Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Mariusz Agnosiewicz: Sejmowe dzieje jednej encykliki

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

piękny pomnik

Uroczy pomniczek - ten z zamieszczonej do tekstu fotografii. Chciałoby się zawołać "Autor! Autor!" Jak myślicie, czyje to arcydzieło? Osobiście stawiam na Bolka - w czasie wolnym od wykonywania zadań, wytyczonych przez CIA, stworzył to arcydzieło... Pomnik godny autora i Tego, Kogo Przedstawia. Swoją drogą jakoś tak do siebie pasują - Bolek i Lolek. Może kremóweczkę wadowicką?

autor: mateuszbirkut, data nadania: 2012-10-16 18:02:07, suma postów tego autora: 94

zagadka

A co On trzyma w ręce? Czy też raczy trzymać? Umowę śmieciową? Czy przekaz dla Radyja?

autor: mateuszbirkut, data nadania: 2012-10-16 18:03:56, suma postów tego autora: 94

konkurs na najbrzydszy pomnik Lolka

Proponuję konkurs - który pomnik Słońca Wadowic jest "najpiękniejszy"? Moi faworyci to ten Rzymski, ten z Ludźmierza i papież-batman z Sosnowca...

autor: mateuszbirkut, data nadania: 2012-10-16 18:09:49, suma postów tego autora: 94

POMNIKOMANIA

Wielką tragedię zgotowano NARODOWI POLSKIEMU . Klerykalizacja państwa Polskiego stała się faktem.!!! Kościół bogaty naród z torbami. !! Kiedyś Jerzy Urban w swoim tygodniku pisał Karol Wojtyła agentem CIA Tajna agentura działała W Watykanie.!!. Obalili komunę no to co?! teraz MY - rządzimy - ALE LUJA I DO PRZODU !!!!!!

autor: Sekretarz, data nadania: 2012-10-16 18:57:32, suma postów tego autora: 125

Katolicka sekta w natarciu.

Czas najwyższy wyzwolić Polskę z niewoli Konkordatu. Wolność wyznania,wolność sumienia,prawo do ateizmu, to nasze prawo OBYWATELSKIE. Nie jesteśmy poddanymi Państwu Watykan.Rząd Polski wbrew sporej liczbie nie katolików podpisał i wprowadził prawo innego państwa. Jedynie zerwanie tego bezprawia da Narodowi prawdziwą wolność. Oszołomy i sekciarze nie mogą narzucać wolnym Obywatelom swoich fobii ,przekonań i zwykłego nieuctwa.
Karol Wojtyła dla wielu z nas , nie był i nie jest ani wzorem, ani autorytetem .Owczy pęd do stawiania pomników i powtarzania o świętości (bez cudów udokumentowanych naukowo które na siłę usiłowano wyszukać w trybie pilnym)nie dotyczy ludzi myślących, a nie przyjmujących za prawdę ( objawioną, ale komu?)TYLKO DLATEGO, ŻE TAK KAŻE NAM WIERZYĆ KK.Skutki tego konkordatu są coraz gorsze i czas na zmianę i pójściue po prostu po rozum do "Głowy", a bajki zostawmy dzieciom i miłośnikom legend nie do sprawdzenia.

autor: bambosz0, data nadania: 2012-10-16 19:27:50, suma postów tego autora: 1835

Bamboszu, za twoją kasę stawiają te pomniki, czy jak?

Ciężkie jest życie fanatyka-ateisty w normalnym kraju :-)

autor: west, data nadania: 2012-10-16 19:57:50, suma postów tego autora: 6717

.

Dalibyście spokój, ja też fanem JPII raczej nie jestem, ale wasza nagonka wydaje mi się co nieco obrzydliwa.

autor: Bury, data nadania: 2012-10-16 21:49:11, suma postów tego autora: 5751

pamiętamy kremówki wadowickie

a i o salezjańskiej śmietance nie zapomnimy

--
http://www.wolnoscodreligii.pl/

autor: laicite1905, data nadania: 2012-10-16 22:10:51, suma postów tego autora: 102

"...bez cudów udokumentowanych naukowo które na siłę usiłowano wyszukać w trybie pilnym)..." -

- pisze pani bamboszO.

Cud, droga Pani , ma to do siebie, że nie poddaje się naukowej
weryfikacji i dlatego jest cudem.

To jest coś, co rzeczywiście się dzieje, czego nie da się wytłumaczyć w żaden sposób.

Pani pisze o zwykłym oszustwie, bo nie dowiedziono, że w ogóle się zdarzyło (za sprawą papieża Wojtyły, czy bez jego udziału).

Ale cuda rzeczywiście istnieją - w fizyce kwantowej.

Czy za fizyką kwantową stoją bogowie ? - tego nikt nie wie.

autor: tarak, data nadania: 2012-10-16 22:57:45, suma postów tego autora: 3283

Proszę zwrócić uwagę,

że ten stary rozkraczeniec trzymający w prawicy śmieciową umowę z samym sobą - "Alfę i Omegę" - rozkraczył się przecudnie na tle odrapanej kamienicy.
Oto Polska właśnie!
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2012-10-16 23:56:32, suma postów tego autora: 5956

jako, że nurt kwantowców rośnie w siłę poddaję się i tez użyje argumentu ostatecznego:

jak fizyka kwantowa niezbicie mi to udowadnia, boga nie ma, cudów nie ma, prawica i libertarianie to kretyni

na poparcie powyższego twierdzenia mam teorię względności i równiania Newtona

autor: nikyty, data nadania: 2012-10-17 00:47:50, suma postów tego autora: 3572

lewyźnie dziękuję

za niesłabnące zainteresowanie Bogiem :)))

autor: dr(e)s, data nadania: 2012-10-17 10:18:48, suma postów tego autora: 1539

"na tle odrapanej kamienicy"

Rzeczywiście sceneria jest tutaj dość kompatybilna.

autor: Bury, data nadania: 2012-10-17 10:29:01, suma postów tego autora: 5751

dreSS

tacy jak ty nie interesują się BOGIEM lecz przywilejami i popieraniem bogacenia się KK więc lewica musi bronić wartości chrześcijańskich które są zagrożone przez roszczeniowców z KK

autor: polak17, data nadania: 2012-10-17 10:42:38, suma postów tego autora: 1323

dresowi dziękuję

za niesłabnące zainteresowanie lewicą

autor: nikyty, data nadania: 2012-10-17 12:55:42, suma postów tego autora: 3572

...

......widzę, że tobie też obca jest zasada, że o zmarłych źle się nie mówi. Cytując Chiraca: zmarnowałeś swoją szansę, by siedzieć cicho.

autor: Angka Leu, data nadania: 2012-10-14 18:07:02, suma postów tego autora: 2962

autor: Rebel2, data nadania: 2012-10-17 14:53:33, suma postów tego autora: 3910

Bogu dziękuję

za niesłabnące zainteresowanie Szatanem.
JPII
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2012-10-17 17:56:53, suma postów tego autora: 5956

"+"

Jeśli Bóg , czy Istota Wyższa...czy to Coś, co rządzi wszechświatem jest, to na pewno ,nie cieszy Go chore Towarzystwo Pazerności , Zacofania i Zniewalania pod nazwą Kościół Katolicki. Jesteście zwolennikami takiej religii,Wasza sprawa, ale nie narzucajcie jej świeckiemu z założenia Państwu . Wierzycie w świętość Wojtyły, to przekonujcie w sposób inteligentny, to może znajdziecie nowych zwolenników, ale wykorzystywanie (coraz mniejszej) popularności byłego "idola"do "poprawiania " Prawa , jest co najmniej nieupoważnione.

autor: bambosz0, data nadania: 2012-10-18 08:19:24, suma postów tego autora: 1835

"na poparcie powyższego twierdzenia mam teorię względności i równiania Newtona "

To wytłumacz panie Nikyty w ten sposób, na przykład, zjawisko splątania.

autor: tarak, data nadania: 2012-10-18 21:14:30, suma postów tego autora: 3283

ludzie,

ogarnijcie się. szczekacie jak najęci.
agnosiewicz przedstawia źródła projektu sp, a wy jedziecie po ścianie z pianą na ustach.
jasne, wypowiedzieć konkordat - bo po co nam umowa z państwem, które nie powinno istnieć. znacjonalizować majątek kleru i zagnać ich do roboty: skoro tak dobrze trzepią kasę, to posadzić ich w różnych spółkach na miejsce "menegerów" od siedmiu boleści - niech pokażą swą społeczną użyteczność.
pytanie, co zrobic, by w końcu karkassa wojtyły nie truła umysłów naiwnych z podpuszczenia koniunkturalistów?

autor: deadbastard, data nadania: 2012-10-18 23:58:11, suma postów tego autora: 500

tarak

wyjaśnij jaskiniowcowi latarkę

cuda panocku, cuda

autor: nikyty, data nadania: 2012-10-19 01:11:17, suma postów tego autora: 3572

PT Dresie, to śp. Wojtyła już został bogiem?

A co na to Rydzyk, któremu ta fucha się przynależy? Nie mówiąc o śp. Magiku?

autor: szczupak, data nadania: 2012-10-19 12:48:59, suma postów tego autora: 3747

" wyjaśnij jaskiniowcowi latarkę cuda panocku, cuda" - pisze pan Nikyty

Nie w tym rzecz - tego nikt na świecie nie potrafi wytłumaczyć
dysponując szerszą wiedzą niż teoria względności.

To jak na razie jest jeden z tych cudów, o jakich pisałem.

Ale jest jeszcze wiele innych zjawisk, o których nawet nie wspominam, bo nie o Pański egzamin mi chodzi, ale o to, że odwoływanie się do nauki w każdej sprawie jest zawodne, a ona sama zaczyna ogarniać problematykę, która uchodziła dotychczas za fantastykę.

autor: tarak, data nadania: 2012-10-19 19:51:57, suma postów tego autora: 3283

taraczku

to nie są cuda, tylko zjawiska, które są badane

autor: nikyty, data nadania: 2012-10-19 20:38:30, suma postów tego autora: 3572

Panie Nikyty

Chyba mnie Pan w końcu polubił, bo zwraca się Pan do mnie zdrobniale, co mnie cieszy. Może i ja kiedyś przezwyciężę niechęć do nieuctwa i polubię Pana.
Ale wcale nie cieszy mnie Pański sposób rozumowania:
"taraczku to nie są cuda, tylko zjawiska, które są badane ",
bo najwyraźniej nie doczytał się Pan w moim tekście zwrotu "jak na razie" co oznacza, że w chwili obecnej to zjawisko jest cudowne, a czy w przyszłości nie okaże się jakimś banalnym prawem fizyki kwantowej czas pokaże - na razie najtęższe mózgi świata nie radzą sobie z tą sprawą (i wieloma innymi także), więc Pańskie twierdzenie, że świat da się opisać znanymi prawami fizyki (np. teorią względności Einsteina) nie ma pokrycia w rzeczywistości.

autor: tarak, data nadania: 2012-10-20 20:38:49, suma postów tego autora: 3283

Tarak,a zjawiska do badania

To kto i kiedy ma wyjaśnić "cud Wojtyły" czyli samo uzdrowienie zakonnicy podległej Watykańskiemu prawu,czyli temuż Wojtyle ????

autor: bambosz0, data nadania: 2012-10-21 07:55:40, suma postów tego autora: 1835

pani bamboszO

Już o tym wcześniej napisałem i proszę się wrócić w tym wątku o kilka wpisów.
Ale powtórzę - trzeba najpierw wykazać, że zdarzenie w ogóle miało miejsce, a później ewentualnie rozważać czy był cud, czy nie. Ale jeśli chodzi o papieża Wojtyłę, to jest to z pewnością "cud" na zamówienie kościelne, tak jak i wszystkie inne tego rodzaju.

autor: tarak, data nadania: 2012-10-21 23:28:40, suma postów tego autora: 3283

Dodaj komentarz