Nie dziwi Was, że w sondzie obok nikomu nie znane nazwisko przebija te znane nazwiska polityków z pierwszych stron gazet?
prawica, a nie jacyś nie mający na nic wpływu ludzie na marszu niepodległości.
PS. Trochę nie fair jest nazwać skrajnie prawicowym, a przede wszystkim wrzucić do jednego worka "kultowy", zasłużony KPN z groteskowo-psychiatrycznym ZCHNem, jakimś Przymierzem Prawicy (co to jest w ogóle?) i PJN.
Czy po przyrzeczeniu, składający je, będą musieli dodawać: tak mi dopomóż Bóg?
Brrry...
To nie żadna skrajność tylko po prostu prawdziwa prawica trzymająca się zasad a nie jakaś podróbka typu Torysi w UK.
jako, że w Polsce prawie nie ma lewicy to ogromna większość tego co jest na scenie politycznej to prawdziwa prawica (PO, SLD, duża część PiS, korwiniści-mikkiści i różne mniejsze ugrupowania tego typu, itd.) trzymająca się swoich głupich zasad (niestety).
Cóż, w kraju w którym nie ma lewicy można sobie pozwolić na takie swawole słowne.
Don Aldo wystawił czarną (sic!) płachtę na byka (ruch poparcia Palikota).
Szykuje się zabawny spektakl.
Szkoda, że "Papa" Hemingway tego nie może zobaczyć.
Nieźle odżywiony, od razu widać że znaczny ktoś. Słuszną linię ma nasza władza. Są gdzie może dane na temat długości i ciężaru naszych polityków? Ciekawe który z nich najwięcej nam ciąży.
Od razu widać, że prawdziwy "człowiek sukcesu", a nie żaden nieudacznik.
trudno o większą bzdurę.
Don Aldo ma chociaż czarną płachtę. A po PiSie niebawem zawiśnie czarna flaga. Chyba że nie będzie już komu jej wyciągnąć. Bo jeśli półtora miesiąca po wyborach i po zapowiedzi drastycznych reform pastylkarze nadal tracą - time to say goodbye!
No tak, prawdziwym konserwatystą był tylko Hitler. No, może jeszcze Franco, choć Żyd.
Franco może tak, ale Hitler to konserwatystów wieszał, na haku.
Ja mu tam w głowie nie siedzę, ale prasa prawicowa (np. Rzepa) tak go okresla.
to z jednej strony neoliberalny radykał, a z drugiej bigot w dziedzinie seksu - to już różni go z konserwatyzmem, który gospodarczo jest na ogół umiarkowany, mocno etatystyczny, a obyczajowo dosyć tolerancyjny.
Przecież to wystraczy sobie w jakiejś encyklopedii przeczytać o doktrynach politycznych, a nie wszystkich prawicowców co chodzą do kościoła nazywać konserwatystami (to tak jak prawicowcy niedouczeni każdą lewicę nazywają komunistami).
Gowin to skrajna prawica, ale nie mająca nic z prawdziwym konserwatyzmem wspólnego, za głupi jest.
Pikos, a ty sobie naprawdę zajrzyj do tych doktryn politycznych, bo nazywać Hitlera konserwatystą i przypisywać konserwatystom antysemityzm to już jest przesada.
Nie lubie konserwatystów, ale wśród tych prawdziwych można znaleźć wielu klasycznych myslicieli i nawet w tym nurcie znaleźć coś ciekawego, inspisrującego.
"Podczas studiów wstąpił do Korporacji Akademickiej Lechia."
Heh, do korporacji akademickiej wstąpił, po amerykańsku! Ciekawe czy był też kapitanem drużyny "futbolowej", a jego dziewczyna cheerleaderką, a na koniec zostali królem i królową balu. Zobaczcie sobie jego stronę i te zdjęcia, facet jest karykaturą samego siebie.
Zwykle nie mam takich odruchów, ale jak widzę takich dobrze odżywionych Tomczaków to mam chęć rzucić mu butelką z benzyną w samochód.