Ostatnio chciałem kupić naklejki do korespondencji seryjnej oraz specjalne okrągłe, samoprzylepne naklejki na płyty CD. W mieście stołecznym Warszawa obie te rzeczy były dostępne tylko w jednym sklepie nomen omen należącym do globalnej korporacji i były nie Polskiego pochodnie.
Właściwie nic z prostych biurowo – papierniczych produktów nie było w tym sklepie Polskiego pochodzenia a więc skoro nie wytwarzamy nawet prostych papierniczych wytworów to gdzie mają być te nowe miejsca pracy ?
Podobnie jest z papierem ściernym. Dostaniesz każdą gramaturę pod warunkiem, że jest made In China.
Na koniec warto zadać pytanie : jak Gazeta sekundowała z gorliwością lepszej sprawy wszelkim deregulacjom związanym z coraz szerszym otwarciem Polskiego rynku na wszystko co obce ?
Czy nie ta która z takim oddaniem zwalcza każdy przejaw rasizmu, faszyzmu i homofobi ?
zamierza zatrudnić 4 tysiące nowych pracowników.
http://wyborcza.biz/biznes/1,100969,11096614,Wlasciciel_Biedronki_zatrudni_4_tys__nowych_pracownikow.html
pierwsze pytanie to albo Łżepospolita albo Najwyższy Szajs. Drugie: pewnie Nigdy Więcej Nie Patrz Na Mnie. Suma a i b to Koszerna.
Myślisz pewnie że nam chińczycy za darmo ten papier ścierny wysyłają?
No wprost mnie powala, jak widzę (komentarze) co ma lewica do powiedzenia w swoim sztandarowym temacie.
Tak bardzo mi się stęskniło za... Mianowicie:
W Polsce istnieje jedna jedyna siła polityczna będąca w stanie realnie zagrozić reżimowi Tuskaraka i zlikwidować bezrobocie. Nazywa się PiS.
PiS rządził i nie zlikwidował bezrobocia, komuniści rządzili i zlikwidowali bezrobocie. Polityków powinniśmy oceniać po skutkach ich rządów, prawda?