Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Bytom: Prezydent z PO i radni odwołani w referendum

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

I bardzo dobrze !!!

W komentarzu zabrakło jednego bardzo ważnego wniosku.
Niewiara polskiego społeczeństwa w to , że można coś zmienić jest olbrzymia. Najlepiej pokazuje to frekwencja w tych wyborach.
W dodatku ci niedowiarkowie zostali umocnieni w swoim przekonaniu. Bo pomimo faktu odwołania, nic się nie zmieni.
Jak PO demolowało ich miasto, tak teraz będzie demolować bardziej bezkarnie. A opozycja z odwołanej rady teraz już całkiem nie będzie miała nic do powiedzenia.

No cóż , gdyby wybory miały cokolwiek zmienić, to dawno by ich władza zakazała.

autor: dzeus, data nadania: 2012-06-21 09:30:36, suma postów tego autora: 1046

w Częstochowie

też żeśmy odwołali prezydenta, nastał komisarz z PO , a później były wybory i wygrał Krzysztof Matyjaszczyk z SLD.
Matyjaszczyk miał piekne wyborcze hasło " Obudźmy energię Częstochowy ", ale za słowami jakże pięknymi nie poszły czyny. Nowy prezydent i jego świta ( większość w radzie miasta posiada SLD ) odbyli wycieczkę - WRÓĆ - roboczą wizytę do Chin w celu pozyskania inwestorów dla miasta , ha i się udało, teraz w samym centrum mamy wielki dom handlowy ( dawny MERKURY ) w którym obywatele państwa środka sprzedają śmierdzące chińskie badziewie. Więc energia Częstochowy została pobudzona, ale idźmy dalej. pobudzona energia zamiast tworzyć nowe miejsca pracy , zaczęła je likwidować poprzez łączenie szkół jednych ,likwidując w to miejsce inne ( cóż za wspaniały kreatywizm prezydenta na walkę z fatalnym stanem miejskiej kasy. kolejnym posunięciem obudzonej energii było wypowiedzenie układu zbiorowego pracy w DPS-ach ( domy pomocy społecznej ) w których miasto jest właścicielem / szefem.
Tak sobie myślę, czy aby mieszkancy Bytomia postąpili słusznie???
Wiem jedno, że My popełniliśmy błąd , bo aż 70% mieszkańców mojego miasta głosowało na Matyjaszczyka ,a teraz dołączyli do tych 30% i klnie na niego.
SLD nie jest zdolne aby rządzić piaskownicą ,a co dopiero miastem czy krajem , są tacy sami jak te k...y z PO, liczy się tylko układ i prywata, a społeczeństwo / mieszkańcy potrzebni będą znów przed wyborami.
nie mogę się doczekać kolejnego hasła tej wesołej ferajny.
Ja mogę im zaproponować tylko jedno : " uśpijmy energię Częstochowy " , bo ona budzi się w ludziach.

autor: no pasaran, data nadania: 2012-06-21 15:52:16, suma postów tego autora: 329

jako bytomianin napiszę, że

jednym z podstawowych powodów odwołania p. Koja było wprowadzenie podatku od deszczu. Dla firmy, która posiada halę 1000 m2 to roczny podatek w wysokości 22 tys. zł. Ale nie tylko firmy płacą, także domki, spółdzielnie mieszkaniowe za każdy 1 m2 powierzchni, na którą pada deszcz. Jest bez liku innych powodów, za które ten pan i ta rada nigdy nie powinien już więcej piastować stanowisk publicznych. Ale ponieważ psy gończe działają, więc nie będę nic pisać, by nie narazić się na więzienie lub kary pieniężne za "zniesławienie"

autor: Thor, data nadania: 2012-06-21 16:20:35, suma postów tego autora: 990

Dodaj komentarz