Więcej pytań nie mam.
Nic dodać, nic ująć.
"fasadowa demokracja w rp" to i fasadowe związki zawodowe: "solidarność" to pisowcy, opzz to sldowcy. miejsce takich związków zawodowych nie jest na ulicy, ale na śmietniku historii.
Donek parę miesięcy temu przeprowadził konsultacje społeczne przed lustrem, w czasie golenia, więc o co ta draka?
Dzisiejsze postulaty Solidarności są słuszne, ale kto teraz może strajkować? Większość pracujących na umowach śmieciowych w zakłądach prywatnych nie ma mowy o związkach.Masz tyrać i chwalić kapitalistę, za to że masz pracę, nawet jeśli jest ona na czarno i za grosze. We Francji nowy prezydent zmniejszył wiek emerytalny do 60, u nas do 67. Kto jeszcze popiera PO? Bogaci, bankierzy i klika z układami, ale to jakieś góra 10 %. Resztę stanowią matoły, którzy kręca bat na własne cztyery litery. Najgorsze jest to, że nie ma w polsce partii prawdziwie socjalnej, broniącej interesów ludzi ubogich (czyli większości). Niektórzy wybierali PO , jako mniejsze zło. To jest największe zło, jakie może nas spotkać. PiS jest o wiele bardziej prospołeczny i nie chłepce z ręki bankierów. W Polsce tzw lewica, skupia się głównie na sprawach światopoglądowych, które mają marginalne znaczenie dla większości obywateli, fundamentale są sprawy społeczne i socjalne, godna praca , godna płaca, a nie dyrdymały. Jednak w Polsce elektorat jest bardzo sterowalny i daje się zmanipulować jak dziecko. Mieszkam w mieście , w którym jest duże bezrobocie, i bardzo kiepskie oferty pracy, ale PO u mnie miała 40 % , zatem mają czego chceili, szkoda tylko , że wszyscy muszą cietrpieć przez ludzką głupotę. Niech wyborcy PO tyrają nawet do 70tki i błogosławią pana Tuska.
nie powinieneś się Tam znaleźć gdzie proponujesz być innym .....
deadbastard na śmietnik historii !!!!!!!!
Ty prawicowa kukułko rodem z IPN
jacekx marksista
Ps. Droga Redakcjo liczę wreszcie......, że skoro przyzwalacie na wypowiedzi nienawistników to komentujący tu mogą dać im odpór ......
bronisz sld, jakby to byli ludzie na miarę bolszewików w 1917, czy naszych ppsowców w 1905.
niezły z ciebie marksista, który broni sługusów kapitału, jacekx.
...... z drobną różnicą brakuje Ci jedynie jego słowa wytrychu
Precz z Komuną !!! ...... czy Precz SLD, choć o jakimś strzelaniu w kark członkom SLD bredziłeś w jakimś z postów ( Ciekawe czy w Tobie jest coś ...... z Brevika?).
Nie dziwi mnie, że nienawiść polityczna prowadzi do zbrodni patrz Chile .....
Ja jestem trochę ..... marksistą chrześcijańskim więc rozumiem, że Kain zabija Abla tak z czystej ludzkiej sympatii i tłumaczy potem Panu, że nie jest stróżem Brata swego.
...... a skąd te zdziwienie, że bronię SLD w końcu, kto ma bronić SLD jak nie jego członkowie, choć daleki jestem od obrony Baronów SLD kosztujących różne torciki :( czy mających na nie chęć :(
..... nie podobają mi się też działania naszych Vipów odradzające stare błędy SLD :(.
Tzn. braki demokracji partyjnej prowadzące do mantry Kolega Przewodniczący powiedział ......
jacekx marksista członek SLD
Tusk i jego kumple TK_MY pożerają .....
Solidarność która wyniosła ich na pokoje władzy :)
O czym to świadczy .....?
Aha zerknijcie jeszcze na Wiki ...... http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Krzysztof_Bielecki
i co wam to przypomina .....?
Bo mi ..... Targowicę :(
jacekx marksista członek SLD, ZNP .....