..jest to jeden z niezbyt licznych przypadków, gdy cieszę się, że jesteśmy w UE. Inna sprawa,że to wstyd,że UE uczy naszych sędziów i prokuratorów jak wykonywać swoje obowiązki.Jak się obowiązujące prawo cywilne i karne nie podoba, to albo przeprowadza się zmiany, albo rezygnuje z roboty..innej opcji nie ma. Hipokryzja i kołtuństwo to nasz narodowy wizerunek.
Najwyraźniej niektóre "czyny zabronione" (np. taki jak w tym przypadku) należy wyłączyć z katalogu przesłanek uprawniających do przerwania ciąży.
po raz kolejny dostała po łapach
Tusk nie mial prawa dac Kaczorowi samolot na scisle prywatna wycieczke do Smolenska. PiS powinien pokryc koszty tej wycieczki bo to nie ma nic wspolnego z panstwem ani z pelniona funkcja przez L Kaczynskiego. Za prywate kazdy placi prywatnie. PiS nie jest ponad prawem.
Natomiast platforma dyktatora Donka Tuska jest odpowiedzialna za konsekwencje tej niefortunnej podrozy.
Podatnik nie moze placic za pis-owske wybryki ani za platformerski nepotyzm.
Nie wiem dlaczego jest to trudne dla polskich prokuratorow. Mam nadzieje ze ta sprawa rowniez zostanie eventualnie rozstrzygnieta w Strasburgu.
Te 61 tysięcy euro powinien zapłacić Kościół katolicki, nie społeczeństwo.
Rząd powinien potrącić je z funduszu kościelnego.
Niestety, zapłaciliśmy my wszyscy, bo pozwalamy takim nawiedzonym na terror.
restrykcyjne prawo aborcyjne które zastąpiło postępowe prawo z przed 1989 to kuriozum.
Lewica.pl znów przepuszcza wypociny prawackich oszołomów, czy to jest jeszcze miejsce dla komentarzy lewicy, czy kolejne miejsce gdzie pozwala się na reakcyjne, konserwatywne ........
Gueverysta:
@"niewłaściwe" komentarze
Ja tu widzę bardzo konkretne wyjście: załóż waść zamknięte forum z zaproszeniami z polecenia gdzie wraz z innymi równie delikatnymi przedstawicielami lewicowej myśli będziecie sobie przytakiwać w swoim gronie.
Drugim wyjściem jest wyluzowanie i nieblokowanie wymiany poglądów swoimi totalitarnymi ciągotami :).
@artykuł
Czy możemy wreszcie być konsekwentni i wprowadzić na powrót karę śmierci dla niereformowalnych recydywistów?
bo durnoty piszecie
nie było ani gwałtu ani przestępstwa
jest za to nagroda za skrobankę