tego - dodał.
Były premier i w przeszłości czołowy polityk SLD odniósł się również do ostatniego transferu Ruchu Palikota. Jego zdaniem Sławomir Kopyciński, który odszedł z SLD "zaostrzył ton, bo zbliżył się do Palikota". - To nie jest w porządku - powiedział Oleksy. - Krzyż to przykład krzykliwości Palikota. Zastanawiam się kiedy mu się wyczerpie bagaż chwytów, bo jak przyjdzie do tematu gospodarki, to Palikot będzie miał trudniej w prezentowaniu swojego programu - dodał."
Nie zwracam uwagi na bilbordy wyborcze, bo dlaczego miałbym tak czynić? Co właściwie mogą mnie one obchodzić??? Ten jednak rzucił mi się w oczy (stał na Warszawskiej bliżej wjazdu do miasta), nawet zapamiętałem nazwisko.
*jak przyjdzie do tematu gospodarki, to Palikot będzie miał trudniej w prezentowaniu swojego programu*
Stary wałach po przejściach myśli, że młody ogier także ma niewiele do zaprezentowania :).
Oczywiście tak.To jest ten poseł,Ale w Twoim pytaniu i w odpowiedzi na nie oprócz prawdy jest więcej "gównoprawdy""Łyknąłeś telewizyjną riposte jednego z purpurowych biretów.Kopyciński miał i ma racje.Nic mu się nie pomyliło.Katabas odrzekł(i to zgodnie z prawdą) że Kościół odzyskał za "utracone mienie" w sto kiladziesiąt milionów złotych.I gdzie tu miliardy,pewnie się temu panu stare złote z nowymi pomyliły?-zaznaczył szyderczo.Ale nie zaznaczył że to są tylko dwa przypadki KM(na ok 2 tys!),w którym panstwo wyplaciło gotowke bo oddanie tych gruntów było niemożliwe(rzeka zmieniła bieg,albo wybudowano tory kolejowe)Dla katabasa łyknięte 200tyś ha gruntów(wiecej jak miał przed wojną!!)Setki wyremontowanych,odrestaurowanych nieruchomości NIC nie kosztują.A jak skomlikowana i pokręcona,zagmatwana ta sprawa to przestudiuj ten artykuł:http://www.polityka.pl/kraj/analizy/1509032,1,przeswietlamy-majatek-kosciola.read
przez ludzi majątku. Raz lepiej, raz gorzej. Osobiscie za bardziej użytecznie wydane pieniądze uważam te wydane np. na utrzymanie zabytkowych kosciołów niż na "obowiązek szkolny do 18 roku życia" dla osobników dla których praca łopatą będzie jedynym dostępnym im sposobem zarabiania na chleb. Albo na leczenie nadcisnienia czy choroby wieńcowej u grubasów.
Cztery lata temu 32-letni wówczas Kopyciński po raz pierwszy wszedł do Sejmu - startując z listy Lewicy i Demokratów dostał w Świętokrzyskiem 8778 głosów.
- Jest jednym z dwóch moich byłych studentów, którzy zostali posłami. Ale, w przeciwieństwie do Artura Gierady z PO, nie wiążę z nim żadnej nadziei. To klasyczny przykład młodzieżowego aktywisty, jakich znamy jeszcze z czasów PZPR-u. Otacza się tylko tymi, którzy pomogą, zwalcza bezwzględnie tych, którzy mogą zaszkodzić. To, że został szefem świętokrzyskiego SLD i posłem, oznacza, iż ta formacja dobiega kresu - mówił w listopadzie 2007 roku Kazimierz Kik, były działacz SLD.
Więcej... http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,10509053,Od_SdRP_do_Palikota__Kariera_Slawomira_Kopycinskiego.html#ixzz1bPqoJqEi
ruch poparcia Palikota do dziś jest za podatkiem liniowym:)
Ale ludzie, głosując na Palikota, wiedzą za czym głosują. Głosując w 2001 na Millera nie wiedzieli.
W Polsce wszyscy byli za liniowym PIT-em: Miller, Tusk, Palikot... Ale osobą, która de facto ten podatek wprowadziła była Z. Gilowska. Ot, różnica między postulatami a realnymi działaniami. Nawet Cymański to dostrzega.
[Osobiscie za bardziej użytecznie wydane pieniądze uważam te wydane np. na utrzymanie zabytkowych kosciołów]
A nie lepiej to od razu przelać je na konta firm remontowo-budowlanych zajmujących się restaurowaniem tych zabytkowych kościołów? Hm, nie ma to jak prowadzić biznes mając mocą ustawy zapewnione dochody. To dopiero "wolny" rynek!
West stosuje tu stary wypróbowany chwyt. Wie, że nasze chamskie społeczeństwo pada na kolana przed słowem "zabytek" czy "muzeum" (np. utworzeniem muzeum sztuki współczesnej mamiła głupich Walcowa pacyfikująca kupców pod Pałacem 2009) i dlatego daje przykład zabytkowych kościołów (nb. które przy podobnych w Europie są obiektami dziesięciorzędnymi, o ile w ogóle można je porównywać).
Gilowska również była za podatkiem liniowym. Niestety, mówiła za dużo i musiała odejść. Ale jeszcze kilka miesięcy z tą panią na stanowisku ministra finansów i dziś mielibyśmy co najwyżej podymne. Co z grubsza oznaczałoby niefunkcjonujące należycie państwo.
Gilowska wprowadziła podatek liniowy?
Chyba w Krainie Fantazji.
Pawle, ja bym sie nie martwil o Senyszyn. Oleksy jest out i o tym wie. Dlatego wyglasza rózne, czasem sensacyjnie brzmiace opinie. Od czasow jak zostal nagrany, chyba przez ochroniarza Gudzowatego?, tak mu zostalo. Ale jest medialny.
Lewy Sierpowy ja zadalem pytanie o konkretnego posła i konkretne zdarzenie a nie o calosciowe relacje panstwo-kosciol katolicki. Ja mam bardzo zdecydowane poglady na te sprawy (deklerykalizacja i lustracja deklerykalizacyjna)i nie musisz mnie przekonywac.
Ale powracajac do naszych baranow , zadajac to pytanie zastanawialem sie ( o ile jest to ten sam posel) jakie merytoryczne wsparcie otrzyma od niego RP. Bo od bicia w bebny i piany jest Palikot. Rozumie, ze zrozumiales o co mi chodzi.
Wiedziałem że przekonuje dawno przekonanego,ale chciałem w ten sposób przekonać niektórych troche niedoinformowanych.W zasadzie też niepotrzebnie.To są tak inteligentni komentatorzy,że sami na to wpadną i inaczej spojrzą na ten "transfer" Kopycińskiego i być może matki Joanny od aniołów.-:)
Sierpie i Mlocie w porzadku. Zrozumialem. Szkoda , ze nie weszla Kossakowska Winiarczyk. Wczoraj Kasia Piekarska w rozmowie z Wanda Nowicka powiedziala ze nalegala zeby to o Kossakowska Winiarczyk byla na pierwszym miejscu. Ale coz, rzadzil Napieralski. Znam Kossakowska Winiarczyk jeszcze z dyskusji w TKS i wiem ze jest bardzo dobra w sprawach wyznaniowych. Mam nadzieje ze to Kasia Piekarska zostanie szefem SLD lub wiceprzewodniczaca (z wieksza sila niz u napieralskiego) i nie zagubi takich ludzi.
Zychu wytrzyj okulary bo chyba kot ci na nie na...chuchał. Ktoś napisał, że Gadatliwa Zyta wprowadziła liniowy? Chciała, ale nie wyszło bo za dużo gadała. Norma w przypadku pisiurków.
"osobą, która de facto ten podatek wprowadziła była Z. Gilowska" napisał Twój kolega Pikos
Jedno jest pewne, zwłaszcza w polityce (zwłaszcza polskiej). Panta rhei.
Niech se go wsadzi, najlepiej przed kamerkami TVN-u !!!