Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Związkowcy nie zostali wpuszczeni do Senatu

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Borusewicz to ten z dawnej Solidurności?

Więcej pytań nie mam.

autor: szczupak, data nadania: 2012-05-23 21:34:07, suma postów tego autora: 3747

"Dzisiejszy incydent świadczy o „fasadowym” charakterze polskiej demokracji. "

Nic dodać, nic ująć.

autor: west, data nadania: 2012-05-23 21:47:45, suma postów tego autora: 6717

fasadowość

"fasadowa demokracja w rp" to i fasadowe związki zawodowe: "solidarność" to pisowcy, opzz to sldowcy. miejsce takich związków zawodowych nie jest na ulicy, ale na śmietniku historii.

autor: deadbastard, data nadania: 2012-05-23 22:42:15, suma postów tego autora: 500

Konsultacje były!!!

Donek parę miesięcy temu przeprowadził konsultacje społeczne przed lustrem, w czasie golenia, więc o co ta draka?

autor: Dracul, data nadania: 2012-05-24 08:46:43, suma postów tego autora: 341

precz z PO

Dzisiejsze postulaty Solidarności są słuszne, ale kto teraz może strajkować? Większość pracujących na umowach śmieciowych w zakłądach prywatnych nie ma mowy o związkach.Masz tyrać i chwalić kapitalistę, za to że masz pracę, nawet jeśli jest ona na czarno i za grosze. We Francji nowy prezydent zmniejszył wiek emerytalny do 60, u nas do 67. Kto jeszcze popiera PO? Bogaci, bankierzy i klika z układami, ale to jakieś góra 10 %. Resztę stanowią matoły, którzy kręca bat na własne cztyery litery. Najgorsze jest to, że nie ma w polsce partii prawdziwie socjalnej, broniącej interesów ludzi ubogich (czyli większości). Niektórzy wybierali PO , jako mniejsze zło. To jest największe zło, jakie może nas spotkać. PiS jest o wiele bardziej prospołeczny i nie chłepce z ręki bankierów. W Polsce tzw lewica, skupia się głównie na sprawach światopoglądowych, które mają marginalne znaczenie dla większości obywateli, fundamentale są sprawy społeczne i socjalne, godna praca , godna płaca, a nie dyrdymały. Jednak w Polsce elektorat jest bardzo sterowalny i daje się zmanipulować jak dziecko. Mieszkam w mieście , w którym jest duże bezrobocie, i bardzo kiepskie oferty pracy, ale PO u mnie miała 40 % , zatem mają czego chceili, szkoda tylko , że wszyscy muszą cietrpieć przez ludzką głupotę. Niech wyborcy PO tyrają nawet do 70tki i błogosławią pana Tuska.

autor: michu, data nadania: 2012-05-24 18:33:32, suma postów tego autora: 7

a TY deadbastard ......

nie powinieneś się Tam znaleźć gdzie proponujesz być innym .....

deadbastard na śmietnik historii !!!!!!!!
Ty prawicowa kukułko rodem z IPN

jacekx marksista

Ps. Droga Redakcjo liczę wreszcie......, że skoro przyzwalacie na wypowiedzi nienawistników to komentujący tu mogą dać im odpór ......

autor: jacekx, data nadania: 2012-05-24 23:19:56, suma postów tego autora: 3088

@jacekx

bronisz sld, jakby to byli ludzie na miarę bolszewików w 1917, czy naszych ppsowców w 1905.
niezły z ciebie marksista, który broni sługusów kapitału, jacekx.

autor: deadbastard, data nadania: 2012-05-26 00:41:38, suma postów tego autora: 500

deadbastard jesteś kalką Dzeusa

...... z drobną różnicą brakuje Ci jedynie jego słowa wytrychu

Precz z Komuną !!! ...... czy Precz SLD, choć o jakimś strzelaniu w kark członkom SLD bredziłeś w jakimś z postów ( Ciekawe czy w Tobie jest coś ...... z Brevika?).

Nie dziwi mnie, że nienawiść polityczna prowadzi do zbrodni patrz Chile .....
Ja jestem trochę ..... marksistą chrześcijańskim więc rozumiem, że Kain zabija Abla tak z czystej ludzkiej sympatii i tłumaczy potem Panu, że nie jest stróżem Brata swego.

...... a skąd te zdziwienie, że bronię SLD w końcu, kto ma bronić SLD jak nie jego członkowie, choć daleki jestem od obrony Baronów SLD kosztujących różne torciki :( czy mających na nie chęć :(
..... nie podobają mi się też działania naszych Vipów odradzające stare błędy SLD :(.
Tzn. braki demokracji partyjnej prowadzące do mantry Kolega Przewodniczący powiedział ......

jacekx marksista członek SLD

autor: jacekx, data nadania: 2012-05-27 20:48:32, suma postów tego autora: 3088

Ten post pasuje tutaj ......

Tusk i jego kumple TK_MY pożerają .....
Solidarność która wyniosła ich na pokoje władzy :)

O czym to świadczy .....?

Aha zerknijcie jeszcze na Wiki ...... http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Krzysztof_Bielecki

i co wam to przypomina .....?

Bo mi ..... Targowicę :(

jacekx marksista członek SLD, ZNP .....

autor: jacekx, data nadania: 2012-05-27 21:01:35, suma postów tego autora: 3088

Dodaj komentarz