Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Warszawa: Protest pracowników sądów

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

W moim sądzie została dziś garstka ludzi, 80% poszło protestować

I słusznie, bo rząd wnusia wermachtowca pogrywa sobie z obywatelami w kulki. Cieć Graś ma ze stróżowania u bauera więcej pieniędzy, niż przeciętny sekretarz sądowy ...

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2012-03-17 00:53:23, suma postów tego autora: 6199

.

Wszelkiej maści wykonywacze poleceń (powiedzmy od owych pracowników sądu do czegoś takiego jak celnik na "granicy") są ostatnią grupą zawodową, która zasługuje na poparcie lewicy. O taki gatunek niech się martwi np. Korwin, głosił on kiedyś, że urzędnik powinien zarabiać bardzo dużo i być nietykalny. Mentalnie to w gruncie rzeczy jego elektorat.

autor: Bury, data nadania: 2012-03-17 12:55:10, suma postów tego autora: 5751

"ma ze stróżowania więcej pieniędzy"

Lewicy chodzi o coś innego niż wysokość poborów.

autor: Bury, data nadania: 2012-03-17 13:01:32, suma postów tego autora: 5751

O kogo chodzi?

Skandaliczny poziom orzekania nie upoważnia do protestu przeciwko zmianom w sądownictwie. Moim zdaniem, wieloletniego praktyka, pensje sędziów są o wiele za wysokie. Są elementem wzmacniającym ich arogancję. Być może pracownicy administracyjni w sądach, jak wszędzie, zarabiają mało. W sądzie pracy, w którym ubiegłą kadencję "ławniczyłem", protokołowali pracownicy agencji zatrudnienia.

autor: Z.K. z OZB, data nadania: 2012-03-17 13:02:14, suma postów tego autora: 356

Z.K. z OZB, może mnie zaraz Sumienie poprawi, ale z tego co czytałem

to pensje sędziów kształtują się w granicach 6-12 tys. zł. No jednak nie są to kwoty horrendalne biorąc pod uwagę wymagane kwalifikacje, staż, wykształcenie itp. Być może jest problem z pensjami pracowników administracyjnych.

autor: west, data nadania: 2012-03-17 18:07:12, suma postów tego autora: 6717

Dodaj komentarz