organizującej akcję, tłumaczy, iż chce „pokazać, że w Polsce żyje blisko 2 mln ateistów, którzy są dyskryminowani. Mamy wrażenie, że w Polsce dominuje tylko jeden, katolicki, światopogląd, a wszystko inne to czyste zło”"
Ciągle w tym kraju ktoś jest dyskryminowany. Niedawno o. Rydzyk mówił dokładnie to samo na marszu "Obudź się Polsko" z tą różnicą, że miał na myśli katolików. Zabawne, prawda? Wygląda, że zarówno czarni jak i wojujący ateiści będą uważać, że są dyskryminowani dopóki reszta społeczeństwa nie będzie wchodzić im do d...py bez wazeliny.
zapomnieli?
czuję się dyskryminowany. buuu...
Wzbogacają naszą szarzyznę. Szkoda tylko, że w tak ograniczonym zakresie i że nie spełniają wskutek tego marzeń naszej aktoreczki o barwnej ojczyźnie.
Tracą wiarę od jednego "bilborda". Ewangelicy nawet by nie zwrócili uwagi.
mam nadzieję że ktoś weżmie na tapetę tzw "kolędę" czyli namolne nachodzenie ludzi przez księży w celach finansowych i w celu uaktualnienia teczki parafialnej- teczki parafialne tak jak i teczki ABW i CBA nie podlegają ustawie o ochronie danych osobowych.
taka antykolędowa akcja mogłaby rozpoczynać się z początkiem stycznia kiedy to naciągacze finansowi ruszają z plebanii w teren.
kolęda ! oto nasz wróg !
zabawnie się robi jak się czyta reakcje religiantów
Czytam samsona_miodka (skąd ten nick? Pierwowzór był wykształconą osobą.) pokpiwającego sobie z dyskryminacji i porównującego brak tejże do "wchodzenia do d..py" i myślę sobie "dobry boże którego nie ma, ależ ci ludzie mają bałagan we łbie!". Czy to możliwe, aby nie dostrzegać różnic w traktowaniu katolików i katolicyzmu a innych światopoglądów? Aby nie potrafić dostrzec zakłamania katolików drących gęby o dyskryminacji i przyrównywać ewidentnie dyskryminowane w Polsce środowisko ateistów do tamtych? Nie widzę przyszłości dla naszego państwa, bo zbyt wiele w nim takich samsonów-miodków a zbyt mało zrozumienia spraw.
nie zabijam, nie kradne, nie klamie, nie gwalce dzieci, nie wierze. Place podatki.
upadli na główkę, gdy ich podawano do komunii:))))))))))))))))
(Prawda, że jestem dowcipny?)
ANTYATEISTYCZNY ATEISTA
Akcja głupia, bo zarobią na niej jedynie agencje reklamowe. A chyba nie chodzi tu o napychanie reklamiarzy sporymi sumami ze społecznej akcji?
Laicite - czy ktoś kazał komuś wpuszczać księdza z wizytą? czy taki ksiądz wchodzi z drzwiami? Kto nie chce, nie otwiera. Do mnie nigdy ksiądz nie zajrzał.
O co chodzi? Katolickie dewoty zastępowane są tutaj przez ateistyczne dewoty. To wszystko chore i absurdalne. Albo celowo ośmieszane. Opamiętajcie się choć trochę.
A co w tym złego, że3 ludzie się dowiedzą,że wśród nich żyją również tacy, którzy nie wierzą w boga a mimo to nie kradną i nie zabijają?
Chyba Ty do tych upadniętych należysz ...... :)
Ale chrześcijanin może zawsze powstać z upadku i to go czyni nawet silniejszym :).
Co i Tobie Bolo polecam ......
jacekx marksista chrześcijański
członek SLD
Sama akcja jak akcja - każdy ma prawo do wypowiedzi. Ale nie podoba mi się płacenie za reklamy, zresztą wszystkie te bilbordy, które szpecą kraj, też mi się nie podobają. Bo to być może właśnie lewica powinna żądać uporządkowania widoku i zdjęcia tych koszmarnych reklam. Zabronienia wieszanie syfu na domach, biurach, zabytkach, na tle parków czy łąk, czy też przy drogach. Wyglądamy jak trzeci świat z tym dziadostwem. A można to uregulować, jak w bardziej cywilizowanych krajach. Swój przekaz zaś można dać ludziom poprzez ulotki, pikietki, plakaty i tak dalej. Nie trzeba wchodzić w kapitalistyczny system, napychając przy okazji kasę firmom reklamowym.
Dzisiaj (13.10.2012r.) Arcypasibrzuch Nycz przez 10 minut p...lił w najlepszym czasie telewizji państwowej, czyli tuż po dobranocce a chwilę przed bajkami dziennikowymi o ... niczym, żeby wreszcie wydukać, że chodzi o zbieranie kasy następnego dnia (niedziela) dla biskupów pod pozorem pomagania biednym dzieciom ku nauce... Samo "zbeszczeszczenie" czasu antenowego już o czymś mówi a komentarze uważam za zbędne.
Pzdr.