wypowiedź wałęsy można uznać za sprzeniewierzenie się ideałom. pytanie tylko, jak ideałom może sprzeniewierzyć się ktoś, kto ich nie ma? poza tym, gdyby "s" była organizacją ludzi pracy a nie przybudówką katonacjonalistycznego najpierw aws a potem pis - jej przywódcy i członkowie mieliby prawo oburzać się i ciągać wałęsę za zniesławienie, bo w końcu porównał ich do robiącego burdę bezideowego motłochu.
niestety, wałęsa i "s" się od siebie nie różnią. dla lw władza jest wszystkim i dla "s" władza jest wszystkim. obydwie strony mają poczucie bezkarności, któe im de facto przysługują. kto odważyłby się wytoczyć proces wałęsie za nakłanianie do przemocy wobec protestujących? kto odważyłby się pociągnąć zadymiarzy z "s" za burdy, jakie ostatnimi latami urządzali?
żeby było jasne: jestem przeciwnikiem organizacji uzurpujących sobie prawa do reprezentowania interesów pracowników a nie związków zawodowych.
"s" jest dla mnie organizacją uzurpatorską, na pasku pracodawców i rządu.
takich orłów, jak Bolek.
Lech Wałęsa to tatuś naszej lewicy patriotycznej, lewicy antyautorytarnej, lewicy wolnościowej.
Tera to un wielki pan. Z chamami nie ma nic wspolnego.
Tylko palowalby ich.
Palowac zwiazkowcow? Za to powinno sie
odebrac Pokojowa Nagrode Nobla!!!
Co na to Papiez? Czy to nie grzech namawiac Premiera do
przemocy?
Te liberalne elity wybraly odpowiedniego lidera nieswiadomym
masom. Takiego lidera, ktory nigdy nic rozumial poza wlasnym
interesem. Takiego lidera, ktory nigdy nie moglby zorganizowac klasy robotniczej. Takiego lidera, ktory do tej
pory wiernie sluzy wszelkim klasom wyzyskiwaczy.
Słowa Wałęsy są właśnie autorytarne i antywolnościowe. Dobrze, że zaznaczył, że zrobiłby to z pozycji premiera (dobrodzieja ;)). Cóż, wszystko jest relatywne.
jestem za a nawet przeciw Lechowi primo voto Bolkowi.Z jednym jedynym zastrzeżeniem.Pałowanie należało zacząć od Krzaklewskiego nie przerywając na Śniadku.Oczywiście testy próbne pałowania należało przeprowadzić na samym Lechu.-:))
co za bezczelny kmiot z tego UBeckiego sługusa Wałesy
Doktur humoris-kasa Wałęsa wraz z maużonkom, utalentowaną pisarką,z synem nawiedzonym "Pomrocznością Jasną" i drugim, fanem motocykli z zepsutym prędkościomierzem, ... itd itp na pewno teraz bardzo przeżywa odebranie mu tytułu "zasłużonego".