Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

USA: Armia testowała broń chemiczną na Amerykanach

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

autor

Jaki mial cel ten eksperyment i jakie byly jego wyniki?

autor: Rebel2, data nadania: 2012-10-05 18:52:20, suma postów tego autora: 3910

+++

Bez komentarza...

autor: bambosz0, data nadania: 2012-10-05 19:58:24, suma postów tego autora: 1835

No proszę...

czyli robili już kilkadziesiąt lat temu to, co dziś zarzucają Syryjczykom... A może właśnie dlatego zarzucają?

autor: steff, data nadania: 2012-10-05 20:18:48, suma postów tego autora: 6626

odtajnic czyli twierdzic?

W Stanach Zjednoczonych odtajnione ostatnio dokumenty wojskowe wywołały skandal.

A college professor from St. Louis, Missouri has released research claiming that the U.S. Army conducted secret Cold War tests by spraying toxic radioactive chemicals on cities like St. Louis and Corpus Christi.

http://www.rawstory.com/rs/2012/10/04/u-s-militarys-secret-experiment-sprayed-radiation-on-low-income-housing/

autor: Rebel2, data nadania: 2012-10-05 21:28:45, suma postów tego autora: 3910

był taki film

"gniew" z georgem c. scottem nt. podobnego zdarzenia.
nie wiem, czym się emocjonujecie - że to amerykanie robili swoim rodakom, czy też dlatego, ze właśnie amerykanie?

autor: deadbastard, data nadania: 2012-10-06 00:02:15, suma postów tego autora: 500

rebel2

to proste - badano jak trucizna reaguje z ciałem pozbawionym pieniędzy

autor: nikyty, data nadania: 2012-10-06 01:08:50, suma postów tego autora: 3572

deadbastard

opracowany został algorytm, którym posługujemy się przy określeniu stopnia ważności wiadomości - sprowadza się on w uproszczeniu do ustalenia do jakiego stopnia wiadomość dotyczymy mnie (odległość + do jakiego stopnia mogę się utożsamić z podmiotem)

w przypadku amerykanów przeprowadzających testy na własnych obywatelach (po raz kolejny) znaczenie ma czynnik dodatkowy: testy przeprowadzały te same rządy, które takie testy wykorzystują do karania innych rządów, te same rządy, które musiały być uprawnione, a nie tylko silne na tyle żeby wprowadzić sankcje w życie - i wiarygodne

autor: nikyty, data nadania: 2012-10-06 01:23:32, suma postów tego autora: 3572

Rebel2

jeśli tak bez emocji potrafisz podejść do takich "doświadczeń",to zgłoś swoją rodzinę do eksperymentalnych badań.Jest prawie pewne,że dostaniesz za to sporą "dolę" i może przy okazji jakiś spadek po udanym wyniku ?.

autor: bambosz0, data nadania: 2012-10-06 07:53:45, suma postów tego autora: 1835

Nihil

novi.
Nie inaczej postępowano z bronią jądrową - nie bez powodu poligony atomowe lokowano kilkadziesiąt kilometrów od rezerwatów, zamieszkiwanych przez resztki Indian.
Zresztą drugie imperium zła postępowało podobnie. Polecam, dostępny na alterkinie, film "Napromieniowani" o tym, jak sowieci testowali swoje zabawki na Kazachach.

autor: Wojownik, data nadania: 2012-10-06 11:53:51, suma postów tego autora: 357

kapciu zero

Wiadomosc oparta jest na przypuszczeniach pani profesor a nie na oddajnionych dokumentach. W dalszym ciagu nie wiadomo jaki byl cel tego eksperymentu i jakie byly wyniki
A moze naprawde chodzilo o szuczna mgle :))))
A to ze kilka osob zmarlo na raka do jaki dowod.
Ja osobiscie znam 6 przypadkow zgonow na raka (w tym moi oboje Rodzice) w ciagu ostatnich 10 lat z terenu Gliwic.
Amerykanie tez tam robili ekserymenty?

autor: Rebel2, data nadania: 2012-10-06 15:29:45, suma postów tego autora: 3910

nikity

na studiach z logiki miałem poprawkę, więc nie kumam twego wywodu o algorytmach.
niemniej, z pewnością amerykańskim specom od broni chemicznej czy biologicznej było łatwiej potruć mieszkańców jakiegoś miasteczka na odludziu niż próbować nową broń na wietnamczykach czy kim tam innym - wychodziło taniej i łatwiej sprawę zatuszować. w razie czego zawsze można było zwalić winę na komuszą dywersję albo czynniki "naturalne".
co do hipokryzji "obrońców demokracji" - to żaden njus.

autor: deadbastard, data nadania: 2012-10-06 23:55:10, suma postów tego autora: 500

zimny bekart

"było łatwiej potruć mieszkańców jakiegoś miasteczka na odludziu"
St. Louis, MO miasteczko na odludziu :)))

"niż próbować nową broń na wietnamczykach czy kim tam innym - wychodziło taniej i łatwiej sprawę zatuszować"
:))))

Kolejny ekspert ds USA !

autor: Rebel2, data nadania: 2012-10-07 00:14:45, suma postów tego autora: 3910

Rebelku2 .....

nasz słodziutki wróbelku teksański made in Trąbki Wielkie.

Ty okazuje się, że nawet nie podlaski emigrancki kormoranek ......:)

Znaczy się Ty szczygiełku nowoorleński aż z Gliwic z gniazdeczka do swojego złotego Eldorado w USA wyfrunąłeś.

To mnie totalnie zaskoczyłeś .....
bo słyszałem, że w Gliwicach RAŚ nie króluje i tam Ślązacy Polakami się czują......
Nie tak jak Ty w swojej ukochanej drugiej Ojczyźnie USA, co o swej matce rodzonej Polsce zapomniałeś a nawet się nią brzydzisz :(

jacekx marksista chrześcijański
członek SLD

autor: jacekx, data nadania: 2012-10-07 16:32:28, suma postów tego autora: 3088

Kocham cie Polsko

http://www.sfora.pl/Oto-najglupsze-programy-w-polskiej-telewizji-g48243

autor: Rebel2, data nadania: 2012-10-07 18:55:55, suma postów tego autora: 3910

Spójrzcie czasem na własne niebo!

Amerykańskie samoloty od kilku lat rozpylają jakieś gówno na naszym niebie. Padają interpelacje poselskie.
I nic. TAJEMNICA!!!!
A zainteresowanym proponuje jeszcze to:

http://www.radioaktywnosc.umcs.lublin.pl/?id=1

Radzę obejrzeć historyczne wykresik, szczególnie te od czerwca 2012 r.

ZAPEWNIAM, NAROBICIE W GACIE , GDY TO ZOBACZYCIE TOWARZYSZE!!!!

autor: dzeus, data nadania: 2012-10-08 09:07:09, suma postów tego autora: 1046

Rebel, nie czytałem tego co podałeś w linku

(później zobaczę), ale najgłupszy program w polskiej tv (a są głupie bardzo, to prawda) i tak jest sto razy mądrzejszy od najmądrzejszego w amerykańskiej.
Widziałem kilka programów z waszej tv. O tym nawet ciężko coś powiedzieć, te ryczące, szarpiące się za włosy monstra przy aplauzie takiej samej publiczności wydają się, że już nie są nawet ludźmi. To jest coś, na co brak słów.
Ja wiem, że wszyscy Amerykanie tacy nie są, ale to co pokazują jest po prostu straszne. Oni gdzieś zgubili swoje człowieczeństwo.

PS. Nie będę z tobą dyskutował, bo wchodzisz tu tylko po to, żeby obrażać ludzi z Polski (a nie masz do tego najmniejszego prawa, bo najgłupszy Polak jest na wyższym poziomie niż mieszkaniec West Virginia np., wiem, że to może zabrzmieć nazistowsko, ale tam już chyba nie ma ludzi...).
Jak będziesz chciał rozmawiać nie obrażając nikogo z Polski, to chętnie porozmawiam nie obrażając Amerykanów.

autor: Getzz, data nadania: 2012-10-08 12:37:00, suma postów tego autora: 3554

Getzz

Uwazasz ze wytkniecie ignorantowi jego bezgranicznej ignorancji jest obrazaniem ignoranta?
Uwazasz ze jezeli ignorant pochodzi z narodu wybranego to automatycznie otrzymuje immunitet nietykalnosci?

"bo najgłupszy Polak jest na wyższym poziomie niż mieszkaniec West Virginia"
Oczywiscie miales siebie na mysli.

"Na liście 500 najlepszych uczelni świata znalazły się tylko dwa polskie uniwersytety: Warszawski i Jagielloński. I to w 4. setce"
http://www.sfora.pl/Polskie-uczelnie-na-koncu-swiatowego-rankingu-a23240

"jak będziesz chciał rozmawiać nie obrażając nikogo z Polski"
Nawet nie licz na to ze daruje sobie przyjemnosc wyprostowania twojej arogancji. Przynajmniej sie czegos nauczysz
:)))))

autor: Rebel2, data nadania: 2012-10-09 01:36:02, suma postów tego autora: 3910

_

"nawet nie licz na to ze daruje sobie przyjemnosc wyprostowania twojej arogancji"
Chyba chodziło ci o ignorancję, co? To nie to samo, powiem ci jeszcze w tajemnicy, że bynajmniej to nie to samo co przynajmniej:)
Zresztą jak ty chcesz tu kogoś uświadamiać, nauczać, wytykać ignorancję jak gdzieś tak połowa osób, które tu piszą widziały wiele więcej świata od ciebie?

autor: Getzz, data nadania: 2012-10-09 10:07:38, suma postów tego autora: 3554

arogancji Getzz, arogancji

I co z tego ze polowa widziala wiecej swiata niz ja?
Ja tego nie neguje, a ty nie jestes ta polowa.
Zreszta jeden z tej polowy uznawany przez was za guru w kazdym temacie twierdzil:
- Obama wygral z Bushem bo mial bielsze zeby
- Henry Kissinger ktory jest zydem w hitlerowskich niemczech nalezal do Hitlerjugend (nawet widzial zdjecia)
- Amerykanie nie sa otyli tylko opuchnieci z powodu powszechnego glodu panujacego w USA

autor: Rebel2, data nadania: 2012-10-09 15:44:04, suma postów tego autora: 3910

Rebe2

Czy możesz podać kryteria wg których oceniano te najlepsze uczelnie ?a tak na marginesie,jeśli tak wiele doskonałych uczelni mają do dyspozycji Amerykanie,to dlaczego przeciętny obywatel USA,jest na niższym poziomie wiedzy niż Polak po "pdstawówce",no teraz to jest gimnazjum, to fakt,ale wezmy kryterium do roku 1989.

autor: bambosz0, data nadania: 2012-10-09 17:05:33, suma postów tego autora: 1835

jeszcze raz Rebe2

Nie biorę pod uwagę naszego i ich prezydenta,bo są równie "wykształceni" do bulu" ale lepszy", był jeno synek Basi Busz.

autor: bambosz0, data nadania: 2012-10-09 17:11:30, suma postów tego autora: 1835

W jakiej ja połowie jestem to akurat nie masz poęcia.

Kilka wiadomości niżej już ci Angka Leu napisał, żebyś, jako polaczkowaty kundelek, za dużo nie szczekał, bo u was tam tego nie lubią.
Tylko uśmiech w budzie i "have a nice day" oraz "can i help you".

autor: Getzz, data nadania: 2012-10-09 17:34:40, suma postów tego autora: 3554

Ty, jeszcze jedno,

jaki "wasz guru"?
Mówisz o tym szemranym burżujku chwalącym się, że zatrudnia służbe i bywa w ambasadach?
Poopowiadaj jeszcze kto jest moim guru i gdzie byłem, bo przecież doskonale to wiesz.

autor: Getzz, data nadania: 2012-10-09 17:39:35, suma postów tego autora: 3554

kapciu zero

Tutaj masz link:

http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2012-13/world-ranking/region/europe/methodology

autor: Rebel2, data nadania: 2012-10-09 20:31:52, suma postów tego autora: 3910

arogancki ignorant

i do tego hipokryta
"Nie będę z tobą dyskutował, bo wchodzisz tu tylko po to, żeby obrażać ludzi z Polski"

Ale kiedy Anka Luj napisal:
"żebyś, jako polaczkowaty kundelek, za dużo nie szczekał"

to bijesz mu brawo.

Moze i kundelek ale zobacz jak dotkliwie gryzie :))

PS Ciekawe czy gdybym ciebie nazwal kraPolski kundelek tez by przeszlo przez sito?

autor: Rebel2, data nadania: 2012-10-10 01:51:40, suma postów tego autora: 3910

Getzz

Gdzie byles?
W doopie byles i goowno widziales

autor: Rebel2, data nadania: 2012-10-10 21:32:01, suma postów tego autora: 3910

Dodaj komentarz