"przewodniczący Ruchu Palikota Janusz Palikot".
Masturbacja i ekshibicjonizm w czystej postaci - sam siebie rucha, na dodatek publicznie.
Emeryci! Jak się poprawi zdrowotność w Polsce, to będziecie do sety tyrać. Ku chwale ojczyzny i Paligłupów!!!
.
racje ma SLD, PiS, OPZZ i Solidarność. To ja ma zdecydować do kiedy chcę pracować a nie te małpy, te szumowiny w sejmie! A Palikot nie sp..a!
Mam nadzieję, że ta sprawa, w której juz zebrano więcej podpisów pod wnioskiem o referendum, niż wymaga ustawa, jeśli nie doprowadzi mimo to do referendum to tym, którzy jeszcze wierzą, że w tym burdlu istnieje demokracja w końcu otworzy oczy. Ile można je zamykać na to, że demokracja jest tu całkowitą fikcją?... i wspólnie zakwestionujemy ten system, czy to przez absencje wyborczą czy tez w jakiś czynny sposób.
Jeśli tego referendum nie bedzie, nikt juz tu wiecej nie będzie mógł twierdzić, że obywatel ma tu na cokolwiek wpływ. To będzie koniec mistyfikacji.
Różne w tej sprawie są sierpie opinie. Tusk na przykład twierdzi, że takie rzeczy nie podlegają referendum.
Jesli źródłem władzy jest naród to nikt nie może mu zabronić w żadnej sprawie zadecydować samodzielnie. Jesli zabrania to oznacza, że w Polsce jest dyktatura. Ja to wiem, ale czas by inni przejrzeli na oczy.
Ino teraz patrzeć jak się zjednoczą z $ld.
TFU!
że marzenia o odbudowie lewicy we współpracy z Palikotem diabli biorą. Z tym typem nie ma co zaczynać.
różni się tym od programu s.s. Balcerowicza , że Palikot chce puścić ludzi z torbami humanitarnie. Uchwalając prawo ostatniej koszuli.
bo są przecież bezrobotni, nie brakuje rąk. Chodzi o to, żeby krócej wypłacać emerytury.
I ma to oczyweiście uzasadnienie - ludzie żyją coraz dłużej i dawne kalkulacje wzięły w łeb. Gdyby nie indywidualne konta, nie byłoby więkzego problemu
ze tusk mija sie z prawda jak on chce z nim rozmawiac o czymkolwiek ??
Przecież żartowałem. Władza (k.rwy) zawsze próbuje przymuszać ludzi do zaiwaniania na nią. Czasami przyjmuje to postać zalegalizowaną, tzw. obowiązku pracy. Uliczne łapanki za Hansa Franka (jednego z poprzedników na stanowisku Tuska) nie miały na celu walki z "polskością" ani z ruchem oporu - tak mogą sądzić tylko debile. Ich celem było po prostu wyłapanie niepracujących i poprzez zsyłkę do Reichu umożliwienie im wypełnienia tzw. obowiązku pracy. No, kapitalizm ma oczywiście znacznie lepsze metody przymuszania ludzi do pracy na swoją rzecz. Jedną z nich są... podatki. Kapitalistyczne państewko każe składać sobie rozmaite daniny, żeby zaś je mu złożyć trzeba podjąć pracę. Nie mam wątpliwości, że za jakiś czas, gdy większość wziętych na kredyt nieruchomości zostanie już spłacona bankom, do akcji wkroczy państewko obciążając mieszkających we własnych lokalach jakimś tam odpowiednim podatkiem (katastralnym). Czyż to nie jest przymus pracy?
Palikot ma rację. Jeśli poprawi się warunki pracy i służbę zdrowia, to można pracować nawet do 107 roku życia. Wprowadzi się do wyposażenia pracowniczego kule ortopedyczne, aparaty słuchowe, pojazdy niskopodłogowe, okulary, szkła powiększające itp a do tego zatrudni fachową opiekę medyczną jako asystentów do wykonywania pracy przez staruszków i będzie OK. A w biurach zatrudni się dodatkowych kontrolerów do prawidłowego rozwiązywania pasjansa przez 65 plus...