Wichrzycielka na pasku imperialnego zachodu!
"Aktywiści gwizdali w gwizdki i krzyczeli "Hańba!" do MILICJANTÓW" a nie POLICJANTÓW (*_*)
I to jest dopiero śmieszne. MILICJANTY są LUDOWE, a pankrokmenki dekadencko kapitalistyczne.
Poza tym jak się chce śpiewać na hasioku, to się człowiek pomarasi.
Jak się chce punktować w cerkwi (kościele, meczecie, muzeum holokaustu...) to trza się liczyć ze względami MILICJANTÓW. A nawet policjantów.
Ja, np., nie wysrałabym się klesze na wycieraczkę. Choćbym biegunkę miała i drodze mi było. Policjantowi zresztą też nie. Bo ma się tę kindersztubę i umiarkowanie w happeningach...
.
Po zeszłorocznej reformie w Rosji już jest POLICJA nie MILICJA
Milicja Rosyjska jest taka ludowa, że więcej Rosjan boi się milicjantów niż przestępców... chociaż tam to właściwie jedno i to samo.
Gdybym bardziej zaufała tęgiej głowie Chamali, to najpierw stuknęłabym się we własną, zamiast bezmyślnie klupać w klawiaturę (*_*)
Ale tak to jest kiedy się na pół roku ugrzęźnie na prowincji. Jest się odciętym od wszelkich aktualności. Bo tak: komputery okupowane są przez młodzież lub gospodynię szukającą szczęścia na sympatii.pl. Gazet się nie kupuje, chyba że szykuje się malowanie to na kilka tygodni przed gromadzi się "Dziennik Zachodni". A w telewizji na okrągło lecą seriale przełączane tylko na pogodę i sport...
Następnym razem bezgranicznie zaufam Chamali i najpierw klupnę się w głowę i popytam choćby i Karola, który jest równie przepastną skarbnicą wiedzy co mój ukochany Chamala.
(*_*)