lewica zapewne bedzie kibicować gwardi romskiej bo jeszcze są w mniejszości romowie na węgrzech.
Ciekawe kogo poprom węgrzy jak dojdzie do pierwszego starcia?
Ferenc Gyurcsány, były socjalistyczny premier".
Szkoda, że ta liberalna menda, znana z okłamywania wyborców, już przerwała tę formę "protestu".
Myślę jednak, że wielu Węgrów by obraziło uznanie bojówek Jobbiku za przejaw węgierskości, którą oni reprezentują.
Btw. Przypomniała mi się polska merdialna (dziennikarska) tępota sprzed laty, która owo węgierskie nazwisko czasami wymawiała "dziurdziany" (hehe). Zamiast mniej więcej "djurczaań". Madziarska wymowa uchodzi w Polsce za niezwykle trudną, tymczasem (na poziomie umożliwiającym komunikację) jest na dobrą sprawę prostsza od angielskiej. W każdym razie przynajmniej kierują nią jakieś reguły.
To nas czeka jak do władzy wrócą szaleńcy z PISu.
No, ale nawet jeśli, to chyba takie szaleństwo lepsze niż liberalnoburżuazyjny consensus, nie sądzisz?
Skoro Orbana krytykuje Michnik, to oczywista oczywistość, że ten pierwszy reprezentuje siły prospołeczne, nawet gdy wprowadza najwyższy w UE VAT a ubóstwo śrubuje kolejne rekordy.
P.S. Zła wiadomość dla goszystowskich piesków z michnikjugend - już niedługo będziemy mieć Budapeszt w Warszawie!
LEWICOWY PATRIOTA
polskiej demokracji przed kaczyzmem-orbanizmem! Ja, pan Adam M. i pan Leszek B. ocalimy Polskę przed terrorem i biedą. Tak nam dopomóż Kuroń i Trocki!
PRAWDZIWY LEWAK Z WARSZAWKI
żeby podszywki nie były żałosne? Po prostu muszą choć w minimalnym stopniu nawiązywać do opinii adwersarza. Dla Remisia jak widać to za trudne.
jak mozna sie cieszyc z takiego kompletnego upadku demokratycznego panstwa, juz naruszajacego prawa czlowieka, poczawszy od kobiet i mniejszosci etnicznych, niszczacego gospodarke glupotoa totalna przywodcow, prowadzacego wprost do wojny domowej,
trzeba miec cos juz z glowa, a kol. Bury to juz mogz calkiem zalany jakims ideologicznym szambem
zaden upadek nie jest lepszy od jakiegokowliek, chocby blednego i przez to niewielkiego , rozwoju
ludzie wezcie sie opamietajcie
na naszych oczach w UE powstaje twor na ksztalt nowych afrykanskich dyktatur, ciagnacy miliony obywateli na dno, ktore moze sie skonczyc jedynie zbrojnym wybuchem
szok szok i jeszcze raz szok
dla bezpieczenstwa kontynentu juz nalezaloby raczej myslec o procedurze ewentualnego wywalenia takiego nowego bantustanu z EU i nastepnie moze nawet jakiegos rodzaju interwencji chumanitarnej
Mógłbyś podlinkować coś o tych prześladowaniach mniejszości na Węgrzech? Np. Niemców, Słowaków, Słoweńców, Chorwatów. Przeszukuję właśnie Sieć pod tym kątem i jakoś bez efektu, także na wikipedii nic na ten temat nie widzę.
Też jestem zdania, że bez interwencji "chumanitarnej" ani rusz. Oczywiście NATO.
to jest dla lewackiej ameby intelektualnej o ksywie bolo cokolwiek poza bezsensownym klepaniem w klawiaturę.
kolejny raz błysnął.
Kowalewskiemu w mankiet, nudny anonimowy pierwotniaku.
lepiej :D