z rzędem temu, kto zgadnie, która z podwyżek - nieco większa czy mniejsza - jest uzasadniona.
gdzie JarKacz i NSZZ "S"? JarKacz zajęty kolejnym czyszczeniem PiS z elementów antysemickich, zaś NSZZ broni dzielnie krzyża w kościołach.
Albo nie rozumie, że robotnik ma płace składającą się ze stawki zasadniczej i z premii. jeśli żądanie wynosi 500 zł to część wlicza się w stawkę a część w pre.... A komu to tłumaczyć. Facet żyje w świecie urojonym to żeby mu łopata w łeb wkładać - nie zrozumie.
rzecz ulotna, jeśli nie ma czegoś w stawce zasadniczej to nie ma gwarancji że ja dostaniesz.
Brałbym 500 ale w stawki na sztywno. Zawsze jest kompromis a i podwyżka w miarę. Nam na kopalni i tyle nie dadzą bo załoga dupowata a związki bojowe tzn. boją się o stołki.
co do mnie, to nie przeszkadzałoby mi nawet 5000000 PLN podwyżki w Świdniku.
Rzecz w tym, iż nie wiem, jaka podwyżka jest możliwa i uzasadniona sytuacją ekonomiczną zakładu.
Myślę, że też tego nie wiesz.
Ty myslisz?
Kiedy miało miejsce to wstrząsające wydarzenie.
Na razie wstydź się za Solidarność i świdnicki PiS.
Dali dupy aż miło.
Do tych co rozumieją : podwyżka 500 zł jest uzasadniona kontraktami które fabryka podpisała, zaplanowane zyski mają być całkiem sowite.
Nie tylko za świdnicki. Zobacz jak partia potraktowała swych wiernych synów, którzy przelewali za nią krew.
Zakaz wypowiedzi dla JarKacza i jego sługusów w moim radiu.
OJCIEC INKASENT
ja nie zabraniam członkom zarządu fabryki być socjalistami.
Może z zysku zaplanowali sobie kupić koszule krwistoczerwone?
Palikotowi - według Ikonowicza - wolno, a im nie?
Zamierzali dać na mszę trydencką w intencji ostatecznego rozpadu największego partyjnego szkodnika III RP - Prawa i Sprawiedliwości.