Potrzebna jest kontrola nad narkotykami, a prohibicja to skrajny brak kontroli.
Mamy ćpać i ...... to rozwiąże problem narkomanii :) :(
jacekx
innej prewencji antynarkotykowej niż legalizacja narkotyków.
- przydatnym narzędziem reakcji na mechanizmy represji, nadzoru i kontroli, generowane przez neoliberalny kapitalizm i zarządzający nim monopolistyczny system panowania partii prawicowych, które niczym się od siebie nie różnią.
Kontrola to przede wszystkim jakiś stopień legalizacji. Na przykład:
http://wyborcza.pl/1,75248,10725004,Legalny_skret_od_urzednika.html
Jakimś stopniem kontroli w przypadku cięższych narkotyków jest też otwieranie tzw. injection rooms, bo to pozwala już wpływać na bezpieczeństwo użytkowników, jakich strzykawek używają, gdzie to robią itp. Bo i trudno myśleć o całkowitej legalizacji chociażby heroiny. Ale marihuany? To nieuniknione.
bym dodał, że nie ma innej metody kontrolowania zabójstw niż ich legalizacja.
Przypuśćmy, że ktoś zabija na ulicy kłótliwego przechodnia. Wtedy mogę się wtrącić i doradzić: jak już zabijać, to bez niepotrzebnej brutalności.
A zabójstwo pokątne może być tak okrutne, że aż strach.
jeden z najbardziej dochodowych interesow :)
irangate
iran-contras
iraqgate
inwazja na paname
prywatyzacja systemu penitencjarnego:)
po utworzeniu nafty meksyk zmienił konstytucję umożliwiając koncernom wykupywanie ziemi będącej wcześniej własnością społeczną, co spowodowało wysiedlenia całych wiosek i powstanie armii bezrolnych z dnia na dzień chłopów
za clintona wprowadzono zakaz wpuszczania do portów w usa statków, których sieci nie były dostosowane do bardziej selektywnego połowu ryb (łapały w sieci w czasie połowu co się nawinie, niszcząc w ten sposób ekosystem), skutkiem ubocznym okazało się zablokowanie kanałów przerzutowych narkotyków z meksyku i niemal natychmiast ekonomiczną zapaść meksyku - stany uchyliły zakaz i finansowo wsparły meksykańską walutę
Narkotyki są przecież zalegalizowanie i to mocniejsze od opium. Religie.
uwolniła nasz ukochany kraj od korupcji.Wykryła aferę za osiem zł.16 groszy.Jej urząd kosztował podatnika 2 miliony zł.Gdzie te relanium...
Trafiłeś w 10 ......
Szkoda, ż nie znam Cię osobiście ......
jacekx
Ps. Lubię czytać twoje posty ...... nie traktuj tego jako cukrzenie. Twoje posty są często celne i ..... mądre
Jest tyle ciemiężonych i tragicznych narodów na świecie ...... myślę, że mimo pozorów wolności Polacy też do nich należą ...... dlatego niektórzy z nas sprawiedliwości pragną jak Kania dżdżu ......
a ja osobiście jeszcze mam słabość do haseł Wielkiej Francuskiej Rewolucji ..... Liberté, Égalité, Fraternité
kto wie ...... wszystko w rękach rządzących ..... w RP
ale hasło Wielkiej Francuskiej brzmiało trochę inaczej niż na codzień je znamy Liberté, Égalité, Fraternité .........
właściwie
________________ cytat z WIKI
"Wolność, Równość, Braterstwo, albo Śmierć"
(fr. Liberté, Égalité, Fraternité, ou la Mort) - hasło sformułowane 30 czerwca 1793. Rozpowszechnione zostało od czasów Wielkiej Rewolucji Francuskiej i umieszczane było na budynkach publicznych w skróconej formie.
___________________ koniec cytatu
jacekx
na komentarz ABCD z jakąś absurdalno-naciąganą analogią i się nie przeliczyłem :-)
sprawiedliwosci nie mozna pragnac.trzeba o nia walczyc czesto w paskudny sposob przymierzajac sie z szejtanem ale slonca nie prosisz o litosc :)
np.castro wybral opcje niemoznosci zaslonienia slonca palcem :)
Właśnie To my Polacy walczyliśmy wielokrotnie w sytuacjach praktycznie beznadziejnych...... i co to dało .......?
Krew, cierpienia, miliony istnień ok. 7 ml obywateli II RP poległo bądź zostało zamordowanych przez naszych sąsiadów ......
około 45 lat leczyliśmy rany i demograficznie je zabliźnialiśmy w PRL, ( dlatego mam szacunek dla tego okresu w historii Polski i dla tego kraju ) by teraz stać się ofiarą składaną na ołtarzu kryzysu ...... :(
________________ cytat
Demografowie oszacowali, że po 2004 roku ubyło aż 1 mln Polaków. Nasi rodacy wyjechali za chlebem do krajów Unii Europejskiej i nie zamierzają już wracać.
Więcej
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/ilu-jest-polakow-przez-emigracje-zarobkowa-ubylo-1-mln-obywateli-w-polsce-mieszka-37-mln-polakow_197022.html
_____________________________ koniec cytatu
Nas Polaków jest na świecie około 59 ml
__________________ cytat z WIKI
Według danych szacunkowych poza terytorium Polski mieszka do 21 milionów Polaków i osób pochodzenia polskiego. W Polsce mieszka ok. 38,1 ml Polaków (stan na 2008 r.).
Ps. My powinniśmy czekać na lepsze czasy ...... i minimalizować straty demograficzne, czyli powalczyć jedynie w wyborach o mądre rządy ( prawicowe PO i PIS nie potrafią niestety minimalizować strat demograficznych ) .....To lewica powinna przekonać Polaków o odsunięcie od władzy Prawicy bo zabezpiecza ona jedynie siebie i swoich majętnych wyborców.
Tak ......to lewica powinna przekonać Polaków do odsunięcia od władzy Prawicy ponieważ Prawica tak naprawdę ...... zabezpiecza przyszłość jedynie sobie i ......przetrwanie swoim majętnym wyborcom.
jacekx
mnie nie chodzilo o walke z karabinem w rece :)
raczej polityczna...