Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Działacz społeczny kontra Roche

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Panie Senatorze Romaszewski!

Ludzi za poglady wyrzucaja z pracy! Kapitalisci zwieraja szyki! A ty milczysz, na kon nie siadasz, piora nie ostrzysz! Panie Senatorze Romaszewski, socjalny larum graja! Gdzierześ ty??!

autor: Czarek, data nadania: 2012-03-06 19:24:59, suma postów tego autora: 306

nie senator

W 2011 Sejm wybrał Zbigniewa Romaszewskiego na członka Trybunału Stanu.

autor: Roger, data nadania: 2012-03-06 23:24:06, suma postów tego autora: 514

Pustka

A gdzie małżeństwo Gwiazdów rozdzierający szaty? Gdzież ich odwaga z czasów totalitarnego PRL?

autor: mlm, data nadania: 2012-03-07 10:16:35, suma postów tego autora: 4284

Zapytajmy raczej:

gdzie twoja odwaga, emelemku? Jesteś młodym bojowym komunistą, broń pod własnym nazwiskiem skrzywdzonego przez kapitalizm, organizuj robotników do rewolucji, twórz partię komunistyczną. Nie wstyd ci wyręczać się 80-latkami? Gdybyś zresztą miał cokolwiek wiedzy, wiedziałbyś, że Gwiazdowie po 1989 r. wiele razy upominali się o ofiary kapitalizmu, ale to akurat nie ma znaczenia, pokaż nam co potrafisz ty.

autor: Durango 95, data nadania: 2012-03-07 13:43:42, suma postów tego autora: 3848

To smieszne...

ale tytul senatora jest w Polsce dozywotmi.

Jesli zas chodzi o osiemdziesieciolatkow, to maja dosc wigoru by wystepowac w Radio Maryja i strzelac na strzelnicy w lunaparku. Dlatego nie bez racji, jest zaproszenie ich do - przynajmniej - firmowania nazwiskiem spraw rzeczywistych, jak smierc Jolanty Brzeskiej, czy wyrzucanie z pracy za przekonania.

autor: Czarek, data nadania: 2012-03-08 11:12:33, suma postów tego autora: 306

To zaproś

osobiście, zamiast tu stękać anonimowo. Bo ja kilka razy zapraszałem - np. gdy działaczowi związkowemu Marianowi Zagórnemu groziło kilkuletnie więzienie za ochronę rolników przed przemycanym zbożem - i wówczas bez problemu dzisiejsi 80-latkowie pomogli w akcji. Wcześniej, jako 70-latkowie, wspierali np. strajk okupacyjny w Ożarowie. Takich przykładów mogę jeszcze trochę podać. A ty co zrobiłeś poza stękaniem w internecie?

autor: Durango 95, data nadania: 2012-03-08 16:37:38, suma postów tego autora: 3848

>Durango 95

Tak sie sklada, ze mialem okazje rozmawiac osobiscie z p. Romaszewskim, i to co uslyszalem, na zawsze wyleczylo mnie z szacunku dla tzw. demokratycznej opozycji.

Dlatego dzis apeluje w sieci.

autor: Czarek, data nadania: 2012-03-08 19:55:52, suma postów tego autora: 306

Romaszewski

o sytuacji lokatorów był informowany, ale był to dla niego zbyt mało medialny temat. Do Gwiazdów mam duży szacunek, ale ostatnio wszędzie wietrzą spiski i nimi tłumaczą to, że cwaniacy pokroju Wałęsy wykolegowali ich z polityki.

autor: Cisza_, data nadania: 2012-03-09 07:55:05, suma postów tego autora: 2083

Tempus fugit...

No ale Oscar Niemeyer projektuje w wieku 104 lat. Daj Boże zdrowie i p. Gwiazdom.

autor: szczupak, data nadania: 2012-03-09 22:30:16, suma postów tego autora: 3747

"zbyt mało medialny"...

...jezeli uzyl takich slow, to jestem przerazony! W rozmowie ze mna przynajmniej stosowal argumenty zasadniczo racjonalne (przyjmujac pewne zalozenia, ktorych ja nie akceptuje).

autor: Czarek, data nadania: 2012-03-10 11:12:35, suma postów tego autora: 306

Ciekawe,

dlaczego w takim razie Romaszewski ponad dekadę temu ochoczo zajmował się jeszcze mniej medialnym tematem, jakim była pomoc lokatorom sprzedanych mieszkań zakładowych, w dodatku leżących z dala od jego okręgu wyborczego.

autor: Durango 95, data nadania: 2012-03-10 17:07:06, suma postów tego autora: 3848

Dodaj komentarz