Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

SLD zakończyło zbieranie podpisów pod referendum emerytalnym

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

SLD stale w góre a Ruch Palikota stale w doł

Aktualnosci na stronie internetowej SLD Mokotow w tym "Sprawozdanie z Pikniku Sojuszu Lewicy Demokratycznej - 03.06.2012r." i najnowsze wyniki na stronie Wybory.XAA.PL . SLD w góre a Ruch Palikota w dół. Równia pochyła.

http://www.sldmokotow.pl/index.htm

autor: Krzysztof Mróź, data nadania: 2012-06-03 23:31:07, suma postów tego autora: 569

inicjatywa

trochę spóźniona.
w zakładach pracy już dawno zbieraliśmy podpisy pod wnioskiem o referendum ( NSZZ Solidarność ).
SLD chciało zrobić coś pod publiczkę i znów nie wyszło.
jak powiedział Duda pod pałacem prezydenckim 24.05.2012 i tak wygramy V SOLIDARNOŚĆ !!!
Norbert Zadora

autor: no pasaran, data nadania: 2012-06-04 09:54:47, suma postów tego autora: 329

Inicjatywa nie tylko spóźniona

ale i wątpliwa... przecież teraz nikt nie sprawdzi czy zebrali te pół miliona czy walą ściemę.
A dlaczego niby, jeśli te pół miliona mają, nie wnieść tego pod obrady bajzlu na wiejskiej? Przecież jak ustawa nawet już jest, to referendalnie obalić tez ją można. To zadne wytłumaczenie.

A jakby co, to ja zebrałem 3 melony, ale się nie chwalę... bo po co? skoro Komor juz to podpisał?
Eh pluje se w brodę, bo dzień przed podpisaniem tej ustawy miałem 2 999 999... ale chciałem dociagnąć do równych trzech baniek :-(

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2012-06-04 13:43:22, suma postów tego autora: 6205

I o to właśnie Donkowi chodzi.

Żeby wszyscy przeciw kłócili się o to, kto zebrał "lepsze" podpisy i kto miał "czystsze" intencje je zbierając. Divide et impera.

autor: Stirlitz, data nadania: 2012-06-04 18:21:40, suma postów tego autora: 1578

O kogo chodzi?

Znajomy 44letni redaktor ma udokumentowane 8 lat zatrudnienia. Gdyby w przyszłości udało mu się wykazać wszystkie lata jako pracujące, to w wieku 76 lat mógłby odejść na emeryturę uzyskując wymagany staż. Czterdziestoletni w/g propozycji ustawodawczych SLD.
Mój 26letni syn przez pięć lat pracy udokumentował rok. Jeżeli tak dalej pójdzie(każde 5 lat pracy w papierach jako rok),to osiągając dwustudwudziestypierwszy rok życia uzyska świadczenie emerytalne.
Więc kto pokrzywdzony?
Wydaje się, że zmiany dotyczą pracowników rządu, sądu i samorządu. Oczywiście nie wszystkich, bo np. w sądzie w którym do niedawna orzekałem protokólanci są pracownikami agencji zatrudnienia. Na śmieciowych umowach rzecz jasna.

autor: Z.K. z OZB, data nadania: 2012-06-06 11:11:01, suma postów tego autora: 356

Baronowie!

Zadbają o lewicowość :)

autor: Dracul, data nadania: 2012-06-11 21:47:24, suma postów tego autora: 341

Dodaj komentarz