>Był to protest przeciwko polityce Cyryla (zwanego na stronie FEMENU popem Gundiajewem), która zmierza do uzależnienia Ukrainy od Rosji.<
Znaczy się nacjonalistka?
zwłaszcza taka jedna z fajnymi bimbałami... ooops czyżbym coś seksistowskiego powiedział? Chyba nie... bo kto nie lubi bimbałów?
zdania na temat Femenu są podzielone, wiele krytycznie wypowiada się o sposobie "działania" który sprzyja seksistowskim atakom i ośmiesza feminizm
że to raczej polskie feministki ośmieszają feminizm, nie FEMEN... w końcu, ukraińskie feministki walczą z prostytucją i sutenerstwem, zaś polskie - z patriarchalistycznym dyskursem.
pan mówi o liberalnych "feministkach" które są lansowane w mediach, ja mówię o lewicowych feministkach które są zaangażowane w działalność związkową, lokatorską, prawa pracownicze itd. Może pan o ich działalności nie wiedzieć czerpiąc wiedzę z TVN , GW-Wysokie obcasy i inny mediów głównego nurtu
"ja mówię o lewicowych feministkach które są zaangażowane w działalność związkową, lokatorską, prawa pracownicze itd"
W te działalności sa zaangażowani lewicowi mężczyźni i lewicowe kobiet... choc i to nie tylko.
Ale jaki to ma związek i znaczenie dla sprawy, o którą się walczy jeśli ktoś jest poza tym wędkarzem, filatelistą, feministką, gejem, heterykiem, snowboardzistą? Zaprawdę nie mam pojęcia.
bardzo poważna, kobiety od marca siedzą w więzieniu; grozi im kilka lat... i za co? za piosenkę?
To jest sukinsyństwo!
Ta sprawa (sukinsyństwo władzy) dotyczy też nas, Polski... przecież mamy w Polsce bardzo dziwną "modę na samobójstwa"... na szczęście, ta sprawa może skompromitować rosyjski rząd, bo Pussy Riot popierają obcokrajowcy: ukraiński Femen, Amnesty Internacional, a dziś podali w TV, że za Pussy Riot wystąpił Sting!
(Zawsze go lubiłam i jego muzykę... sprawił mi miłą niespodziankę... że kocham muzyka, który jest porządnym facetem!)
Wstyd mi tylko, ze podziwiałam Putina... nawet coś tam o nim tutaj pisałam pozytywnego... wycofuję się z tego zdania; obecnie do Putina nie mam za grosz szacunku!
Pozdrawiam Portal lewica.pl i Szanownych Rozmówców!
ab.
PS. Portal! Zrobilibyście wreszcie forum; to byłoby gdzie pogadać...
Skoro Cyryl jest Patriarchą Moskwy i Wszechrusi to chyba jasne, że bliskie mu są idee integracji wszystkich ziem ruskich.
Moskwy i Wszechrusi, Warszawy i Całej Polski - świetne brzmią te prawosławne tytuły.
Raczej nie zrobią... bo się zaczną niepotrzebne dyskusje... krytyka.. Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu... Mmmm... Tak, nie... Nie podoba się. Więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie. Tych naszych, prawda, punktów, które stworzymy... więc forum nie będzie
ukraińskie władze - to nie lepiej panienki zignorować? przecież pchanie ich do pierdla nakręca dziewczynkom popularność...