Kaddafi został zabity przez powstańców (z czyjej inspiracji?) przy aplauzie widzów retransmisji tego wydarzenia takich, jak np. pani Hilaria Clinton w Waszyngtonie. Bez sądu, bez wyroku. W Norymberdze osądzono przywódców hitlerowskich i dopiero później wykonano karę śmierci. Nawet bolszewicy przeprowadzili całe dochodzenie i wydali wyrok przed wykonaniem kary śmierci na rodzinie carskiej. Abstrahuję od oceny kary śmierci, mam na myśli pewne - chociażby czysto formalne - procedury prawne. Nie taka ta zachodnia demokracja cywilizowana... :'
Mogłoby to cieszyć, gdyby nie fakt, że ich ropa niestety płynie do zachodnich baków. Ostatecznie po to niszczyli ich kraj a ich skłócali, by płynęła. To samo teraz robią w Syrii. Pod hasłami demokratyzacji przywracają w całej Północnej Afryce neokolonializm. Smutne to ale prawdziwe.
@"Znienawidzony przez Libijczyków syn byłego dyktatora"
Myślałem, że lewicowie media jednak czymś się różnią od CNN i TVN.
popełni samobójstwo,strzelając sobie w potylice z karabinu maszynowego-przyjmując retoryke korporacyjnych mediów
Albo zginie "w niewyjaśnionych okolicznościach"
W Kongo belgijski król wymordował 10 mln ludzi aby zyskać dostęp do kauczuku, ile warta jest ropa 100 lat później
Nie ma co go żałować - i nie będzie co żałować innych chętnych do roli libijskich Balcerowiczów (tych, którzy dotąd wygrali m.in. z nim konkurencję o konfitury), jeśli podzielą jego los.
Libia bez Kaddafich, bez Abdel-NATÓW i bez Belhadżów jest możliwa.
Nie mają żadnego prawa przetrzymywać prawowitego przywódcę libijczyków.
a co do antykaddafistów i miłośników sterowanej z kwatery głównej NATO "rewolucji":
pieprzcie się reakcjoniści!
Kaddafi jest "przywodcą"?
Czy kierownicze stanowiska w państwach robotniczych są dziedziczne?
Związek Radziecki nie miał kolonii w Afryce, więc uczeni radzieccy musieli wynaleźć kauczuk. Na rewizji u tłumacza ambasady amerykańskiej.
To nie państwa robotnicze, ale prosocjalne monarchie patrymonialne ;] (w odróżenieniu np. od monarchii despotycznej w Korei Płn., której o prosocjalność posądzać nie można). ;] Jak zwał tak zwał, byleby się dobrze miał ;-).
czemu nie przeniesiesz się 20 tysięczniku na nacjonalista.pl, znamy już twoje nienawistne prawicowe,projankeskie wypowiedzi,jak tam ambasada USA płaci ?
chce płacić, ale powiedziałem im, że wolę być wolontariuszem.
ABCD, jako samozwańczy adwokat kapitalizmu powinieneś wiedzieć, że w kapitalizmie robienie czegoś za darmo to frajerstwo.
jest mniej więcej takim samym kapitalistą, jak jego sterylizowany kocurek Brunhilda. Z tą różnicą że kota od czasu do czasu chce się przytulić lub pogłaskać.
http://ria.ru/arab_ly/20111121/494489581.html
"Syn zmarłego dyktatora Libii Muammara Kaddafiego..."
Jak to zmarlego??? W łóżku, w rękach ukochanych krewnych ???
Tak trudno Wam napisać: ZAMORDOWANEGO ?
Dobra mi Lewica.
Nowomowę narzucaną przez media establiszmentowe niestety coraz częściej można spotkać na lewicy.pl