tradycyjnie skończy te sprawę rozerwaniem ostatniej koszuli na oczach kamer. W tle palić się będzie kadzidełko w kształcie wibratora.
Czym się to skończy? Może jednak poparciem przeciwników ACTA? Ich walka nabrałaby wówczas społecznego sensu.
Spowoduje to praktyczną likwidację kredytów hipotecznych. Nie będzie kredytów z pustego inflacyjnego pieniądza, to powrócą stare dobre czasy kiedy w moim mieście 60m2 kosztowało 60 tysięcy. Były to lata 2002-2003, czyli przed tą kredytową sraczką.
Chciałem się podzielić pewną informacją. Rozmawiałem dziś z moim znajomym. Brakuje mu rok do emerytury. Artysta, grafik. W tej chwili doczekuje do emerytury na bardzo skromnym etacie (w granicach minimalnej, bo w tym kraju nie ma juz dla ludzi w jego wieku pracy) w pewnym muzeum.
2 lata temu wyjechał do Londynu jego syn z żoną. Niedawno sie tam rozmnożyli. A znajomy ma plany. Dzień po przejściu na emeryturę i załatwieniu wszystkich formalności przeprowadzają się do syna do Anglii. Praktycznie siedzi na walizkach i czeka, by móc opuścić ten niegościnny kraj.
I tak sobie myślę. Ciekawe jak często mogą ludzie podejmowac takie decyzje, bo nie chcą już dłużej życ w tym wyrodnym państwie? Całkowcie go rozumiem i pomyślałem sobie, że ja... wybiorę Grecję.
Ktoś powie, że emeryta mniej to budżetowi lzej. Nic podobnego. Po piwerwsze on nie ma zamiaru rezygnować z wypracowanej przez siebie emerytury. Po drugie pieniadze te (nie ważne jak duże) bedzie wydawał w Anglii a nie w Polsce i sponsorował tamtejsza gosdpodarke. Polska straci konsumenta, Anglia go zyska. Po trzecie, żyjąc w Anglii w kraju cywilizowanym ma szanse żyć kilka lat dłużej... i kilka lat dłuzej "obciążać" polski budżet. I wreszcie po czwarte, on wszystko spienięża i wszystko zabiera ze sobą do nowej byc może bardziej przyjaznej ojczyzny... nie zostawi tu nawet ostatniej koszuli.
Gdy pisałem tu o exodusie Polaków myślałem, że wybiegam w przyszłość... a to naprawdę się dzieje. Oczywiście większości emerytów nie stać na ucieczkę z polskiego więzienia ale takie sytuacje, gdy dzieciom juz udało się uciec, ustawić i zyć normalnie, a potem ściągają rodzinę, moga byc dużo częstsze. Ciekawy jestem jak częste?
Polacy uciekają z Polski i nogami pokazują co myślą o tej wyrodnej macosze. Ale czy to coś nowego. W IIRP było tak samo.
popieram w tym wypadku RP.
robimy demonstracje o odwolenie tuska.kto bylby za.
Chyba warto, żeby Janusz Palikot zaczął uczciwie płacić wszystkie należne państwu polskiemu podatki - z czegoś trzeba będzie, jak projekty RP przejdą, pomoc dla osób w gorszej sytuacji opłacać.