Jestem świeżo po lekturze wspomnień mojego krewnego z czasów walk partyzanckich na Lubelszczyźnie. Wspomina o m.in. o napaści NSZ na leśną szkołę wojskową AL. Dzielni "Żołnierze Wyklęci" zamordowali wszystkich wraz z przypadkowymi chłopakami z okolicznych wiosek, którzy akurat przyszli popatrzeć "na wojsko". Odrąbowali im głowy...
@V.C to nie wiesz, że "żołnierze wyklęci" to była lewicowa partyzantka, walczącą zbrojnie przeciw kapitalistom? Spytaj lewicowo-prawicowych patriotów.
masowo mordowani przez faszystowskie hordy z NSZ - to oni są prawdziwymi żołnierzami wyklętymi.
Cześć Ich pamięci.
Jeżeli nacjonalistyczni lewicowi antykomuniści wrzucają do jednego wora: Piłsudczyków, AK, NSZ, PPS-WRN, $olidarność, PiS, "Obywatela". To mają tu akurat rację. "Zapominają" jednak podać jak się ten wór nazywa. A nazwa tego wora to:"Pachołki Kapitału".
To mu rozum odbiera.
Jak czytam komentarze towarzyszy, to jestem świecie przekonany, że ta przypowieść powstała z myślą o Was!
TFU!
Banda reakcjonistów na usługach polskich i obcych wyzyskiwaczy.
Dzeus - ja tam myślę, że bóg jeśli miałby istnieć, to byłby komunistą.
Ale nie istnieje. A w bajeczki o nim wierzą tylko ludzie, których pani natura pokarała i odebrała im rozum.
Bez znaczenia czy "lewicowy" czy prawicowy i tak każdy antykomunizm jest jedynie popłuczyną propagandy faszystowskiej.