Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

ZKDP: Awans "Polityki", spadek "Uważam Rze"

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Nie cztam tych gazet....

Wiec ich poczytność nawet mi nie zwisa... Wiem wszak, że niewiele się od siebie różnią. I to mi wystarcza.

autor: steff, data nadania: 2012-09-21 17:04:07, suma postów tego autora: 6626

nie czyta, ale wie...

miszcz :-)

autor: moskwa, data nadania: 2012-09-21 18:15:19, suma postów tego autora: 605

moskwa, nie trzeba być mostrzem żeby to wiedzieć...

Wystarczy choć trochę posłuchać radia, czy telewizji. A poza tym wiedzieć, że to wszytko jest prywatną własnością. Ona zaś o tej jednolitości przesądza, bo ona tej formy własności broni i jej służy. Dlatego nie jest potrzebna cenzura państwowa.

autor: steff, data nadania: 2012-09-21 19:42:06, suma postów tego autora: 6626

steff

portal lewica.pl też jest prywatną właśnością, no bo chyba nie państwową.

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2012-09-21 21:41:21, suma postów tego autora: 2714

./..

Rozumiem, Dobrodzieju, że Tobie właściciele tego portalu płacą za właściwe komentarze :-)

autor: Miś_Bucharin, data nadania: 2012-09-22 06:05:17, suma postów tego autora: 3566

he

dokłądnie "miszcz" steff jak nie czytasz to skąd wiesz?:) ja czytam i powiem ci że się różnią

ps.Tygodnik Powszechny jest niezły,bardzo obiektywny,jakiś czas temu dobry artykuł o Chavezie się ukazał

autor: Fred_BB, data nadania: 2012-09-22 08:43:23, suma postów tego autora: 676

Uważam i Gość

mają właściwie podobny system dystrybucji, Gość leci do kościołów i kółek różańcowych a Uważam do sieciowych hoteli z zachodnim kapitałem, gdzie uspokajają nerwy zamożnych gości (nie widziałam jeszcze takiego hotelu bez Uważam rozwalonego na Rze na każdym stoliku). W sumie to jeśli pominąć kwestie religijne to ten system jest identyczny.

O ile pozostałe tytuły są kolosalnie częściej nabywane przez czytelników indywidualnych i mogą faktycznie wskazywać na jakieś preferencje to akurat te dwa tytuły mają się do upodobań nabywców tak jak wysokość sprzedaży Trybuny Ludu dla POP 30 latek temu.

Statystyka nadal jak kostium bikini - wiele pokazuje, ale to co strategicznie najważniejsze pozostaje ukryte...

autor: magenta, data nadania: 2012-09-22 09:33:47, suma postów tego autora: 102

Misiu

A niech to dunder świśnie, wygadałem sie. Teraz dostane opieprz od pułkownika i bea musieli zwinąć portal skoro sie wydało :(

Magenta
Uważam rze to pisemko hotelowe? Nie wiem, nie widziałem go nigdy w żadnym hotelu (ale może oni celują tylko w pięcigwiazdkowe?) ale ile takich hoteli siecowych jest w polsce? 1000? 2000? to dla ogółu nakładu niewiele, nijak ma sie do drukowania Trybuny dotąd dopuki papieru starczyło.

O, ale raz w hotelu widziałem "Strażnicę" :)

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2012-09-22 10:32:25, suma postów tego autora: 2714

pracobiorco

przypominam, ze na jeden hotel kupuje się więcej niż jeden ezgemplarz tego pisma. W lobby leży ich zwykle ok. 10. Teraz ogarnij matematykę jeszcze raz, tym razem poprawnie.

autor: magenta, data nadania: 2012-09-22 11:19:26, suma postów tego autora: 102

???

Ogarnij matematykę? W Polsce jest około 1600 wszystkich hoteli, z czego pięć gwiazdek ma 35, a cztery, coś około 150. Nawet jakby każdy kupował "Rze" (co jest nierealne), to nijak się ma do nakładu i sprzedaży. Inaczej by się mogło okazać, że to dyrekcje hoteli stoją za gazetami jako tajna broń mediów. :-) Niższe hotele raczej nie zamawiają gazet, bo tną koszty. Ja nie spotkałem nigdy "Rze" na stolikach, innych tygodników również, czasem trafiała się za to "Wyborcza", częściej reklamy. No, ale ja nie bywam w czterogwiazdkowcach, nie wspominając o tej garstce wyższych.

autor: 1234, data nadania: 2012-09-22 12:52:19, suma postów tego autora: 873

W hotelach to raczej pseudolewicowa "Polityka" i Lisowa gazeta dla przygłupów rządzą

Z dobrych wiadomości: na pokładach samolotów LOT-u schodzi coraz mniej "Michnikischer Beobachter". Ostatnio zaobserwowałem, że coraz mniej ludzi chce tego szmatławca brać do ręki (choć oczywiście odpowiednie torebki na pokładzie są).

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2012-09-22 15:18:47, suma postów tego autora: 6199

Sum Narodowy objawiił się jako znawca ekskluzywnych hoteli

i linii lotniczych. Brawo, brawo.

autor: szczupak, data nadania: 2012-09-22 20:43:22, suma postów tego autora: 3747

no i już wiemy

tylko spisek sieci hoteli utrzymuje czasopismo na powierzchni. A wolno spytać skąd te informacje o masowym zakupie przez hotele tegoż akurat periodyku, magento?

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2012-09-23 09:30:06, suma postów tego autora: 2714

szczupaku, przykro mi że nigdzie nie jeździsz i nie masz doświadczenia

w zakresie hoteli i linii lotniczych. Ale naprawdę nie wszyscy mają ochotę siedzieć na tyłku w miejscu zamieszkania i świat oglądać w TVN 24, jak Ty.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2012-09-23 21:00:18, suma postów tego autora: 6199

Dodaj komentarz