Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Kongres SLD odbędzie się 28 kwietnia

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Oleksy?!

Czy słupki poparcia na poziomie 4% niczego SLDziarzy nie nauczyły?

autor: Wojownik, data nadania: 2012-01-21 23:22:01, suma postów tego autora: 357

Zapowiadany kongres

może się okazać ostatnim poważniejszym bojem polskiej postkomuny.

autor: Wojownik, data nadania: 2012-01-21 23:29:07, suma postów tego autora: 357

i o to chodziło!

W końcu ktos nowy w polityce! - "Rada Krajowa powołała nowy skład Rady Strategii Programowej. Na jej czele stanął Józef Oleksy."
SLD tak trzymaj!

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2012-01-22 00:33:23, suma postów tego autora: 6205

Eselde

wyprowadzić!

autor: szczupak, data nadania: 2012-01-22 00:45:09, suma postów tego autora: 3747

To jeszcze nie koniec

Jeśli Palikot dalej będzie palił głupa w stylu marihuany, to SLD nie jest na straconej pozycji.

autor: mlm, data nadania: 2012-01-22 10:36:53, suma postów tego autora: 4284

Slupki poparcia i Oleksy

Słupki poparcia to cytowane 4% CBOS. Inne daja SLD 11%.
A co do Oleksego to on ze swoja inteligencja wystrczy np. za caly Ruch Palikota.

autor: Krzysztof Mróź, data nadania: 2012-01-22 10:37:14, suma postów tego autora: 569

Same nowe twarze w SLD!

ja rozumiem zmiany, rozwój, postęp ale bez przesady, już zaczynam się gubić a co ma powiedzieć starszy, mniej podatny i trudniej akceptujący zmiany elektorat?

autor: Crystiano, data nadania: 2012-01-22 11:08:30, suma postów tego autora: 1590

Alez co tam Oleksy

znany z radykalnie lewicowych poglądów?! Jak nowe to na całego! Według Wikipedii nadal żyje Babiuch. Kiedy do polityki wróci ten zasłużony polityk?

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2012-01-22 11:40:40, suma postów tego autora: 6205

Oleksy i lewicowosc.

Siepie i Mlocie , oleksy jest specjalista od spraw eupejskich i rozumie mechanizmy rzadzenia. Poza tym , jest znany z tego, ze potrafi lagodzic napiecia w kierowanych przez niego zepolach . Dal sie bardzo dobrze poznac jako ezef Urzedu ds Integracji Europejskiej. Program SLD z ktorym ta partia szla do wyborow jest dobrym programem socjaldemokratycznych. Rzecz w tym, ze liczacym ok. 260 stro. Mnie samem - a jestem przyzwyczajony do takich spraw - bylo trudno przebic sie przez ten program. A co dopiero Kowalskiej/Kowalskiemu. Dlatego ten zespol musi ten dokument skrocic i w pewnych czesciach uaktualnic, poniewaz sytuacja spoleczna i gospodarcza jest bardzo dynamiczna.
Sierpie i Mlocie, a zreszta jak nie SLD to kto? ABCD powie PiS. Ale poniewaz, jak sie zorientowalem, odrzucasz PiS to jak uznasz , ze SLD nie jest partia lewicowa to kto? Bo chyba nie powiesz , ze Palikot? Zauwaz, ze Miller sie uczy i przeprosil, i to kilkakrtnie, za to , ze swego czasu rzucil pomysl podatku liniowego. Palikot bawi sie w kadzidelka i po akcji z krzyzami jest teraz wiecej krzyży w Sejmie. Niestety.
1) "Krzyż w Sejmie, czyli jak Palikot goni klerykalnego króliczka" http://krzysztofmroz.blog.onet.pl/Krzyz-w-Sejmie-czyli-jak-Palik,2,ID444002832,n
2)"CBA skarży umorzenie Palikota" http://www.rp.pl/artykul/92106,794752-CBA-skarzy-umorzenie-sprawy-Palikota.html

autor: Krzysztof Mróź, data nadania: 2012-01-22 12:03:13, suma postów tego autora: 569

Zadałeś Kszysztofie dobre pytanie

Co jeśli nie SLD?
Ale ja na to pytanie odpowiem natychmiast bez żadnych wątpliwości.
PO!
PiS!
PSL!
A czemu nie? Co mnie obchodzą programy, opasłe czy chude, jeśli partie tych programów nie realizują? A nie realizują ich dlatego, że jak ktoś pisał wszystkie zmieściłyby się na stadionie narodowym. A już ci aktywni gracze zapewne w jednym jego sektorze. Nie ma nacisku z dołu to i góra ma w d... program.
Nie interesuja mnie jakieś niuanse, ale wartości i kierunek jaki każda z tych partii reprezentuje i społeczeństwu proponuje. I nie tyle co ma zapisane w programie ale jaką ma za sobą praktykę, bo każda już rządziła i pokazała co potrafi.
Jeśli potrafisz mi w tej praktyce wskazać (a nie pisac co kto obiecuje i za co przeprasza) jakies istotne różnice (powtarzam w praktyce gdy rządzili), to mozemy na ten temat dalej dyskutować. Ja stawiam tezę wcale nie oryginalną, że każda z nich kontynuowała plan Balcerowicza... obal to!
Z tego też względu jest mi absolutnie obojetne, która z band jest przy korycie, bo nie mam już zamiaru głosować na żadną. Wszystko już zostało wypróbowane i wszystko zawiodło. Pozostaje wypróbowanie absencji wyborczej i w ten sposób doprowadzenie do delegitymizacji tego porządku konstytucyjnego. W nim upatruje najwieksze zło. Bo jeśli w tym porządku jest mozliwe, by zwycięzcy wyborczych gier nie realizowali swoich programów, dzieki którym biorą pensje z naszych podatków, a wyborcy nie mieli na to żadnego wpływu, to sam system jest zły i całkowicie niedemokratyczny. W mojej rodzinie po różnych dyskusjach w ostatnich wyborach nie wzięło udziału 8 osób, które wcześniej głosowały... patrzę wiec na ten trend z pewnym optymizmem. Czy bojkotując system coś zmienię? Nie wiem, ale za to wiem z całą pewnością, że głosując przez 20 lat nic nie zmieniłem i tylko utrwalałem istniejące zło.
Demokracja to rządy ludu a nie jedynie wybieranie ciemiężców. Powiadają, ze w tej tzw. przedstawicielskiej demokracji rządzimy poprzez naszych przedstawicieli. A konkretnie co to znaczy? W jaki sposób ja albo Ty rządzimy poprzez naszych przedstawicieli i na co (prócz ich "wyboru") mamy wpływ? Jeden przykład mi wystarczy ;-)
Konkludując jest mi zupełnie wszystko jedno czy rządzi Tusk czy Miller czy Kaczyński... i wcale nie boje się także w przypadku tego ostatniego łobuza, że przyjdzie do mnie w nocy CBA sprawdzić czy umyłem nogi przed snem.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2012-01-22 12:52:28, suma postów tego autora: 6205

Podstawowa różnica między nami Krzysztofie

polega na tym, że choćby przy okazji tego Oleksego, Ty podnosisz jako argument to, że ktoś jest czy nie jest się w stanie przysłużyć SLD, pociagnąć je w górę, zapewnić mu koryto itd.
Ja nie należę do SLD. Nie należę do żadnej partii politycznej i mnie interesuje jedynie to, co ja będę miał z tego powodu, że Oleksemu będę płacił pensję, a nie co z tego będzie mieć ta czy inna partia jakkolwiek tam się nazwała (prawica czy lewica). Tak samo zresztą interesuje sie tym biznes. Wybrał Tuska w tej chwili, bo ten daje im stabilność i prawo, które zwiększa jego zyski. Jeśli to samo, a raczej jeszcze lepiej będzie w stanie spełniać potrzeby biznesu SLD, to wtedy rządzic będzie SLD i juz biznes i media w jego rękach o to zadbają gdy Tusek przestanie się sprawdzać.
I otóż ja dobrze pamietam gdy ten pan premierował. Nie widzę z tego żadnych korzyści dla mojego kraju, bo wtedy też choć musiałem mu płacic za zajmowanie przez niego stołka premiera, nie miałem na niego najmniejszego nawet wpływu i nie jestem w stanie powiedzieć o tym premierowaniu niczego dobrego... jak i o pozostałych bandytach zresztą. Każdy prywatyzował (czytaj kradł), każdy deregulował, każdy klęczał w kruchcie. Nic dodać nic ująć. Wszyscy niech spadają na drzewo. Dla nich u mnie i mojej rodziny jest juz za późno. Przepraszam nam nie wystarcza. Bo my nie wybaczamy politykom.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2012-01-22 13:19:31, suma postów tego autora: 6205

Aparatczycy

przed kongresem powinni dużo czytać i odświeżać umysł, żeby byli kurwa jak brzytwa!

autor: Wojownik, data nadania: 2012-01-22 13:30:28, suma postów tego autora: 357

Poparłbym Millera

Gdyby w tym "opasłym programie" był jeden punkt - Chcemy władzy po to, by zwrócić ją tym którym się ona należy - społeczeństwu, które zostalo z niej okradzione. Nic wiecej w tym programie byc nie musi... to wystarczy
Problem jednak w tym, że ja im nie ufam. Jeśli Miller idąc z takim programem zdobyłby większość w sejmie i nie oddałby nam władzy (nawet gdyby za to przeprosił ;-) to znów dałbym się zrobić w konia i znów mógłbym mu ino naskoczyć. O nie! nigdy wiecej!
Dlatego wskrzesiłbym stary zwyczaj innych władców niż Miller, który kiedyś nazywałby sie elekcyjnym królem, którzy dla pewności (wiedzieli przecież, że maja do czynienia z ludźmi bez honoru, takimi samymi sk...mi jak oni sami) żądali jakiegoś zakładnika. Np. dostalibyśmy córkę, czy to co tam spłodził Miller, czemu byśmy łeb ucieli gdyby Miller znów zdradził... z zamiarem przeproszenia za zdradę oczywiście ;-)

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2012-01-22 18:23:45, suma postów tego autora: 6205

SLD PO OPERACJI PLASTYCZNEJ

http://www.youtube.com/watch?v=ULeKH7dBVNQ&feature=related

autor: BB, data nadania: 2012-01-22 18:40:40, suma postów tego autora: 4605

na czele rady stanął józef oleksy

.

autor: Bury, data nadania: 2012-01-22 19:59:56, suma postów tego autora: 5751

Znowu idzie nowe?

Jak dla mnie zmiany w SLD są zbyt dynamiczne, tak duzo nowych twarzy, cięzko przywyknąć, jeszcze nie oswoiłem się z Millerem a już jest Józef Kurwa Ostry Jak Brzytwa Oleksy.

autor: red spider 666, data nadania: 2012-01-22 21:46:25, suma postów tego autora: 1549

Czy wy macie obsesję z tymi nowymi twarzami?

Nowe twarze już były w postaci Napieralskiego a wcześniej Olejniczaka. Jak się spisały wszyscy wiemy. A w innych partiach też same "nowe twarze" - Kaczyński, Tusk, Pawlak.

autor: west, data nadania: 2012-01-22 21:56:41, suma postów tego autora: 6717

Koledzy Leszka Millera

Kto będzie przewodniczącym?
Kto będzie rzecznikiem partii?
A kto ze stolca genseka
wszystkim będzie zarządzać?

Leszka Millera
Koledzy Leszka Milera
Leszka Millera
Koledzy Leszka Milera

everybody
Leszka Millera
Koledzy Leszka Milera
Leszka Millera
Koledzy Leszka Milera

autor: red spider 666, data nadania: 2012-01-22 22:10:05, suma postów tego autora: 1549

red spider 666, jakoś mało odkrywczo się wyprodukowałeś

czy chciałeś coś przez to powiedzieć? a może coś wyrazić? czy może zaprotestować? - któż może to wyprowadzić z takiej głębi intelektualnej twojego dziełka...?

autor: nana, data nadania: 2012-01-28 12:44:55, suma postów tego autora: 4653

Nano

"czy chciałeś coś przez to powiedzieć? a może coś wyrazić? czy może zaprotestować? - któż może to wyprowadzić z takiej głębi intelektualnej twojego dziełka...? "

Nic. Zajebiście mnie to bawi.

autor: red spider 666, data nadania: 2012-01-28 18:07:52, suma postów tego autora: 1549

czyli wszystko w porządku, skoro większych zmartwień nie masz, red spider666

:)

autor: nana, data nadania: 2012-01-29 13:45:27, suma postów tego autora: 4653

Red ..................

Masz rację ale nie do końca ...... bo koledzy L.Millera mogą być jedynie ..... np. kolegami partyjnymi.

Członkowie SLD wszak to koledzy partyjni :).....

Od członków SLD zależy czy będą to łasi na tzw. frukta ...... czy
Ci dla których pro publico bono jest naczelne ......

jacekx marksista

autor: jacekx, data nadania: 2012-01-30 20:17:25, suma postów tego autora: 3088

Dodaj komentarz