kacapski poprzednik. Na kolanach z gębą w guliku.
O to ostatnie słowo zapytajcie Hyjdlę.
A miało być tak pięknie, obalić komunistyczny totalitaryzm i zapanuje kapitalistyczny raj, nikt tylko nie zwrócił uwagi na to, że jak sama nazwa wskazuje będzie to raj dla kapitalistów a piekło dla zwykłych ludzi.
jak zwykle buja w oparach prawicowego czadu.
Co do III RP to jak zwykle w czołówce państw antysocjalnych,straszny zaścianek neoliberalizmu.
ot powtórka z II RP i olbrzymiej nędzy, awans społeczny PRL zniweczony przez 20 lat III RP
Jesteś sędzią sądu rejonowego czy okręgowego, nie wiem - może wojewódzkiego, zatem osobą dość mocno uprzywilejowaną w tym systemie, stosunkowo wysoko postawioną przez burżuazyjne państwo w jego tzw. hierarchii społecznej (moim zdaniem zupełnie niesłusznie, ale mniejsza z tym). Nie wstyd ci więc mieć poglądy rodem z jakiegoś gówniarskiego onetu? Związek Socjalistycznych Republik Europejskich - toż to opinia kilkunastoletniego półgłówka albo zwolennika Korwina (bądź innego Ziemkiewicza). Co zresztą na jedno wychodzi. Chyba że burżuazyjne państwo stać tylko na "elitę" o takich poglądach.
Wylazł z jednego kołchozu, tylko po to by zapisać się do drugiego.
Tylko ten drugi zniewoli go do tchnienia ostatecznego.
Burdel zwany zwyczajowo UE jest w fazie zaawansowanego rozkładu i nie trzeba należeć do żadnej elity, by ten oczywisty fakt zauważyć.
PS. wojewódzki może być wyłącznie administracyjny, przed którym onegdaj często występowałem jako pełnomocnik Ministra Infrastruktury. Od 6 lat jestem wierny rejonowemu :)
Bez Unii byłoby jeszcze gorzej - nie byłoby dokąd zwiać a w razie czego gdzie zaskarżyć różnych "decyzji" czy wyroków naszych rodzimych, znanych z poczucia sprawiedliwości uzurpatorów. Tak mi się jakoś zdaje, że polskim prawicowym przeciwnikom UE chodzi właśnie o ograniczenie tych możliwości.
jak ukrasc jeszcze wiecej:
http://biznes.interia.pl/firma/news/jak-legalnie-nie-placic-podatku-w-polsce,1757644,0,0,1,1
Teraz juz bez wstydu mozna publikowac takie slowa:
"Podsumowując optymalizacja podatkowa jest pewnego rodzaju narzędziem umożliwiającym przedsiębiorcom generować jak najwięcej zysków i niwelować wydatki o charakterze publicznoprawnym. Możliwe jest to jednak wyłącznie poprzez wyjście poza terytorium Polski i skorzystanie z przyjaźniejszych systemów podatkowych istniejących w innych państwach. W Europie najlepszym i najtańszym miejscem na dokonywanie takich operacji jest Republika Cypru. Dzięki tamtejszym rozwiązaniom prawno - podatkowym i zapisom w polsko-cypryjskiej umowie o unikaniu podwójnego opodatkowania możliwe jest zaoszczędzenie nawet do kilkudziesięciu procent dotychczasowych kwot uiszczanego podatku."
brak slow na komentarz
ja odnosze inne wrazenie.unia wlasnie sie konsoliduje.zaczyna sie polityka odcinania krajow "zbednych"."zbedne"zdaja sobie z tego sprawe i probuja sie przeciwstawic ale teamowi niemiecko-francuskiemu szczegolnie kiedy szkocja oklaczy sie po referendum od angoli juz na kontynecie w ramach ue raczej malo kto bedzie sie mogl przeciwstawic.a interesy z rosja kwitna :)
bo ja akurat jestem zwolenniczką Unii i NIGDY nie gardziłam KACAPAMI...
Ty sie weź w garść, synek, niy posiłkuj się uprzedzeniami i korwinimi horyzontami... Przeca stać Cię na wiyncyj...
.
Moja umierająca Ciocia ma 1025,- zł polskich emerytury... po mężu pracującym onegdaj w chorzowskich Azotach, bo z KRUu miałaby pewnie "aż" 700,-...
Pampersy, podkładki, wkłady, maści przeciwodleżynowe, kilka podstawowych leków... na tyle ten tałzen styknie. A gdzie płaca opiekunki, którą kuzynka zatrudnia na 3-4 godz. dziennie (500,- zł.), gdzie soki, odżywki, lepsze jedzenie? Ja pracuję tam jako wolontariuszka, więc mnie, tej polskiej KACAPKI, nie rachuj... Robię to w tygodniu, dorabiam na kompie... na polskiej wsi mają internet... dzięki półTuskom odpłatnie...
Aaaaaaaaaaaaaaa... 3 razy w tygodniu zjawia się u Cioci "unijna" pielęgniarka (opłacana z tych "sowieckich" funduszy). Ta pielęgniarka, co obserwuję ze zrozumieniem, ma w rzyci tę kasiorę, bo sądziła, że Ciocia "padnie" w listopadzie... A tak bierze kasiorę z Unii, zamiast dobić Ciocię łopatą, jak robią to półTuski...
.
gulik (język polski)[edytuj]wymowa:
znaczenia:
rzeczownik, rodzaj męski
(1.1) reg. śl. regionalizm śląski[1] studzienka ściekowa, wlot kanału, szamba
odmiana:
przykłady:
(1.1)
składnia:
kolokacje:
synonimy:
antonimy:
wyrazy pokrewne:
rzecz. rzeczownik guliksztoper, guliktraler
związki frazeologiczne:
etymologia:
niem. niemiecki Gully[1]
Pozdrawiam.
jacekx marksista
Ps. SN jaśnie Pan Sędzia ma słabość do Śląska a może do ...... Hyjdli ...... no cóż taka fanaberia Pańska :)
pochwali ile dostaje co miesiąc z naszych pieniędzy za pierdzenie w stołek i rozpatrywanie tych kilu spraw w miesiącu (Nie wiem jak tam z sędziami ale polscy prokuratorzy prowadzą najmniej spraw w roku w całej europie. Znając solidarność tej prawniczej kliki dam sobie co nieco obciąć, że i "nasi" sędziowie nie lubią się przepracowywać.). A potem niech przestanie pier***lić o sprawach o których nie ma pojęcia.
Uważaj Hyjda, żeby to gówniane państewko nie spróbowało ściągnąć od tego wolontariatu jakiegoś podatku. Od ciebie albo od cioci. Albo (dlaczego właściwie nie?) od was obu.