Niz tych Zielonych pokrętów. Inicjatywa takiego referendum... Każdego referendum w tej niedemokratycznej Europie ma moje poparcie.
A w tym konkretnym przypadku tez jestem za zrzuceniem ograniczen, ktore naklada się na takie biedne kraje jak Polska. Bo jakie to ma realne znaczenie to nasze trucie, jesli tych umów klimatycznych nie podpisali tacy wielcy truciciele jak USA, Chiny czy Rosja. Jakie ma znaczenie trucie polskiego przemysłu jeśli ten przemysł już został zlikwidowany? Czemu mamy zawsze być głupsi od innych?
tak, tak, ABCD, to spisek, ubekistan, czy co w tam macie w repertuarze w grupie nacjonalistów na wyjaśnienie zagrożenia ekologicznego.
dodatkowo można zadać pytanie, kto i po co finansuje zielonych? To, że Niemcy mają ładniejsze śmietniki niż my, to wiemy, bo to, zieloni nawet na tym Forum poświadczali. W końcu to od nich mamy stare, zużyte, pordzewiałe śmieciarki i osprzęt do nich. To jakim cudem możemy mieć ładniejsze od nich, albo choć takie same? Biorąc od nich ten złom pracujemy automatycznie na utrzymanie tych ich nowoczesnych śmieciarek i śmietników - choć akurat z tymi to się do nas pchają, bo ponoć ich śmieci są nowocześniejsze niż nasze i chcą nam je dawać za niewielką zapłatą - z naszej strony. To jakoś zielonym nie przeszkadza, że chcą nam zaśmiecić kraj swoimi odpadami. Mocno zgniły ten ich zielony kolorek.
wszystko jedno w jakiej sprawie, ale że ktoś chce zrobić referendum (jego motywy mam w d...). A jesli ktoś chce referendum, czyli w jakiejś choćby jednej sprawie zwrócić prawo do decydowania o swym losie samemu suwerenowi, społeczeństwu, to ja jestem zawsze na tak. Gdy dochodzi do działąnia demokracja bezpośrednia, motywy działania inicjatora nie są juz istotne. Coś sie zaczyna ruszać, zmienia sie wtedy świadomość i tworzą się kolejne rysy w murze tego systemu.
Nie rozumiem jak można być przeciw, czyli zgadzać się, by skrajnie niedemokratyczna instytucja, Komisja Europejska, decydowała o naszym życiu?! Niech sp...ją!
Walka z tą instytucją nie jest łatwa. Referenda na pewno podkopują jej wszechwładzę bez żadnego mandatu.
Niech w końcu dojdzie do jakiegoś referendum w skali całego kontynentu. To integruje ludzi, to pokazuje im inną drogę i filozofię Unii. To ich upodmiatawia. I wreszcie po głosowaniu, gdy społeczeństwo kontynentu powie, że chce tego czy tamtego, a ci bandyci z Brukseli wrzuca to do kosza, system sam siebie ostatecznie skompromituje. Kompromituje się na wielu polach. Kazde dodatkowe przyśpieszy jego upadek.
dać przykład, a nie patrzyć na USA, Rosje czy Chiny. Co do ekologii, UE jest OK., ale Chiny tez sobie zdają sprawę z zagrożenia i mają sporo ciekawych ekologicznych projektów (mało o nich się słyszy zagranicą), niektóre na masową skale, zaś w tej chwili brudzi ciele i ekologia dość często działają w Chinach side by side.
co by się głupie ludzie dziwowały, proste
Liga Ochrony Przyrody robiła tysiące razy więcej, niż zieloni mają choćby w planach. I nikt nie płacił ochotnikom z Ligi, by zajmowali się sprawami ważnymi dla środowiska.
A ustawa o "ochronie" psów? To gniot, nie mający żadnej możliwości być wprowadzony w życie bez szykanowania przy tym normalnych ludzi.Gdy pies na łańcuchu - kara. Gdy się zerwie i ucieknie - kara. Gdy kogoś pogryzie - kara. Gdy się psa zabije - kara. Do schroniska nie przyjmują, bo schroniska są przepełnione. Jak te biedne zwierzęta przetrwały tyle setek lat bez posiadania "własnych praw"? Czym innym jest bowiem ochrona zwierząt a czym innym szykanowanie ludzi z byle powodu. W efekcie chodzi tylko o to, by ludzie psów się pozbywali w obawie przed represjami. I gdzie tu jest jakiekolwiek działanie na rzecz samych psów? Ma być ich mało, mają być dobrem luksusowym i mają mieć prawa większe niż człowiek. Bowiem wyrzucenie całej rodziny na bruk nie stanowi żadnego problemu prawnego i nie pociąga za sobą żadnych skutków prawnych dla wyrzucającego.
I to przyjmowanie już w założeniu, że każdy człowiek to bestia krzywdząca psy!
Gdyby nie to, że nasze psy wrosły mi mocno w serce, to z protestu oddałabym je z powrotem do schroniska. Bo na co mi gotowanie dla nich dzień w dzień żarcia? Na co mi sprzątanie po nich kłaków, gdy parę razy do roku linieją i pełno tego wszędzie? Na co mi rezygnowanie z wyjazdów gdzieś dalej, bo one nie tolerują obcych i nie da się ich z nikim zostawić?
Ci, którzy robią tego typu ustawy nie działają w interesie zwierząt. Ludzie będą się bali wziąć psa ze schroniska, bo na co im kłopot i szykany?
Więc te biedne zwierzęta będą wegetować "w boksach" 1,5m x 2m po kilka psów w jednym, będą jęczeć i wyć, szczekać całymi dniami i biegać w kółko. Będą jeść "sponsorowane" przez firmy produkujące karmy dla psów chrupki, zalane wodą, po których będą pierdzieć tak bestialsko, że trudno to wręcz opisać.
Dlatego ja gotuję dla naszych psów codziennie śrutę wielo-zbożową z dodatkiem sadła, maślanki czy skór wieprzowych albo podrobów - z warzywami według sezonu. I nasze psy nie pierdzą. Ochrona zwierząt to działanie na ich rzecz, a nie przeciw nim. Ustawa o ochronie psów bardzo psom zaszkodzi.
potrzebujemy przemysłu, a nie tylko - skądinąd również potrzebnych - klubów rozrywkowych, w ktorych szczegolnie po totalnym zakazie palenia rzeczywiście jest ekologicznie.
Coś mi się wydaje, że ta następna hucpa ma na celu wmówienie rozumnemu człowiekowi, że tera to będzie po nowemu.
Tylko czemu wciąż jest po staremu? I wciąż rządzą w tym kraju złodzieje, niedołęgi, mafie, i.. no właśnie ! SPEKULANCI BANKOWI?!
liga ochrony przyrody czerwona byla a nie zielona, to dlatego ci psy nie pierdza
gdyby zrezygnowali z ideologicznej nowomowy ("archaiczne technologie", "demokratyczna energetyka") na rzecz wiarygodnosci i precyzji przekazu.
Swoją drogą, z tym "Radkiem" to trochę zabawne. Szósty krzyżyk już na karku, co będzie za 10 lat? "Radeczek", "Radunio"?
"w ktorych szczegolnie po totalnym zakazie palenia rzeczywiście jest ekologicznie."
To nie ma nic wspólnego z ekologią. Jest wygodniej tym, którzy niepalą i niewygodniej tym, którzy by sobie w takim miejscu zapalili, nawet jak nie robią tego na codzień.
przecież identycznie nazywa się agent CIA Radunio Sikorski ze "strefy zdekomunizowanej" (swoją drogą też jak na 50latka to trochę żenujące takie tabliczki przed "dworkiem" sobie ustawiać).
przekaz zielonych byłby już wogóle cacy gdyby go napisał weast, tylko atom i pkb
o.
choćby z tego powodu, że nie pierdzi.
...referendum może podkopywać solidarność europejską, a skoro to robi, to może Polacy są niesolidarni z Europą.
Referendum jest według mnie dobrym pomysłem.
kiedys Mleczko narysowal dinozaury na zebraniu, ktore przeglosowaly wymieranie...
i Mleczką nigdy nie będziesz, niezależnie od tego, czy psy pierdzą na czerwono, czy na zielono.
Kiedyś pisano tu o zakazie pedałowania. No i co z tego?
wygląda na to że moja odpowiedź nie przeszła... spytam inaczej
czy ty się dobrze czujesz?