Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Nie żyje Anna Laszuk

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

ur. 1969

Wielka szkoda. Miała zaledwie 43 lata. Dlaczego wartościowi ludzie muszą tak młodo umierać?

autor: Jarosław Klebaniuk, data nadania: 2012-10-14 07:16:55, suma postów tego autora: 436

Jarosławie,

Chrystus umarł w wieku 33 lat.

autor: Wojownik, data nadania: 2012-10-14 14:05:28, suma postów tego autora: 357

Każdego

Każdego człowieka szkoda kiedy odchodzi tak młodo. Pani Laszuk była wielce tolerancyjną osobą, ale tylko dla gejów i lesbijek. Dla innych była skrajnie nietolerancyjna. Wręcz agresywna. W swoich audycjach w tok.fm, bardzo często posługiwała się manipulacją, kłamstwem, wybiórczością. Jej audycje były skrajnie zideologizowane. I nic wspólnego ze obiektywnym dziennikarstwem nie miały wspólnego.

autor: kwak, data nadania: 2012-10-14 13:55:14, suma postów tego autora: 1207

Tak z ciekawości

czy ta pani miała coś wspólnego z lewicą ?

Ludzi z tych środowisk mamy wśród neoliberałów,ludzi z RP czy PO

autor: czerwony93, data nadania: 2012-10-14 17:14:36, suma postów tego autora: 2783

+

kwak, widzę, że tobie też obca jest zasada, że o zmarłych źle się nie mówi. Cytując Chiraca: zmarnowałeś swoją szansę, by siedzieć cicho.

autor: Angka Leu, data nadania: 2012-10-14 18:07:02, suma postów tego autora: 3102

Czy

ta zasada, Angka Leu, stosuje się też do takich zmarłych, jak Hitler czy Stalin?

autor: Wojownik, data nadania: 2012-10-14 19:07:25, suma postów tego autora: 357

fragment rozmowy z anna laszuk

Która z historii z 'Dziewczyny, wyjdźcie z szafy!' jest Ci najbliższa?

- Do wszystkich spotkań mam bardzo osobisty stosunek. Z wieloma bohaterkami utrzymuję kontakt. Ale najbliżej mi do historii dziewczyny, która wróciła z Niemiec, bo ona poznała rzeczywistość, w której jest wiele sposobów istnienia i rodzajów relacji międzyludzkich, a ty możesz wybrać. Chciałabym taką tutaj zbudować. Poza tym bliska jest mi strategia polityczna Niemek: one nie myślą o jednym wykluczeniu, tylko widzą je w szerszym kontekście.

To znaczy?

- Różne grupy społeczne działają solidarnie na swoją rzecz. Polskie feministki poparły górników, w tym roku oni przyjadą na Marsz Kobiet. Fenomenalny sojusz, a takich jest stanowczo za mało. Brakuje nam prawdziwej międzyludzkiej solidarności. Ja w niej upatruję przyszłość ruchu LGBT [międzynarodowy skrót określający lesbijki, gejów, osoby bi- i transseksualne]. Funkcjonuje albo pojęcie "Solidarności" jako walki z komuną, albo solidarności Kaczyńskich, która opiera się na frazesach, a pod spodem jest polityka: my kontra oni, czyli bogaci przeciwko biednym, katolicy przeciwko odmieńcom.

O ile wiem, nie byla jej bliska idea socalizmu czy komunizmu, ale bez takich ludzi inny swiat nie bedzie mozliwy.

Jej smierc to wielka strata - takze z prozaicznych przyczyn i zwlaszcza dla radia TokFm, zdominowanego juz bez oslonek przez red. Mosza i jemu podbnych.

autor: Czarek, data nadania: 2012-10-14 20:33:41, suma postów tego autora: 306

Anka Luj

Tak o zmarlych jak i o zywych powinno sie mowic prawde

autor: Rebel2, data nadania: 2012-10-14 23:45:34, suma postów tego autora: 3910

Co to ma wspólnego z lewicą

Współczuje rodzinie, znajomym. Ale czy to co robiła ma coś wspólnego z lewicą

autor: polak17, data nadania: 2012-10-15 12:48:59, suma postów tego autora: 1323

Dodaj komentarz