Ale że jest wrogiem panów prezesów i bogaczy, zaś oni w tej sytuacji dopuścili, żeby drugi raz wygrał wybory i rządził, zamiast skompromitować i obalić go za pomocą Wybiórczej i tefałenu, o "wponerii" (wp+onet+interia) nie wspominając - tego nie jestem w stanie pojąć.
tylko ściągają żywcem z USamanii. I co to ma być, takie rozdawanie owoców miękkich?
Jak niejakie agencje szczurowe - rating? - powiedzą, że ktoś nie ma aaa(tak małe dzieci mówią, gdy chcą kupkę), to zaraz kraje stają się niewypłacalne, choć majątek mają identyczny, jak przed oceną przez ową szczurzą agencję.
Do roboty, do łopat z tymi rozdawcami owocowych nagród. Niech się wykażą czymkolwiek, a nie tylko pierdzeniem w stołek i amputowaniem do nas na siłę co durniejszych wzorców z Zachodu.
Tusk i jego rząd sprawują się bardzo dobrze. Kraj funkcjonuje, choć pogrobowcy awuesowi robią wszystko, by nie funkcjonował.
Jestem pełna uznania dla opanowania i profesjonalności członków obecnego rządu.
Czepiać się słówek i wygłaszać wciąż nowe roszczenia może byle debil.
Prowadzić kraj tak, by mimo okalających go kryzysów jednak wszystko względnie dobrze funkcjonowało, to wielka sztuka.
proponuję przyznać ministrom, którzy dotowali z pieniędzy podatników tytuł "Krytyka polityczna".
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
prztyczka w nos za sprzeciwienie się woli Balcerowicza w sprawie OFE.
tym razem żart ci wyszedł. :))
jw.
komu zatrudniciele RP przyznają swoje maliny?
"Kretynka Katolicka"
katolickim, pismo katolickie to po prostu nic innego, jak smok zionący ogniem.
RADYKAŁ
Fronda nie jest pismem katolickim. Widziałem ich pare i żadne nie przypominało Frondy. Fronda to jest pismo (portal) dla ludzi z różnymi obsesjami (geje, aborcja, islam) i niestety muszę to napisać - pismo dla ludzi niebezpiecznych psychicznie.
żarty!
Pismach katolickich konsrwatystów możesz poczytać też skrajnie lewicowego Agambena, którego niwe znajdziesz opiśmie Mesjasza lewicy, tygodniku Nie.
Fronda może nie jest ideałem (ideałów w ogóle na świecie nie ma), lecz dla rozkminki różnych pasjonujących dziedzin współczesnej wiedzy o historii i kulturZe zrobiła nieprawdopodobnie dużo.
Nie bądźmy zacietrzewieni szanujmy rownież przeciwnika.
Weźmy hellenistyczny obraz "Bitwa Aleksandra". Jego tworcą jest prawdopodobnie Grek Apelles. A kto jest tam najżyczliwiej przedstawioną postacią ? Perski król Dariusz.
To jest własnie obiektywizm ludzi szlachetnych, o którym pięknie pisal Nietzsche.
ale chyba byłbym w stanie znaleźć ci znacznie ciekawsze rzeczy pochodzące od katolickich konserwatystów, a nie pismo wiecznie wściekłego Terlkiowskiego.
Co do Tygodnika NIE moje zdanie jest jeszcze gorsze, niż o Frondzie, więc niepotrzebnie o tym wspominasz (ale racja - Agambena u urbanoidów nie znajdziesz, Adorna, Heideggera, ani nawet Althussera czy nawet Zizka też nie).
Tygodnik Urbanowy jest po prostu straszny; głupi, prostacki, nudny (!), żeby chociaż szokować potrafił, ale jeśli kogoś szokują urbanowe głupotki to chyba nic szokującego w życiu nie widział nawet w internecie.
i nikt z opisanych nie puścił go w skarpetkach. Jak tu się na tego obleśnego gudłaja nie wkurzyć? Niechybnie diabeł macza palce w tym interesie.
Wystarczy porównać ilość zamieszczanych przeprosin/sprostowań w NIE i innych piśmidłach. Urban przeprasza raz na rok (potrafiąc sam uderzyć się w pierś bez wyroku sądu), inni zaś za swoje kłamstwa kajają się praktycznie co numer przymuszeni oczywiście nakazem sądowym.