Dlaczego na zdjęciu jest Artur Górski??
Dzięki za zwrócenie uwagi. Trzeba przyznać, że są bardzo do siebie podobni.
Fizys tego P O S Ł A świadczy w zupełności
o jego yntelekcie :)
wystarczy spojrzeć w oczy ...... i nie trzeba słuchać czy czytać co ma do przekazania ......
jacekx marksista
Porównywanie przeciwników politycznych do szczurów - no bo czymże jest postulat Odszczurzania Polski - to jawna dehumanizacja.
Dziwię się, że to przeszło tak spokojnie w mediach.
Byli już tacy co odczłowieczali swoich wrogów i porównywali ich do szczurów czy też tyfus plamistego.
Zazwyczaj kończyli popełniając samobójstwo lub pod pręgierzem międzynarodowego trybunału.
Jak ty skończysz pięto?
gdy jedni mówią o "pisuarach", drudzy zaczynają mówić... o "deratyzacji".
Stosując standarty zachodni europejskie PiS to partia skrajnie prawicowa, nacjonalistyczno-solidarystyczna.Ot przypomina OZN z czasów II RP.
ZAJMUJE W TYM KRAJU PIERWSZE MIEJSCE W KATEGORII RUSOFOBIA
brunatnieje i co ???
I nic !!!
Czy ktoś w ogóle zwraca uwagę na czające się niebezpieczeństwo ??? NIE !!!
Obudzimy się kiedyś w Polsce Narodowej i ...,a, i staniemy się patriotami pełną gębą , bo tylko tyle pozostanie do zrobienia.
Czy ktoś ze świecznika reaguje na brunatność wypowiedzi co niektórych przedstawicieli narodu ??? NIKT !!! dlaczego???, bo mają to w dupie, jeśli nie ta opcja to inna ,byle tylko przy korycie , a naród??? jaki naród??? , a naród, no tak będzie potrzebny, no ale dopiero przed wyborami !!!
Już kiedyś pewien człowieczek ze śmiesznym wąsikiem odrobaczywiał swój kraj z żydowskiego robactwa , wtedy też nikt nie reagował i jak się to skończyło wszyscy wiemy.
jak rozumiem, ostrzegasz przed groźbą faszyzmu. A równocześnie potępiasz polityków "ze świecznika" (czyli chyba z rządu) za to, że "nie reagują" (chodzi ci o represje?) na korzystanie przez innych (chyba opozycyjnych) polityków ze swego konstytucyjnego prawa do wypowiadania poglądów. Wiesz, kto takie prawo odbierał? Faszyzm.
jedni znaczki hodują; drudzy rybki zbierają... Anglicy mawiają:
"even a fly has its spleen" - angielskie przysłowie, a pasuje do całej ludzkości.
ab.
O ile palikotów trzeba nękać chociażby za poparcie reformy emerytalnej o tyle trzeba też zwrócić uwagę na fakt, iż ten poseł to nie jest jakieś wypaczenie konserwatyzmu czy chadecji tylko to co drzemie w PISie. W partii jest wielu miłośników Pinocheta co chętnie zgotowaliby w Polsce podobne ludobójstwo na lewakach co w Chile.
Do tego dochodzą jakieś ich zboczenia na punkcie teorii spiskowej głoszącej, że co nie PIS to słudzy Putina.
Poseł Pięta - ot, jeden z tysięcy przedstawicieli lewicowy patriotycznej, ani lepszy ani gorszy od innych.
Ruch Poparcia Platformy Obywatelskiej przez Palikota to czyrak na zdrowej, lewicowej tkance. Odliberalnianie Polski można porównać do deratyzacji, więc czemu liberalni pseudolewicowcy tak się oburzają?
Witam,
Pan poseł S. Pięta uzywa okresleń które według mnie nie powinny funkcjonowac w polityce. Na dodatek piszac o Ruchu Palikota (bo z artykułu wynika, ze dotyczy to tylko tej partii) popełnia blad merytoryczny piszac o tej partii per lewacy.
Zacytuję fragment felietonu/ artykułu ktory ukazal sie 20 czerwca 2012 r. na blogu samego Pana Janusza Palikota : " A zatem jak to z Ruchem jest? Jacy jesteśmy? Otóż my - Ruch -jesteśmy pomarańczowi! To znaczy, że jesteśmy czymś nowym! Ani lewica, ani prawica, ani liberałowie, ani socjaliści!
My naprawdę jesteśmy czymś nowym! Partią ze świata postideologicznego! Partią dwudziestego pierwszego wieku! I wiemy, że z miesiąca na miesiąc kształtuje się coraz większa świadomość społeczna w tej kwestii! "
A teraz ogolna uwaga. Trzeba zdawac sobie sprawe z tego , ze jezeli jedna strona uzywa , że tak powiem wyrazistych okresleń i wyraziscie sie zachowuje, to musi sie liczyc z riposta. Czesto bardziej brutalna.
Mnie zimny wiatr owiewa i lodowaty szron na plecach osiada, kiedy czytam twoje wymyślenia. Od zawsze.
Bo nie dość,że jakiś millero skrętny pan jesteś, to jeszcze jakieś uczucia pozytywne nam tu budujesz do performensa Paligłupa. Czy pan aby adresów nie pomylił? Tu są anarchole, lewaki, i inne hyjdle. Oni do pana opcji nie przystają i nie dadzą się przekabacić. Jeśli pan tu piszesz, to licz się z ostracyzmem. Nikt tu waści poważnie nie traktuje i z waszmości mondrościami nie dyskutuje. Se je pan tu wklejasz i my se czytamy... Tak z rozpędu i nudów...
A...
Może się dookreślisz, Mróziu, zanim stopniejesz w tej millero-palikociej "lewicy"? Że np. ultra centrasem jesteś? To tyż człowiek, Mróziu...
.
Po pierwsze, byłoby dobrze, gdybyśmy przypomnieli sobie jakąś, chociażby popularną definicję ludobójstwa.
A po drugie, to nie wiem, na jakiej podstawie przypisujesz zamiary mordercze działaczom i sympatykom legalnej partii politycznej. Czy znasz fakty o takich zamiarach świadczące?
ma dużą buźkę. Też bym pomyliła. Oni jakieś specyficzne geny przekładające się na śmiszne facjaty mają. No, nie? Każdy może się rąbnąć. Ja ich nie kojarzę. Ino te ich poglondy do mnie docierają. Potem dopiero facjaty...
.
Hyjdlo, mam nadzieje , ze to co napisalas jest dowcipem. Albo nie zrozumialas/zrozumiales tego co napisalem.
zamiast gadać głupoty o "namawianiu do stosowania przemocy" jako "nowej jakości na polskiej scenie politycznej" spójrzmy na chwilę na Palikota:
"O poglądach na sprawy społeczne swojego byłego męża Nowińska, która jest lekarką, opowiada: "Na rozwiązanie sprawy protestujących pielęgniarek miał zawsze taki sam pomysł. Zawieźć pielęgniarki na dół do kopalni, do górników. Potem zatopić ich wszystkich i zabetonować szyby"." ( http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/608275,Palikot-chcial-topic-pielegniarki-w-kopalni )
Rozumiem, że dla "lewicowców" namawianie do eksterminacji protestujących ludzi pracy to mniejszy problem, niż namawianie do stosowania przemocy przez członka jednej partii burżuazyjnej wobec drugiej?
Ale idźmy dalej: http://www.rozbrat.org/informacje/poznan/3456-przesladowcy-lokatorow-czlonkami-ruchu-palikota - jak się okazuje, członkami Ruchu Palikota jest dwóch bandziorów, wynajętych prze kamieniczników do terroryzowania lokatorów. Ciekawe, kiedy jakaś informacja o tym ukaże się na lewica.pl, tak chętnej do obrony Palikota?
Gdyby ktokolwiek z redakcji lewica.pl był na demonstracji związkowej pod Sejmem 11.05, mógłby pamiętać fizyczny atak posła Penkalskiego z Ruchu Palikota (wcześniej skazanego za pobicie kijem bejsbolowym) na protestujących i jego histeryczne wezwania do policji, by ich spałowała. Oczywiście, redakcji lewica.pl demonstracje związkowe nie obchodzą, więc żadne informacje o tym incydencie nie mogły się tu ukazać.
Co ciekawe, w komentarzu pana Trzeciaka nie został napiętnowany ani nacjonalizm, ani rusofobia Pięty - w końcu "nacjonalizm" to brzydkie słowo i kulturalny, brzydzący się przemocą lewicowiec go nie używa - tylko "wzywanie do przemocy" i "odczłowieczanie przeciwników politycznych". Teza, że jest to w polskiej polityce coś nowego, jest bzdurą. I PO, i RPP wielokrotnie wzywały do przemocy wobec PiSu, PiS parokrotnie odszczekiwał się w podobny sposób, przynajmniej wobec RPP. Nie żadne "wzywanie do przemocy" jest groźne w wypowiedzi Pięty (pod tym względem daleko mu do palikociarni), tylko jego nacjonalizm.
"W partii jest wielu miłośników Pinocheta co chętnie zgotowaliby w Polsce podobne ludobójstwo na lewakach co w Chile", pisze z kolei Woroncow. Całkiem możliwe. Tyle tylko, że na pewno wiemy, że jeden z czołowych polityków PO jest "całym sercem po stronie generała Franco" (Stefcio Niesiołowski, 17.07.2009) i to jakoś panu Woroncowowi nie przeszkadza.
Skąd te podwójne standardy? Aż tak jawnie musicie demonstrować swoje wiernopoddaństwo wobec Platformy i jej sojuszników z RPP? Podobno lewicowy portal staje się tubą propagandową Palikota. Żal patrzeć.
Nie każdy potrafi zabłysnąć poprzez rozumną wypowiedź czy być kojarzonym z wyrafinowanymi manierami. Stanisław Pięta jaki jest, każdy widzi, a też chce by o nim mówiono.
Wydaje mi się że to co zostało zacytowane z "Pięty" nadaje się do prokuratora. Problem w tym, że tacy (autocenzura) są schowani za immunitetem. Immunitet poselski nie powinien być zależny od towarzyszy w sejmie, a od wyborców w okręgu z którego został wybrany.
mlm - posła piętę nie można w żaden sposób zaliczyć do lewicy, ani patriotycznej, ani wolnościowej, ani żadnej innej.
Myślę, że on sam też się tak nie określa.
Nie przesadzajmy ;-)
twierdzi Orowiecki Wojtek.
Podobno?
Bo mnie się nie zdaje.
Bynajmniej...
I w szczególności...
Proszę to "podobno" uzasadnić. A nawet to "nie podobno". Może uwierzę...
.
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,12082339,Nadzieja_dla_mieszkancow_Stolarskiej__Sruba_i_Zukowski.html
To, że Palikot czy inny Niesiełowski są pożałowania godnymi personami, nie znaczy, że można ich porównywać do szczurów.
A czy ja mówię, że można? Tyle tylko, że jeżeli komuś przeszkadza porównywanie przeciwników politycznych do zwierząt, powinno mu przeszkadzać u wszystkich partii - przypominam, że po wyborach w 2007r. ludzie związani z Platformą mówili o "bydle" i "dorzynaniu watah" co jakoś wtedy nikomu na lewica.pl nie przeszkadzało, podobnie, jak zacytowane przez mnie wyżej przykłady.
Jeżeli ktoś chce protestować przeciwko odczłowieczaniu przeciwników politycznych i wzywaniu do przemocy wobec nich - ok, ja nie mam nic przeciwko, ale niech nie stosuje podwójnych standardów i nie udaje, jak robi to Mateusz Trzeciak, że to jakaś "nowa jakość" - bo to jest po prostu budowanie fałszywego obrazu.
W dniu blokady Sejmu posłowie PO i Ruchu Palikota nazywali protestujących "małpim gajem" i "związkową dziczą" oraz wielokrotnie wzywali do spałowania ich, co również nie przeszkadzało nikomu na lewica.pl. Czyli wobec polityka nie wolno, ale wobec protestujących pracowników już tak?
Ani dehumanizacja przeciwników politycznych, ani wzywanie do przemocy wobec nich nie są narzędziami tylko jednej partii. Z moich doświadczeń wynika, że najbardziej skłonni do tego typu zagrań są właśnie palikotowcy, na lewica.pl często przedstawiani w pozytywnym świetle.
Palikot, Niesiołowski, Penkalski itp. nie są "pożałowania godni", oni są groźni, bo w razie jakichkolwiek protestów społecznych będą legitymizowali użycie siły przez rząd, co już wyszło na jaw po 11.05. Jest to tym bardziej groźne, że najwyraźniej rząd szykuje się do siłowej rozprawy z protestami społecznymi na jesieni (ograniczanie wolności zgromadzeń, dozbrajanie policji itp.), czego lewica.pl woli nie widzieć.
PS. zgodnie z przewidywaniami, na lewica.pl nie ma jak dotąd żadnej informacji o działalności panów Śruby i Żukowskiego z Ruchu Palikota, co jest tym ciekawsze, że sprawom lokatorskim poświęca się tu zwykle sporo uwagi, a RPP był parokrotnie przedstawiany jako partia przyjazna lokatorom.
Ja sam niektórych "polityków i dziennikarzy" jeszcze gorzej przeklinam i nazywam. Ale ja to robię szczerze i z przekonaniem. Z całego serca nienawidzę Balcerowicza, Olejnik Monikę i cała tę bandę ubermenschów, którzy takich jak ja roboli maja za podludzi. Jeśli kiedyś to ja znajdę się na wozie, jedyne na co oni mogą liczyć, to co najwyżej tylko pełne pogardy miłosierdzie. Nigdy nie potraktuję takich ścierw jak pełnoprawnych politycznych partnerów.
Zapewne tej chwili nie dożyję, ale pomarzyć można.
oczyszczenia Polski z lewackiej hołoty jak najbardziej słuszny, tylko dlaczego taki ograniczony zakres? A co z michnica.pl i Szmondziak Duplomatik?
LEWICOWY PATRIOTA
co miliony Polaków myślą o watykańskich wieprzach i PISowskich gnidach....