Ludzi za poglady wyrzucaja z pracy! Kapitalisci zwieraja szyki! A ty milczysz, na kon nie siadasz, piora nie ostrzysz! Panie Senatorze Romaszewski, socjalny larum graja! Gdzierześ ty??!
W 2011 Sejm wybrał Zbigniewa Romaszewskiego na członka Trybunału Stanu.
A gdzie małżeństwo Gwiazdów rozdzierający szaty? Gdzież ich odwaga z czasów totalitarnego PRL?
gdzie twoja odwaga, emelemku? Jesteś młodym bojowym komunistą, broń pod własnym nazwiskiem skrzywdzonego przez kapitalizm, organizuj robotników do rewolucji, twórz partię komunistyczną. Nie wstyd ci wyręczać się 80-latkami? Gdybyś zresztą miał cokolwiek wiedzy, wiedziałbyś, że Gwiazdowie po 1989 r. wiele razy upominali się o ofiary kapitalizmu, ale to akurat nie ma znaczenia, pokaż nam co potrafisz ty.
ale tytul senatora jest w Polsce dozywotmi.
Jesli zas chodzi o osiemdziesieciolatkow, to maja dosc wigoru by wystepowac w Radio Maryja i strzelac na strzelnicy w lunaparku. Dlatego nie bez racji, jest zaproszenie ich do - przynajmniej - firmowania nazwiskiem spraw rzeczywistych, jak smierc Jolanty Brzeskiej, czy wyrzucanie z pracy za przekonania.
osobiście, zamiast tu stękać anonimowo. Bo ja kilka razy zapraszałem - np. gdy działaczowi związkowemu Marianowi Zagórnemu groziło kilkuletnie więzienie za ochronę rolników przed przemycanym zbożem - i wówczas bez problemu dzisiejsi 80-latkowie pomogli w akcji. Wcześniej, jako 70-latkowie, wspierali np. strajk okupacyjny w Ożarowie. Takich przykładów mogę jeszcze trochę podać. A ty co zrobiłeś poza stękaniem w internecie?
Tak sie sklada, ze mialem okazje rozmawiac osobiscie z p. Romaszewskim, i to co uslyszalem, na zawsze wyleczylo mnie z szacunku dla tzw. demokratycznej opozycji.
Dlatego dzis apeluje w sieci.
o sytuacji lokatorów był informowany, ale był to dla niego zbyt mało medialny temat. Do Gwiazdów mam duży szacunek, ale ostatnio wszędzie wietrzą spiski i nimi tłumaczą to, że cwaniacy pokroju Wałęsy wykolegowali ich z polityki.
No ale Oscar Niemeyer projektuje w wieku 104 lat. Daj Boże zdrowie i p. Gwiazdom.
...jezeli uzyl takich slow, to jestem przerazony! W rozmowie ze mna przynajmniej stosowal argumenty zasadniczo racjonalne (przyjmujac pewne zalozenia, ktorych ja nie akceptuje).
dlaczego w takim razie Romaszewski ponad dekadę temu ochoczo zajmował się jeszcze mniej medialnym tematem, jakim była pomoc lokatorom sprzedanych mieszkań zakładowych, w dodatku leżących z dala od jego okręgu wyborczego.