dawno jestem poza i chyba już wiedzą o tym bo gdy ksiądz proboszcz już się zbliża nie biegnę do drzwi.Janusz-pomożemy.
facetom w firankach telepią się stringi , brawo Palikot !!!
tak trzymać i nie popuszczać.
vatikańszczika goń , goń ,goń ...
W dniu dzisiejszym działacz RP posiadający pełnomocnictwo Janusza Palikota udał się do Parafii Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny w Biłgoraju w celu pobrania metryki chrztu Janusza Palikota.
W kancelarii parafii usłyszał z ust Prałata Józefa Flisa, że takiego pełnomocnictwa nie wydaje się osobom trzecim na podstawie pełnomocnictwa zwykłego ani pełnomocnictwa notarialnego, gdyż Janusz Palikot jest osobą publiczną! Prałat Flis zażądał osobistego stawiennictwa się Janusza Palikota wraz z matką. Zażądał również wyjaśnienia ustnego oraz pisemnego w jakim celu dokument ten zostaje wydany.
Jest, to przykład lekceważącego oraz butnego stosunku hierarchów kościelnych do społeczeństwa polskiego.
~Janusz Palikot
źródło: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=323116271091813&id=200565459987281
po prostu pieprzyc to. Całe te apostazje to błazenada.
Biurokratyczna przepychanka z administracja kościelną.
Jak ktoś nie lubi kościoła czy religii to nie powinien się tam zbliżać. Niech se trzymają i produkują papierki. Mam to w dupie.
A może matka nie żyje? I po co ona w ogóle? Ma stypę po apostacie urządzić?
Jeżeli przekaz Kłuska jest wierny, to ino się cieszyć z głupoty kruchtowych palantów. I nagłaśniać flisowe mONdrości...
.
poseł ma zdjęcie z papieżem i gówno mnie obchodzi który wystąpił z kościoła po równo.
ja tez tiak robilem. Jest tylko maly problem. Te czarne lotry wlasnie wmawiajac ze vatykanskich kolaborantow jest jakies 90% rzadza nasza biedna zniewolona ojczyzna. Dlatego oficjalnie, mimo ze nieprawnie mnie ochrzczono musialem tym czarnym namiestnika okupanta akt wystapienia.
pozbywając się ze swojego grona drobnego krętacza biznesowego oraz chorągiewki politycznej, w dodatku głosującego za wprowadzeniem antyspołecznych rozwiązań np. emerytalnych, polski Kościół stał się odrobinę lepszy. Mała rzecz, a cieszy.
odjęcie zera od zbioru zer jednakowoż wartości absolutnej nie podniesie. Nb. wolałbym widzieć Twoje opinie przy tematach socjalnych.
Taki klecha ma instrukcje jak milicja w niezapomnianym "Misiu"
Już widzę tę sytuację.
Klecha: Janusz przyjdź z matką
Palikot: Ale matka siedzi z tyłu...
Klecha: (przez komórke dzwoni do kurii - mówi, że matka siedzi z tyłu, powtarzam mówi, że matka siedzi z tyłu) po chwili ... no to przyprowadź tez dzieci (zaglada do instrukcji - sprawdzić czy nie ksiądz?)...
A najbezpieczniej to zażadać widzenia z prababką...
Tez mam w d... tę apostazje... ani sie tam nie zapisywałem ani wypisywac nie muszę... jeszcze jakiś znaczek skarbowy bym musiał zakupić?
wypisałem się z tego biznesu 18 lat temu, nawet nie chcialo mi się sprawdzać czy to honorowali, czy papierek to śmieci wyrzucili
dzisiaj, niezależnie od tego ile osób się wypisze, jeszcze długo będą przemilczać skalę zjawiska i występować w imieniu 90%
ja tam przebijam moim 99%
On doskonale wie co robi. Zrobil kolejny bezsensowny pokaz. Celowo niedopelnil formalnosci, zeby wygladalo, ze wystepuje, a on ciagle jest czlonkiem kosciola.
wybrał Józefa Piłsudskiego który ze względów koniunkturalnych jako autorytarny konserwatysta i dyktator powrócił do kościoła, ale raczej miał do niego instrumentalne podejście.Dzisiejsi biskupi z pewnością nie wiedzą że nie pochlebnie wyrażał się o KRK.Ot taka mała uwaga
Wszystko, aby odwrócić uwagę od reformy emerytalnej, spraw socjalnych, rządów PO itd. Posunięcie dobre pijarowsko, może nawet potrzebne w skatoliczałej Polsce, ale właśnie czysto pijarowskie.
że ten akt apostazji jako niezgodny z procedurą apostazji, jest niewazny.... a to sie Palikot zdziwi, jak po kolędzie przyjdzie czarny po swoją dolę... i trzeba dalej będzie bezahlować!
Sama apostazja to jakaś bzdura. Jest poważniejszy problem. Taki, że ludzie których z tym kosciołem a często już i z samą tą chorą religią nic nie łaczy... mają w dupie apostazje... ale dlaczego w takim razie chrzczą dzieci? Krzywdzą własne dzieci kieujac sie strachem.... a co będzie jak dziecko pójdzie do szkoły? To jest bardzo smutne. Znam wiele takich przypadków, gdy rodzice kapitulują i w 6 roku zycia dziecka, tuż przed pierwszą klasą... prowadzą to biedactwo do czarnego... żeby sie nad nim inne dzieci nie znęcały ;-(
W tym temacie kościół jest nietykalny, bo to taki sam kapitalista, jak ten, który teraz stworzył prawo dla siebie i je wykorzystuje...
Prawdziwa apostazja to ta, która jest w umyśle a papierkowa będzie, gdy znowu powróci "Dyktatura Proletariatu", gdzie zrównoważona zostanie społeczna sfera bytowania do tej SOCJALISTYCZNEJ.