Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Marek Szenborn, Ariel Kowalczyk: Żołnierze przeklęci

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Bohaterzy?

Jestem świeżo po lekturze wspomnień mojego krewnego z czasów walk partyzanckich na Lubelszczyźnie. Wspomina o m.in. o napaści NSZ na leśną szkołę wojskową AL. Dzielni "Żołnierze Wyklęci" zamordowali wszystkich wraz z przypadkowymi chłopakami z okolicznych wiosek, którzy akurat przyszli popatrzeć "na wojsko". Odrąbowali im głowy...

autor: V.C., data nadania: 2012-03-14 19:00:37, suma postów tego autora: 1136

lewicowa partyzantka

@V.C to nie wiesz, że "żołnierze wyklęci" to była lewicowa partyzantka, walczącą zbrojnie przeciw kapitalistom? Spytaj lewicowo-prawicowych patriotów.

autor: mlm, data nadania: 2012-03-14 20:29:02, suma postów tego autora: 4284

Milicjanci, urzędnicy, nauczyciele, chłopi, robotnicy...

masowo mordowani przez faszystowskie hordy z NSZ - to oni są prawdziwymi żołnierzami wyklętymi.
Cześć Ich pamięci.

autor: dnk, data nadania: 2012-03-14 22:37:49, suma postów tego autora: 329

Nawet "Nowy Obłudnik" ma nieraz rację

Jeżeli nacjonalistyczni lewicowi antykomuniści wrzucają do jednego wora: Piłsudczyków, AK, NSZ, PPS-WRN, $olidarność, PiS, "Obywatela". To mają tu akurat rację. "Zapominają" jednak podać jak się ten wór nazywa. A nazwa tego wora to:"Pachołki Kapitału".

autor: Filozofka87, data nadania: 2012-03-15 06:17:41, suma postów tego autora: 183

Jak Pan Bóg chce kogoś ukarać

To mu rozum odbiera.

Jak czytam komentarze towarzyszy, to jestem świecie przekonany, że ta przypowieść powstała z myślą o Was!

TFU!

autor: dzeus, data nadania: 2012-03-15 11:24:25, suma postów tego autora: 1046

Żołnierze wyklęci?

Banda reakcjonistów na usługach polskich i obcych wyzyskiwaczy.

autor: Bartek, data nadania: 2012-03-15 12:44:09, suma postów tego autora: 2550

Tęp bandytów z N.S.Z !

Dzeus - ja tam myślę, że bóg jeśli miałby istnieć, to byłby komunistą.
Ale nie istnieje. A w bajeczki o nim wierzą tylko ludzie, których pani natura pokarała i odebrała im rozum.

autor: dnk, data nadania: 2012-03-15 22:49:40, suma postów tego autora: 329

Antykomuniści = faszystowskie szumowiny!

Bez znaczenia czy "lewicowy" czy prawicowy i tak każdy antykomunizm jest jedynie popłuczyną propagandy faszystowskiej.

autor: Filozofka87, data nadania: 2012-03-16 18:09:04, suma postów tego autora: 183

Dodaj komentarz