Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Warszawa: Muzeum Techniki może przestać istnieć

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Logika dziejów

W Warszawie ma powstać za to jakieś muzeum walki z komunizmem., To by się uzupełniało, w końcu komunizm przejął dziedzictwo epoki oświecenia.

autor: mlm, data nadania: 2012-05-16 14:49:26, suma postów tego autora: 4284

Jak się nie ma pomysłu na funkcjonowanie placówki

to takie są skutki. I nic tu Ministerstwo Nauki nie ma do rzeczy, bo nie ono, o ile wiem, mianuje dyrektora.

autor: west, data nadania: 2012-05-16 15:54:02, suma postów tego autora: 6717

Polska to jeden wielki skansen

To na cholere nam muzeum niczego.

autor: dzeus, data nadania: 2012-05-16 17:27:52, suma postów tego autora: 1046

Wpuścić Niesiołowskiego to raz,dwa muzeum wysadzi

z Muzeum Lenina mu się nie udało, ale plan miał dopracowany.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2012-05-16 18:54:43, suma postów tego autora: 6199

I dobrze

Powinni jeszcze zburzyć ten falliczny symbol komunistycznej dominacji nad narodem naszym.

autor: Nanana, data nadania: 2012-05-16 19:53:40, suma postów tego autora: 83

Prawda jest brutalna

W niebyt odchodzi wiele rzeczy na których się wychowaliśmy. Ja Muzeum Techniki traktuję jako element wspomnień z dzieciństwa. Z drugiej jednak strony, mimo możliwości, nie byłem w nim już co najmniej 20 lat, podobnie z innymi placówkami kultury. Na placu przed Muzum WP znalazłem się przypadkiem bo oprowadzałem po okolicy znajomych i do pobliskiej knajpki śliśmy na piwo. Mamy problem co robić z rzeczami, które szerokiemu ogółowi nie są potrzebne, ale z drugiej strony jednak państwo (społeczeństwo) musi w jakiś sposób dbać o zachowanie swego dorobku, nawet jeżeli w pewnej chwili korzystać będą z niego tylko nieliczni. Eksponaty z Muzeum Techniki napewnno nie mogą być sprzedane byle komu, ale kto będzie w stanie wziąć tyle eksponatów na raz? Jeżeli chodzi o samo MT to obawiam się, że niestety nie uda się go utrzymac z jednego jeszcze powodu. To kapitalna lokalizacja w ścisłym centrum Warszawy. Gratka nie lada.

autor: S, data nadania: 2012-05-17 09:31:45, suma postów tego autora: 5

muzeum techniki

to w końcu pozostałość po komunie (jakiej, ku*r*wa, komunie???) - a to uwiera i po i pis, bo zabiera zwiedzających muzeum powstania warszawskiego i innym podnoszącym naszą roszczeniowo-urojeniową godność przybytkom.

autor: deadbastard, data nadania: 2012-05-17 22:47:32, suma postów tego autora: 500

Nie, deadbastard

Muzeum Techniki to po prostu nieudolnie zarządzana placówka, która w pewnym sensie rzeczywiście "zatrzymała się" w komunie, ale to nie kwestia polityczna, tylko betonu w głowach dyrekcji i tych, którzy muzeum nadzorują.

autor: west, data nadania: 2012-05-18 07:33:13, suma postów tego autora: 6717

Dodaj komentarz