Zastanawia mnie, co trzeba mieć w głowie, żeby w ogóle wpaść na taki pomysł....
Nie kompromitujcie się, pls.
jest beznadziejna... ale nie o to chodzi... chodzi o to, ze sam problem jest beznadziejny....
A może ta kobieta to rzeźnik... rzeźniczka?... z tej ubojni i to ona ucina łby kogutom? ;-) No to sie reklamuje... ma prawo ;-)
Ale fakt, ze jest sie do czego przyczepić. To przecież ubojnia a nie ferma kurza. A w ubojni to kury ziarna nie dziobią, ale tracą swe nędzne życia. Dlatego proponowałbym korektę tej reklamy i zamiast żywych kur, porozrzucane na posadzce kurze łby, wątróbki i inne elementy, a przede wszystkim więcej krwi... jakieś mroczne klinmaty gotyckie, łańcuchy na ścianach, może krzyż?... Żeby było wiadomo, że się kura mogła przed śmiercią pomodlić do Pana naszego. Ale przede wszzystkim blood!.. na ścianach, na posadzce, na kobiecie... i będzie ok.
A tak już na poważnie, to dobrze, że tę reklamę usuną, dzięki temu świat będzie inny, lepszy, a kobiety szczęśliwsze... Inny świat jest możliwy!
do tej reklamy? Czy po prostu ma taki zawód i niezle na nim zarabia:) bez jaj że skąpa modelka jest obraźliwa i...dyskryminuje kobiety, bez przesady, nie popadajmy w paranoje
Też mam problem z tą reklamą - bo stosuje psychologiczne sztuczki, żeby skojarzyć ubój drobiu z czymś przyjemnym. Natomiast na czym miałoby tu polegać uprzedmiotowienie kobiety, tego nie wiem.
ona wcale nie musiała wyrażać zgody na nic, ani nawet byc na planie obok tego drobiu
1 kwietnia?
I co to w ogóle za, za przeproszeniem, organ ta cała komisja? Coś o tym napiszcie, bo to akurat jest ciekawe - zwłaszcza źródła finansowania tego tworu.
Czy gdybysmy mieli doczynienia z sytuacją odwrotną... Tzn zamiast jednej kobiety i 5 kur (hmmm redaktorowi polecam by sie nad tym tez pochylił i wymyslil jakas teorie gender - dlaczego kury? A gdzie jest kogut? I rozwinal watek meskiego szowinizmu... Zawadza jest w tym lepsza) 5 kobiet na reklamie agencji modelek a wśród nich jedna kura... To czy ktos upomniałby się o prawa uprzedmiotowionej kury? Ktoś powie - przesada! A ja nie wiem, nie wiem, nie wiem... Gdzie absurd ma swoje granice?
Za działalność tej instytucji, jak i wiele innych rownie potrzebnych, placisz Ty, ja ... Społeczeństwo. W państwie Tuska ogromnie wzrosła ilość pracownikow administracji. Gdzies te urzedasy (ktore wraz z rodzinami w podziece głosują na PO) sie poupychali... Tu masz odpowiedz gdzie między innymi
Feminizm jest tak samo kołtuński i pruderyjny jak fundamentalizm religijny. Używa jedynie innego jezyka, lecz pod jego "poprawnością polityczną" kryje sie identyczny restrykcyjny obskurantyzm. Feministka i zakonnica są bliźniaczymi córkami tych dwuch ideologii zfrustrowanej drobnej burzazji. Komunisci powinni z odrazą odrzucać wszelkie państwowe i prawne represje obyczajowe. Precz z burżazyjną cenzurą i bigoteryjną antyseksualną histerią!
Obrończynie i obrońcy "dobrych obyczajów" i "zasad uczciwej konkurencji". Jakie to "lewicowe" :).
Pieknie powiedziane. Sam bym lepiej tego nie zrobił.
Tu masz tych darmozjadów:
http://www.radareklamy.pl/komisja.htm
Niestety nie mogę przebrnąć przez tę kaprealistyczną nowomowę, ale pobieżna lektura daje nadzieję, że może jaśniepaństwo z komisji bawi się w to za swoje pieniądze. Tak czy siak, co ich wydzieliny robią na lewicowym portalu?
jej autora powinni zlobotomizować, bo i tak mu kora mózgowa nie jest potrzebna.
Ja raczej zgłosiłbym do Sanepidu fakt, że pani bez odzieży ochronnej leży w strefie "biohazardu" (ptasia grypa, itp).