.
to skrajna prawica?
jak określić, w takim razie, byłych komunistów z SLD? I ruch poparcia Palikota, do ktorego ideologow i propagandzistów należy rzecznik dyktatury stanu wojennego, Jerzy Urban?
Prawosławny poseł Eugeniusz Czykwin.
Ale co drugi,a nawet kilka dziesiątych części co pierwszego posła głosowało za zdjęciem krzyża z sali sejmowej,za nietradycyjną polską rodziną i przeciwko wartością chrześcijańskim!Czy naprawdę nikt tego nie zauważył odczytując wynik głosowania pomiędzy wyborem Wandy Nowickiej i Beaty Kempy?-:)
taką "skrajną" prawicę jak PiSuar. Tak nam dopomóż buk.
Śmieszne.
jak widać nie tylko Ty tu wypisujesz ekscentryczne treści ;).
Jak określić byłych komunistów z PIS?
A sama informacja nie ma większego sensu: pod względem jakości tworzonego prawa ten sejm będzie zapewne równie ch...wy jak każdy poprzedni.
zapraszam do zapoznania sie z felietonem ; Czy Palikot żartuje z polskich antyklerykałów?http://krzysztofmroz.blog.onet.pl/Czy-Palikot-zartuje-z-polskich,2,ID439388838,n
proponuje badania ankietowe ilu posłów za młodu było ministrantami a ilu rozdawało Strażnicę. Ludzie zastanówcie się co to za news?
Mniej od tego interesuje mnie tylko to że żaden nie powiedział tak mi dopomóż Allah
zamiast działac, będzie się modlił... alebo zawezwywał szamana w sutannie by deszcz wywołał; jako już drzewiej bywało...
Wiecie co to jest Polska?
To najgłupszy kraj w Unii!
Ale teraz, przynajmniej będziemy mieć w sejmie głos; jest Kotliński, jest Biedroń, jest towarzyszka wicemarszałkini Wanda, jest Palikot... Wy pewnie nie słuchacie Radia z Ryjem?
Ja słucham... to Wam powiem:
ale im gul skacze! o mało się nie zaplują z wściekłości!
Jak przyjemnie się tego słucha... miodzio!
Niech będzie Maat!
ab.
A ja bym do ślubowania dodał:
- Albo wymienianie wszystkich świetych, którzy w religii Rzymsko-katolickiej stali się bogami odpowiedzialnymi za konkretne dziedziny funkcjonowania,
- Albo wymienił boga Bachusa, który przyświeca i rządzi elitą państwa,
- Albo odwołał się do "Światowida", jako narodowego boga Polan, przed wprowadzeniem politycznego i agresywnego RZYMSKIEGO chrześcijaństwa - politycznie uzasadnionego.
AMEN.
.
znowu o tym, jaki to fałszywy i niewiarygodny w swoim antyklerykalizmie jest Palikot. A ja nie mogę się doczekać, żeby przeczytać jak bardzo wiarygodne i prawdziwie antyklerykalne jest SLD. Może jak zobaczę to uwierzę? :D
Szef Solidarnych twierdzi, że tylko 5% odwoływało się do Boga.
Crystiano, palikot jest guru antyklerykalizmu. SLD nigdy do tego nie pretendowalo i nawet teraz nie bedzie. i bardzo dobrze bo chodzi o panstwo swieckie a nie fajerwerki antyklerykalne. Jezeli zauwazysz bledy merytoryczne w tym co napisalem to krytykuj. Jezeli nie to zastanów sie czy nie mozesz dotrzec do Palikota i mu doradzic, przygotowac wypowiedz itp. bo za kilka miesiecy, najpozniej rok, skonczy sie w mediach taryfa ulgowa.
stwierdzam tylko że coś, cokolwiek robi w kwestii kościoła katolickiego. Jeżeli chodzi o SLD nie widać tego ani w antyklerykalizmie (do którego SLD, jak napisałeś, nie pretenduje - nie rozumiem czemu, nie pretendować do tego może Kaczyński albo Gowin) ani w walce o państwo świeckie - bo w czym się to przejawia?
na diabła w tej kwestii "coś robić"?
Zresztą Palikot przyznał, że jego świeży i koniunkturalny "antyklerykalizm" jest jedynie funkcją ataków na opozycję PiS-owską.
Z innej beczki: Tusk obiecał posłom PO, że ruch poparcia Palikota poprze szykowaną przez rzad neoliberalną reformę systemu emerytalnego.
A krzyż powinien z sejmu zniknąć. Nie jest to obiekt sakralny, lecz instytucja publiczna, państwowa. Nikt nie żąda usuwania krzyży z kościołów. Natomiast usunięcie krzyża z sejmu jest konieczne. Krzyż tam wiszący wyraża podległość państwa polskiego wobec watykańskiego. Jest to niedopuszczalne. Przedstawiciele państwa watykańskiego są u nas niejako gościnnie. Mają swoje budynki, na których mogą do woli wywieszać krzyże jakie chcą.
I bez poparcia Palikota JarKacz obniżył składkę rentową oraz zlikwidował najwyższy próg podatkowy. Ale to oczywiście była realizacja wyborczego programu "Polska solidarna" (nie mylić z Solidarną Polską :-) A jak była okazja pokazać, że dba się o interes społeczeństwa, a nie sponsorów typu Gudzowaty, Solorz czy Kulczyk i poprzeć reformę OFE - jedną z nielicznych słusznych koncepcji rządu - PiS podkuliło ogonek i seksownym głosem posłanki Szydło obwieściło, że "PiS nie jest po stronie rządu, nie jest po stronie OFE, ale, jak zawsze, po stronie Polaków". DNO!!!
PS - w prospołecznych państwach, jakimi z całą pewnością są kraje skandynawskie czy Niemcy, wiek emerytalny jest wyższy niż w Polsce. Za to w ukochanej przez ciebie USrA obecni czterdziestolatkowie o emeryturach mogą sobie najwyżej poczytać w wikipedii. O ile stać ich na internet.