ale z drugiej strony - jak nadwrażliwą ciotą trzeba być, żeby wariować z powodu kilku rozwrzeszczanych bab? tchórze i ponuraki z tych oligarchów.
dziewczyny żyją. Jadą w tej chwili do Kijowa i wtedy będzie można powiedzieć coś więcej. Na razie wiadomo, że powtórzył się mniej więcej białoruski scenariusz.
http://femen.livejournal.com/212302.html
że twoje komenty są do rzyci?
Ani laski nie przegięły, ani cioty nie są nadwrażliwe i wariujące by baby rozwrzeszczane łapać.
Dno.
Dno szambiaste.
Ciulnięte ciule ciulate mają więcej wyczucia.....
(_*_)
Jakim ciulem trzeba być, by taki deprecjonujący wszystko co ludzkie nick sobie obrać.
Nie można by co zrobić z tym palantem, Redakcjo???
Jestem przeciwniczką banowania, nawet dresa z jego chamskimi komentami trawię... ale ta znajda autentycznie mnie wkurza...
(_*_)
te panie miały powód do protestów, bo hasła, w imię których protestowały w Warszawie nadają się tylko do kabaretu.
czy ktoś ma jakiś dłuższy tekst o tym parszywym wydarzeniu?
pozdrawiam
ab.
Do życi z tymi debilkami z femenu.
Niech wreszcie ktoś zrobi z nimi porządek.
co masz na myśli pisząc:
"Niech wreszcie ktoś zrobi z nimi porządek."
Rozwiń tę fascynującą myśl.... o ile myślisz.
ab.
ps. jeśli one są "debilki" to ty masz poziom ameby
Już dawno temu można było to zauważyć gdy nago (ewentualnie z niczego niezakrywającymi fatałaszkami) protestowały przeciw prostytucji i uprzedmiotowianiu kobiety. To są zwykłe, ograniczone ekshibicjonistki, cholera wie przez kogo sponsorowane. Ukraina ma problemy ekonomiczne, socjalne i społeczne, które zamieniają życie kobiet w piekło. FEMEN walczy z "patriarchatem" i o prawo do aborcji. Sedno problemu ma gdzieś.
Potępiam porwanie i przemoc fizyczną, ale jakiś kubeł zimnej wody albo piana z gaśnicy im się należy. A najlepiej cynicznemu oprychowi, który to organizuje, bo widać, że to typowa "organizacja pozarządowa" sterowana przez nadzianego psychopatę.
Oczywiście że myśle nie tak jak ty miłosniku debilek z femenu.
Co bym zrobił z tymi debilkami z femu:wysłałbym je na Madagaskar tam jest gorąco więc mogłyby chodzić cały czas nago w doborowym towarzystwie.
"Potępiam porwanie i przemoc fizyczną" (Panek)
Och, jestem wniebowzięta... zachwycona tolerancją.
"ale jakiś kubeł zimnej wody albo piana z gaśnicy im się należy." (Panek)
a może od razu porwanie i oblewanie płynem łatwopalnym jak na Białorusi? a może zapaliłbyś zapałkę?
"ty miłosniku" (Antyliberał)
a dlaczego seksisto mówisz do mnie jak do faceta?
"debilek z femenu." (Antyliberał)
sam jesteś debil; na youtube masz wywiady z FEMEN; bardzo inteligentne dziewczyny; ale dla ciebie korzystanie z youtube przekracza granice twojej inteligencji... o ile ją w ogóle masz...
"wysłałbym je na Madagaskar" (Antyliberał)
Były takie pomysły przed wojną dla Żydów.... cieszę się że nie chcesz FEMEN wysyłać do Auschwitz Birkenau...
ab.
to bardzo mądre kobiety; w swoich protestach poruszają sprawy gardłowe: prostytucja, ekologia, pacyfizm, obrona praw zwierząt, bandytyzm/mafia.... robią to w _piękny_ artystyczny sposób; a to, że zdejmują koszulki, to podkreśla _pokojowy_ wydźwięk ich protestu; są niesamowicie _odważne_; inni protestują z bejsbolami albo koktajlami Mołotowa... one są bezbronne... nawet koszulek nie mają.
jak podali, że je porwano... to omal się nie załamałam psychicznie;
nie chce mi się pisać.... więcej.
dobrej nocy.
ab.
bardzo podoba ta forma protestu.
Moim zdaniem feminizm często właśnie wpada w tę pułapkę iż tropi różne "uprzedmiotownia ciała kobiety" tak zaciekle, że zatacza ogromne koło i zbliża sie do " skromnośc skarb dziewczęcia" z drugiej strony.
A to właśnie ta forma wybrana przez femen chyba najbardziej celnie uderza w tę patriarchalną mieszczańską bigoterię. Drażniąc "poczucie przyzwoitości" tamtych i owamtych.
Poza tym ta forma jest mi jakoś tak spontanicznie bliska. Zawsze tak chodze po plaży i wydaje mi się że od początku to była jakaś moja osobista forma protestu na zasadzie jakiś wczesnej przed feministycznej intuicji.
Juz tak powiedzmy od 14 roku (czy kiedy tam to zaczeło otoczeniu przeszkadzać, ze względu na wykształcenie się pewnych cech wcześniej nie obecnych)
Taka forma jeszcze nie uświadomiona, kiedy nie umiałam nawet sobie zwerbalizować przeciwko czemu protestuję i protestowałam tylko przeciwko temu, że niby czemu mam zacząć nagle nosić takie coś co mnie będzie obcierało pod pachami przy pływaniu.
pod Twoim listem mogę się tylko podpisać.
pozdrawiam Cię serdecznie
abangel666
hejka!
Najwieksza podlosc pan z Femen polega na tym, ze nie zapuscily sobie wasow i nie przywdzialy worow pokutnych. Burza bezwstydnice stereotypy, pardon, madrosc zyciowa, niektorych...
Miś_Bucharin; rozumiem, ze ironizujesz; miło Miś, fajny jesteś... ale tu jest poważniejszy problem; FEMEN zagrywają z mafią; a tu już nie ma przebacz... na razie dwa razy je porwali; porwią po raz trzeci i zabiją; trzebaby międzynarodowego poparcia; ale nie ma go... i nie będzie; bo żaden polityk nie zaatakuje Ukrainy w obronie kilku dziewczyn.... inna rzecz; ja wcale nie jestem pewna czy Janukowycz kontroluje to wszystko....
One są szalone; porywają się na mafię; a debile na tym forum je wyzywają od debilek; to bardzo; ale to bardzo odważne dziewczyny! I bardzo mądre!
Pozdrawiam Ciepło
abi666
femen walczy z mafia hi..hi..
Hasło roku.
A z CIA też walczą?
Czyli rząd wLoski powinien je zatrudnić od zaraz szefostwo cosy nostry napewno drzy ze strachu hi..hi..
stań przed ścianą; daj dwa kroki do tyłu; zamknij oczy i daj trzy kroki do przodu; to chyba tyle.... może Ci się polepszy.
pozdrawiam
ab.
Ty lepiej stań pod ścianą razem z femenem ułatwicie zadanie mafii.