Gdyby Rosja jej nie miała albo gdyby Putin pozwolił korporacjom po nich hulać, to nie byłoby tych fałszerstw.
Przecież kapitalista Putin pozwala hulać korporacjom jak mało kto.
na szczęście z pomocą cerkwi i oligarchów obroni się przed ekstremistami.
Władza sobie, społeczeństwo sobie. Typowe dla krajów o nikłych tradycjach demokratycznych. Cóż, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Rusofobia czyni cuda. Polscy 'lewicowi' antykomunistyczni, patriotyczni, antyautorytarni superwolnościowscy w sojuszu z rosyjskimi stalinowcami przeciw Putinowi. Bezcenne.
...ergo astrachańscy malkontenci nie mogą być Rosjanami. A zawsze czujny mlm z pewnością posiada uprzywilejowany dostęp do danych o ich prawdziwej narodowości. Chyba że mlm posługuje się pojęciami, których sensu nie rozumie.
Sprawa nagłośniona została przez kandydata na prezydenta, lidera "Sprawiedliwej Rosji" Siergieja Mironowa już w dniu wyborów:
http://www.youtube.com/watch?v=Ma6fcjTzCsE
Mironow wrócił do tematu gratulując Putinowi zwycięstwa i prosząc o interwencję w bulwersującej sprawie.
I co? - i nic.
Zarówno resort spraw wewnętrznych, jak i miejscowe władze nie przyznały się do ewidentnych nadużyć.
Wybory w Astrachaniu nie unieważniono i nie zarządzono ponownego głosowania.
Stąd głodówka.
no bo przecież jak głoduje, to nie chodzi do pracy. Zachód jak wiadomo chętnie wspiera strajkujących (u nas im się opłaciło rozdawać ludziom styropian), więc i może głodujących też wspiera?
Na jakiej podstawie Polacy uważają, że wiedzą w jaki sposób Putin powinien prowadzić politykę wewnętrzną, bo sam Putin tego nie wie?
Z naszych mediów dowiadujemy się np. że na Białorusi opozycję się prześladuje. Ale już w takich USA ZAKŁÓCAJĄCYCH PORZĄDEK PUBLICZNY SIĘ ARESZTUJE. Wynikać z tego może, że na Białorusi do więzienia idzie się za karę, a w USA do więzienia idzie się w nagrodę, jeżeli podobne działanie władz i protestujących ocenia się skrajnie różnie.
U nas głodowały pielęgniarki. Czy Putin udzielał im wsparcia i pouczał nasz rząd, co powinien zrobić?
"Antytotalitarni lewicowcy", "wolnościowi socjaliści", "patriotyczni staliniści" - nazwy i pseudopodziały nie są w istocie aż tak ważne. Najważniejsze jest by ciągnąć się zawsze w ogonie zachodniego imperializmu!
Sprawiedliwa Rosja to nie są stalinowcy, cymbale.
Co wpis to wtopa.
Tia komuś się Sprawiedliwa Rosja z Trudowaja Rassija pokickała.
burzy się na wszelką lustrację ale za każdym razem pada pytanie: "skad on ma na życie?" zwłaszcza taki co prowadzi protest głodowy;) Myśle że potencjalna kariera w US albo w nadzorze finansowym marnuje się w komentarzach lewica.pl
wykluczyć tego nie wykluczam, ale nie wiem, co marnujesz i gdzie. No i w związku z tym nie wiem, czy jesteś też najlepszy.
Z płasko uklepanym mózgiem ciężko myśleć, więc masz trudności. Nie mój to problem. Na każdą sprawę można spojrzeć pod wieloma kątami. Natomiast ty ze swoim sztywnym karkiem widzisz tylko jedno. To i tak szczęście, że nie kojarzy ci się wszystko z tym tam.
Co ma sprzeciw przeciw lustracji z pytaniem, z czego żyje w Rosji protestujący-głodujący? Czy to jakaś tajemnica, czy co? Czy jak ktoś jeść przestaje - dobrowolnie - to już się robi z niego święta krowa? nietykalny jakiś?
U nas niszczą ludzi tzw. lustracją, ponieważ nie jest możliwe tego uczciwie kontrolować.
A tak przy okazji, to jak tam wygląda twój życiorys, Warzecha?
teksty typu "masz płaski mózg" to były ciętymi ripostami w szkole podstawowej, w ogólniaku trąciły myszką, gdy wygłasza je osoba ponoć dorosła to trudno o więcej słów komentarza.
Lustracja i pytania z czego on żyje o tyle się wiążą ze sobą że są wpieprzeniem się w cudze życie na zasadzie: "nie odpowiada mi/ nie zgadzam się to pewnie jakiś agent" w Twoją stronę "nie podoba się co oni robią więc z czego żyją (w domyśle albo ich finansuje zły Zachód albo jakimś sposobem ciągną z MOJEGO).
Jak tam mój życiorys? Super jestem zadowolony na tyle że nie mam potrzeby się z nim uzewnętrzniać obcym ludziom.
Odnośnie newsa:
To nie dość że się pomyliła Sprawiedliwa Rassija z Trudowa Rassija to jeszcze Oleg Szein z Olegiem Szeninem;)
"Protest poparły miejscowe oddziały (...) Komunistycznej Partii Federacji Rosyjskiej." - A KPFR to nie są przypadkiem patriotyczni post-staliniści? Bo mi się coś wydaje, że jednak tak!
Kto w Rosji nie ciągnie się "w ogonie zachodniego imperializmu"?
no to jeszcze przypomnij - byłeś przeciw lustracji czy za?
Zapytałam, z czego ten głodujący ponoć facet żyje - co w tym złego? Nasi strajkujący spijali zachodnie koniaczki i raczyli się wyborowymi papieroskami. Może i jemu też tak dobrze? Głodować nie znaczy nie spijać koniaczków i nie popalać wyborowych papierosków. Nie uważasz? Czy ten głodujący rzekomo ma rodzinę? Z czego żyje ta rodzina? jego biedne dzieciątka? kinder kanapki zajadają, czy tylko serek z wymionek im podają? Wszystko rodzime, bez dwóch zdań. Tylko zależy, kto gdzie tą rodzinę ma. Nie uważasz?
Nie wiedziałam, że już w szkole podstawowej miałeś płaski mózg. Cóż, bywa, nie przejmuj się, bo może już ci przeszło? Badał to ktoś?
@BB. Tego nie wiem. Wiem jednak, że pachołkami Kapitału i klakierami imperializmu USA i UE są wszyscy Ci: antyautorytarni lewicowcy, wolnościowi socjaliści i NATOtrockiści.
Nie wiesz. A kto ma wiedzieć?
Wybacz, ale w tym kontekście najzwyczajniej brak ci właściwej skali porównawczej.
Daruj zatem sobie ten autorytatywny ton i nie obrażaj bez potrzeby.
Oto wywiad z prawdziwym zwycięzcą przedwyborczej batalii w Rosji (bynajmniej nie chodzi tu o Putina):
http://lenta.ru/articles/2012/03/23/kurginyan/
Czy tak wygląda ogon imperializmu?
http://www.youtube.com/watch?v=N9eGH-JJM-U&feature=youtu.be
A oto najnowsza dyskusja na telewizyjnej "jedynce" z udziałem Siergieja Kurginjana:
http://www.youtube.com/watch?v=Itb-vcIBk88
Zapoznałam się z podanymi przez Was materiałami jak również z tekstem "HABENT SUA FATA LIBELLI".
I przyznaję, że macie rację w tej sprawie. I dziękuję Wam za zwrócenie mi na to uwagi.