Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Zwycięstwo skłotersów z Przychodni (akt.)

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Sory Cisza ale jestem zbyt zajęty

W rocznice śmierci Wielkiego Polskiego Socjalisty Marszałka Piłsudskiego na Jego pomniku widziałem tylko jeden wieniec :

Wieniec złożony przez kibiców Legia CWKS

KSS & koncesjonowani anarchiści widać byli zbyt zajęci walką z Polskim antysemityzmem aby uczcić tego Wielkiego Socjalistę.

Pod Krzyżem przed Pałacem Prezydenckim byłem świadkiem jak wieniec składały władze Zakopanego.

KSS & koncesjonowani anarchiści widać byli zajęci walką z Polskim nacjonalizmem aby uczcić zamordowaną pod Smoleńskiem Parę Prezydencką.

Przy trumnie Marszałka Płażyńskiego największy wieniec pochodził od Związku Rzemiosła Polskiego

KSS & koncesjonowani anarchiści widać byli zbyt zajęci walką z Polską ksenofobią aby uczcić choć by skromną wiązanką pamięć wielkiego przyjaciela lokatorów Marszałka Sejmu Płażyńskiego.

Przy trumnie Naszego Prezydenta na uchodźstwie Kaczorowskiego podobnie, wielkie wieńce od kibiców Legi jak i Polonii.

KSS & koncesjonowani anarchiści znów zbyt zajęci walką z Polską homofobią aby złożyć choć skromny kwiatek.

A więc Cisza sory.
Nie podbijam.
Nie mam czasu.
Zarobiony jestem.

autor: Cud2, data nadania: 2012-03-26 12:50:15, suma postów tego autora: 3207

lokatorzy

toczą walkę. Nie maja czasu na składanie wieńców politykierom i historycznym dyktatorom.

autor: Cisza_, data nadania: 2012-03-26 13:20:59, suma postów tego autora: 2083

Cisza ale właśnie o tym pisze

... ze jesteście zbyt zajęci walką aby zjednoczyć się z Narodem.

Cisza a skoro w wielkopańskim geście raczyłeś mi odpisać to czy mógł byś dopowiedzieć na kilka pytań dotyczących tej spalonej Pani Brzeskiej ?

Ostatnio wadziłem reportaż na WOT na Jej temat i nasunęły mi się takie pytania :

Pytanie 1.

Jakiej powierzchni lokal zajmowała J. Brzeska?

Pytanie 2.

Ile płaciła czynszu?

Pytanie 3.

Ile za taki lokal płaci się czynszu na wolnym rynku?

---------------------------------
Jak mówi stare Polskie przysłowie :

Czyste sytuacje tworzą przyjaciół.

autor: Cud2, data nadania: 2012-03-26 13:37:45, suma postów tego autora: 3207

Działania

antysquaterskie mają związek z "porządkowaniem" III RP przed Euro 2012 - o czym zresztą nieopatrznie wspomniała także sama Hanna Gronkowiec.
Jest to taktyka podobna do tej, którą władze od kilkunastu miesięcy stosują na stadionach.
Jednak - na szczęście dla tychże władz - kibice i squatersi to dwa różne obozy polityczne, które nie mają szans na zjednoczenie się przeciwko rzeczywistym źródłom ucisku i dominacji.
Dlatego też te łajdaki na górze mogą, póki co, spać spokojnie.

autor: Wojownik, data nadania: 2012-03-26 14:46:56, suma postów tego autora: 357

Cud2

Ale ci się pieprzy, oj pieprzy, aż mi ciebie żal. Bo na merytoryczną polemikę twoje wpisy, w kontekście, w jakim jewkleiłeś, nie zasługują. A poza tym, jakim to Piłsudski był socjalistą albo Płażyński miłośnikiem lokatorów? Z konia spadłeś?

autor: steff, data nadania: 2012-03-26 16:55:08, suma postów tego autora: 6626

Kibole mają swój drugi biegun

Wysłuchałem właśnie relację w Radiu Dla Ciebie, z tego co się działo dziś... Tak samo jak kibole idą na przeróżne "narodowe" manifestacje nie z jakichś podniosłych, patriotycznych idei, ale żeby zrobić burdę, tak samo anarchiści, choć "imiona" tych burd są diametralnie różne. Najważniejsza jest zadyma, nie rozmowa. Jeżeli jakiś dzieciak wypowiada się, że strona miasta narzuca jakieś reguły, a oni nie chcą żadnych reguł, to normalne jest, że nikt nie będzie z kimś takim rozmawiał. Strajki, manifestacje, protesty powinny być po to żeby zwrócić uwagę na jakiś problem i wymusić jakąś debatę, dyskusję, a tu jest tylko dla dymu. Jak na razie jedyne, niezwykle słuszne i budzące ciepłe myśli, trzymanie kciuków i mnóstwo pozytywnych emocji są starcia z policją podczas eksmisji. Tutaj widoczne jest stanie po zdecydowanie dobrej stronie. Absolutnie nie można powiedzieć tego o tych młodych awanturnikach z drugiego bieguna sceny politycznej.

autor: Ar, data nadania: 2012-03-26 17:16:19, suma postów tego autora: 79

cud2

bym ci pomyślał, że nowy Bareja z ciebie, ale że pisałeś poważnie to mogę ci pogratulować upgrade'u

od dzisiaj jesteś cudak 3.0

autor: nikyty, data nadania: 2012-03-26 17:21:40, suma postów tego autora: 3572

steff

płażyńskiego osobiście widział jak ten po zmroku w przebraniu po mieście chodził i do zwykłego lokatora się przytulał z nienacka

a może i z nacka, to już tylko cudak wie

wielu jeszcze pamięta, jak w czasie nudnych narad i posiedzeń tęsknym wzrokiem przez okno oglądał dzikich lokatorów jak z wolna po terenach miejskich, zielonych chadzali z nosami w trawie szukali świeżych korzonków i jadalnych dla ich gatunku porostów

wszak dziecięciem będąc przy dworze jego od pokoleń trzymano całe stada lokatorów najlepszego chowu, najczęściej cienkich w pęcinach arabów, a dzieła sztuki malarskiej co bardziej przedstawiające co okazalszych lokatorów cieszyły jego młode oczy wisząc jako żywe po komnatach, wyrabiając estetyczny gust jego i wyrafinowując go

miłośnik lokatorów jego mać

napisane pod wyraźnym wpływem Samozwaniec i Gombrowicza, do czego przyznaje się bez zbędnego bicia, niżej podpisany
miłośnik cudaka 3.0 jego mać

autor: nikyty, data nadania: 2012-03-26 17:35:32, suma postów tego autora: 3572

.

Kapitalizm dzielnie rozwiązuje problemy nieznane innym systemom.

autor: Bury, data nadania: 2012-03-26 19:07:22, suma postów tego autora: 5751

Dodaj komentarz