Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Silvia Federici: Feminizm, finanse i przyszłość Ruchu Occupy

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Metauwaga pesymistyczna

Jeśli w tytule odnajduję słowo "feminizm" - rezygnuję ze studiowania tekstu. Polskie feministki skutecznie wyrobiły we mnie niechęć do tego nurtu humanistyki.

Po prostu boję się przeczytać po raz kolejny o tym, jak to walka płci metadyskursywnie reguluje konflikty klasowe, a mówiąc po ludzku i bardziej serio, nie mam ochoty przeczytać milionowy raz o tym, że np. żona robiąca kolację dzieciom pada ofiarą kapitalistycznej eksploatacji, a wrzucając pranie do pralki jej godność zostaje zrównana z godnością ludzi w Auschwitz.

autor: anakonda , data nadania: 2011-12-11 18:10:18, suma postów tego autora: 126

>>>> (20) Słuszna uwaga anacondo

też mam tak samo (i tego tekstu już nie przeczytałem), a polski "feminizm" kojarzy mi sie tylko albo z Bochniarzową, albo z wiadomym blogiem. Nie piszę po imieniu, bo pod tamtymi wypocinami niepozwalają mi się wypowiadać... jacyś "feminiści" zapewne. I zaraz będę musiał dopisać 1 do 20 w tytule ku chwale cenzury. Ale wiemy o co chodzi ;-)

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-12-11 19:41:22, suma postów tego autora: 6205

Dodaj komentarz